|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Medenična lega
19.1.2011 18:27:34   
liamm
Živijo....

sem v 37. tednu in otrok se do danes še ni obrnil z glavo navzdol. Mi je rekla G. da je za to le še kakih 20 % možnosti.
Ali je imela katera podobno izkušnjo?
G. je rekla, da naj bi rodil s carskim rezom, ampak, da v nekaterih porodnišnicah forcirajo, da najprej poskušaš rodit po naravni poti, z ritko naprej. Ojej, tega se pa malo bojim....

Hvala za vaše izkušnje.....

Lepo se imejte....

Aja, pa mi je bilo tudi rečeno, da ne čakam popadkov v intervalih ampak, da greš ob prvem popadku takoj v porodnišnico....Hm, problem je...ali sploh veš kdaj dobiš prve popadke.....

No.....

Ciaooooooooooooooo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Medenična lega
19.1.2011 19:54:45   
darchy82
Sama sicer nisem še imela izkušnje z medenično vstavo, ker pravzaprav prvega user posted image pričakujem vsak čas. Imam pa kolegico, ki je decembra rodila v LJ porodnišnici in sicer je bil user posted image v medenični vstavi še do konca 38. tedna, tako da se je vnaprej dogovorila, kdaj jih bodo delali CR. Problem je bil v tem, da je njo porod prehitel za dober teden, ker ji je voda odtekla in so v LJ hoteli da rodi po naravni poti, tako da se je na koncu morala ornk skregati da so ji le naredili CR user posted image . Je pa verjetno v različnih porodnišnicah različna praksa. Vso srečo.

(odgovor članu liamm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2011 20:09:04   
emica2008
Jaz sem pred letom rodila v medenični vstavi. V 37.tednu sem šla na zunanji obrat, ki ni uspel.
Nato sem bila vsa prestrašena, ker so mi glede na lego nog pri otroku rekli, da bo kar naravni porod, če bo teža pod 3800g (do te teže ne delajo CR-porodnišnica LJ).
No pa sem rodila v 38 tednu dečka s težo 3240g ter 51 cm. Popadki so se začeli zjutraj, kot rahlo špikanje v križu...popoldan oz. proti večeru popadki na 8-9 minut...ko so bili popadki na 6-7 minut sva hotela proti P, ko mi je odtekla voda in nato popadki na 3 minute.
Ko ti odteče voda moraš strogo ležati, ker lahko zaradi lege otroka pride do izpada popkovine...tako, da me je rešilec pripeljal v P ter sem v 20 minutah v porodni rodila s prerezanim presredkom...
Aja pa to je bil moj drugi porod user posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2011 21:53:34   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: liamm

Živijo....

sem v 37. tednu in otrok se do danes še ni obrnil z glavo navzdol. Mi je rekla G. da je za to le še kakih 20 % možnosti.
Ali je imela katera podobno izkušnjo?
G. je rekla, da naj bi rodil s carskim rezom, ampak, da v nekaterih porodnišnicah forcirajo, da najprej poskušaš rodit po naravni poti, z ritko naprej. Ojej, tega se pa malo bojim....

Hvala za vaše izkušnje.....

Lepo se imejte....

Aja, pa mi je bilo tudi rečeno, da ne čakam popadkov v intervalih ampak, da greš ob prvem popadku takoj v porodnišnico....Hm, problem je...ali sploh veš kdaj dobiš prve popadke.....

No.....

Ciaooooooooooooooo

Od kod pa si?

Jaz bi se na tvojem mestu šla vnaprej zmenit za CR, pa četudi v malo bolj oddaljeno porodnišnico, kjer ne bi toliko komplicirali glede tega.

Sicer pa je moja ostala na ritki do konca in sem imela vnaprej dogovorjeni CR (Porodnišnica Ptuj).

(odgovor članu liamm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2011 12:15:22   
kristinaj
v šempetru pri go je pri medenični vstavi avtomatično carski rez....

za prve popadke ... ne boj se, boš že vedela kdaj so :=))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu liamm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2011 19:49:47   
nokiamb
Meni je ginekologinja že napisala v materinsko, da bo CR zaradi menične.
Potem pa so v bolnici na prvem CTg-ju rekli da že imam popadke, sploh jih nisem čutila in
so me kar zadržali, drug dan naredili CR. Bil je moj 1. otrok, rodil se je 16 dni prej.
Je rekla ginekologinja če bo 2 otrok tudi v isti legi potem bo kar napisala cr.
Sem iz MB.
LP

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2011 15:36:34   
ajanček
2009 sem v p lj rodila kar po naravni poti, je bla tut medenična vstava.v dobrih dveh uricah je blo konc.niso pa hotli sploh slišat za cr.tko da je čist odvisno od vsake posameznice.

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?