|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nuhalna svetlina
6.1.2008 20:16:11   
peri
Lindy,hvala za odgovor.Sej veš,rad slišiš,da je zdravnik dober,prijazen,vreden zaupanja...Saj drugače tudi jaz ne dvomim,da vsi ti zdravniki z licenco opravijo svoje delo dobro in strokovno,samo nekateri si očitno vzamejo malo več časa in ti naklonijo malo več pozornosti,drugi pač toliko kolikor je pač potrebno.
Imej se lepo in lep pozdrav vsem!

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 176
6.1.2008 20:53:43   
trchy
oj. sem v 11t in še nisem bila na NS. v sredo imam pregled pri G in mi bo baje dal napotnico. glede na to pa da naj bi bila NS med 11-12t, ka menite, da naj še pred sredo pokličem kar sama in se naročim, al naj čakam na G? me pa še zanima katero ve bolj priporočate dr. Babnikovo (Dravlje) ali dr. Strah (Domžale)? zanima me ali dr. Strah tudi razloži izvide, slikce... je tudi tu možnost filmčka na CD-ju?user posted image

(odgovor članu peri)
Neposredna povezava do sporočila: 177
7.1.2008 8:15:02   
Taula
NS se dela do 14 tedna. Jaz sem bila pri Babnikovi, pa sem bila zadovoljna.
Napotnico dobiš če si nad 35 let. Drugače bi se pa jaz sama naročila, ker je veliko user posted image  in posledično gužva.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 178
8.1.2008 19:36:44   
anii
Živjo
mene pa zanima, koliko stane nuhalna svetlina v Domžalah pri Dr.Strahovi?
LP

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 179
8.1.2008 21:10:29   
Muklla
Pri Strahovi pride huhalna 60 EUR. Če hočeš, da ti posname slikce na CD, ga morš prnest zraven. Tako so mi rekli po telefonu, naročena pa sem 17.1.

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 180
9.1.2008 7:01:29   
anika87
Pozdravljene!
Sem čisto nova uporabnica tega foruma in vas obenem, ko vam postavljam vprašanje, tudi vse prav lepo pozdravljam. Drugače sem stara uporabnica sorodnega foruma (ne vem če se lahko delajo reklame... user posted image ), zdaj ko pa je tudi meni končno ratalo zanosit in, ko se mi zdi, da zdaj pa res bo to to (to je moja 6. nosečnost - 1. uspešna), se mi zdi, da bom mogoče bolj kukala na ta forum (ta se mi zdi ful primeren za po - uspešni zanositvi). No, da ne nakladam več...

Zanima me, ker sem namreč prebrala vseh 8 strani na tej temi in nikjer nisem zasledila kakšnih komentarjev o Novem mestu, le ena uporabnica je nekaj spraševala, pa ji nihče ni odgovoril... A tam pa ni bila nobena? Nimate izkušenj iz Novega mesta?
Kolk sem brala, menite, da so vsi G, ki imajo licenco dobri. Ampak vseeno me zanima, kdo sploh dela NS v NM? V bistvu sem se že včeraj naročila (sem v 10 t) in imam čez 14 dni, ampak sem pozabila vprašat, kdo jo dela in če posnamejo na CD.
Prosim za vaša mnenja o Novem mestu. Pa tudi mogoče, če je katera bila v Rogaški? Kako je tam in kdo dela?

Hvala!
Lp

(odgovor članu Muklla)
Neposredna povezava do sporočila: 181
11.1.2008 15:53:42   
Lea2007
Jaz ti lahko povem samo to, da jo v Nm delata Kostanjškova in Klaričeva. Moja Gin je Klaričeva in sem z njo zelo zadovoljna, res si vzame čas, prisluhne, pove, na NS pa še nisem bila, mi je pa dala samo neko zgibanko, notri piše, da je cena 70 eur.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 182
11.1.2008 16:13:41   
Anonimen
Živijo

sem še na začetku nosečnosti (zato tudi anonimnost) in me zanima, če je katera s seboj na NS peljala tudi starejše otroke (seveda če jih ima)? Ali pa pozna katero ki je imela otroke s seboj. Zanimajo me izkušnje?

Imam sina stra bo 7 let in je zelo zvezdav. Ker ga blazno vse zanima (tudi ko smo izgubili eno pikico je imel veliko vprašanj) sem razmišljala da bi ga vzela s seboj na pregled, toliko da mu malo pokažejo kako otroček raste.

Hvala za mnjenja
lp

(odgovor članu Lea2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 183
11.1.2008 19:40:33   
bastian111
Mislim da je prav ,vzemi kar oba s sabo (moža in sina). Veš jaz sem vzela s sabo mo ža ,ki pa žal ni zvedel čisto nič in jaz prav tako ne.Bila sem pri Dr.Čopi v MS in me je zelo razučarala saj se je delala ,kot da moža ni zraven ,meni pa je rekla "vidite tisto kost v nosu mislim da bo vse v redu" . In to je vse ops,plačala sva 60 evrov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
11.1.2008 19:53:28   
Anonimen
Anika 87
Jaz sem delala NS v NM oz. pred pol leta mi jo je delala dr. Ksenija Geršak iz LJ, ki je takrat prihajala v ZD NM - ne vem pa, če še hodi delat v NM. Pri men se je full posvetila - dobila sem enih 10 slikic, veliko sva se pogovarjali, sem bila tudi slabo urco pri njej v ambulanti, potem sem dala kri še za DHT.
Je pa fajn če vzamete s sabo partnerja, saj tako podrobno otroka v trebuščku sicer ne bo nikoli videl.
Pa SREČNO!

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 185
14.1.2008 16:50:43   
anika87
Vsem ful hvala za odgovore, ki so mi v pomoč. Mislim, da mi ne bo žal, da sem se odločila za NM, skrbelo me je edino zaradi tega, ker nikjer nisem zasledila nobenega komentarja o Novem mestu (ne dobrega, ne slabega).
Zdaj pa me več toliko ne skrbi, če pa bo še dr. Geršakova delala preiskavo, bom pa še posebej vesela, ker njo poznam izpred 6 let, ko je skrbela za moj primer na genetiki v Lj in se mi je zdela ful v redu, prijazna in dobra strokovnjakinja. Odločila sem se tudi za DHT in že komaj čakam konec meseca, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 186
14.1.2008 17:11:12   
Anonimen
ko je skrbela za moj primer na genetiki v Lj in se mi je zdela ful v redu, prijazna in dobra strokovnjakinja.

Resnično je full prijazna in zelo uredu. Niti malo ne dvomim o njeni strokovnosti, ki pa se v mojem primeru ni najbolje izkazala. Žal imamo DS

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 187
15.1.2008 16:26:28   
aleksandra silvija
Ojla!

Na NS sem bila decemra 07 pri dr. Kostanjškovi. Meni je bilo prav super, zdravnica si je vzela čas, razložila,...
Cena: 70 EUR + 40 EUR sem dala za DHT--ker v tujini delajo ti preiskavi skupaj in ker sem imela tveganje za DS 1: 2900, kar pomeni, če bi se tveganje po DHT povečalo v največji možni meri bi prišla na 1:290, kar pa že pomeni morebitno AC.

Poleg tega se mi zdi, da je % napovedi samo z NS majhen-80-85%%, z dodatnim DHT pa je napoved že tam nekje okoli 92%.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 188
15.1.2008 17:56:04   
tejči28
zdravo,jaz sem nova članica tega foruma.vesela nosečka,user posted image sem v 7t .na prvi pregled grem čez en teden.Me pa zanima NS,če je katera bila pri dr.Rosiču na Ptuju?Kako je bila zadovoljna inče je dobila cd filmček ali samo slike?  

(odgovor članu mima_mami)
Neposredna povezava do sporočila: 189
16.1.2008 14:53:36   
samantha_ce
Zdravo!
Tudi jaz sem tu nova članica. user posted image  Na hitro sem "prečekirala" forum, ampak žal nisem našla odgovora na tisto, kar me zanima, to pa je sledeče: v torek sem namreč naročena za AC v Mariboru in me zanima, kako izgleda ta postopek. Meni je namreč rekla po telefonu, da moram prit tja ob 8-ih zjutraj in da bom ostala noter najmanj do 16.ure (če bo seveda vse vredu), drugače pa bom morala še ostati kak dan... A je to kakšen hud poseg in ali je 100% rezultat? Nekje pa sem prebrala, da pa glede spola ugotovijo 100% pravilno. A ima katera že to AC za sabo in bi mi vsaj na kratko napisala kaj o tem? Lepo prosim. Pa še to me zanima, koliko je treba odšteti za ta poseg oz. če si po določenem letu starosti mogoče upravičena do plačila le-tega?
Že vnaprej hvala!

*06.07.2008 - naši družinici se je pridružil sonček ALEX*

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 190
16.1.2008 20:14:40   
Anonimen
Povedala ti bom tako kot je meni povedala genetičarka v Ljubljani. Jaz je še nisem imela, mi pa pripada pri naslednji nosečnosti. Sicer ni omenjala da moraš ostati na kliniki tako dolgo, res pa je da moraš ostati nekje 3 ure po posegu - moraš ležat. In če se potem dobro počutiš, greš lahko domov, nekaterim oz. skoraj vsem pa predpišejo še nekaj dni bolniške, da počivajo.
Poseg je neboleč in traja zelo kratek čas. Z ultrazvokom poiščejo otroka in ga ves čas posega spremljajo na ekranu. Medtem ti v trebuh zapičijo iglo, s katero potegnejo ven plodovno vodo. Malo zapeče (injekcija pač), par sekund in igla je zunaj, postopek pa zaključen.
Brezplačno je za tiste mamice, ki so stare 37 let (vsaj mislim ali pa vsaj 35) ostale morajo plačati. Razen če si že rodila otroka s PP, potem je tudi brezplačno (jaz imam otroka z DS).
Izvid oz. rezultat je 100% in tudi spol je 100% točen.

ČE te še kaj zanima, vprašaj. Povem ti lahko le iz izkušenj pogovora z genetičarko. Osebno grem na ta test v naslednji nosečnosti.

(odgovor članu samantha_ce)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
16.1.2008 21:44:12   
samantha_ce
Najlepša hvala za odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
16.1.2008 23:37:33   
Leiah
Poseg poteka tako kot ti je napisala predhodnica. Do zastojn posega pa si tudi upravičena, če so bili pri tvoji nuhalni slabi rezultati. Nuhalna mora biti nekje čez 3,5 mm (nisem 100%), ne glede na tvojo starost jaz sem jo imela 3,7 in sem imela poseg zastojn!
Po posegu tam odležiš 3 ure in potem priporočajo še doma počitek 2-3 dneve.
Rezultati so sicer 99%, spol pa 100%! 

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 193
17.1.2008 7:03:20   
samantha_ce
No, na nuhalni sploh nisem bila, ampak me je ginekolog poslal direktno na AC. Mogoče zaradi mojih let (37).?

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 194
17.1.2008 7:59:02   
Anonimen
Ja, zaradi let ti je dal napotnico za AC. Kje jo boš pa delala? A si že naročena?
Jaz sem bila na genetskem svetovanju pri Anamariji Brezigar v Dravljah; vem, da jo ona tudi opravlja. Je pa super ženska.

Neposredna povezava do sporočila: 195
17.1.2008 8:33:17   
samantha_ce
Sem že naročena, ja in sicer 22.1. v mariborski bolnišnici. Naročila sem se preko telefona in še ne vem, kdo mi bo opravil ta poseg. Me je pa malo strah tega, ker sem nekje prebrala, da je ta poseg rizičen, kajti zaradi le-tega lahko pride do splava, čeprav je malo odstotkov teh primerov, ampak so. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 196
17.1.2008 20:18:15   
Anonimen
Meni je Brezigarjeva rekla, da je možnost splava 1%, tako da mislim da se nimaš česa bati. Pa še ta en odstotek naj bi bil pri tistih, z rizično nosečnostjo.
Čim lepšo nosečnost in zdravegaotročka

Neposredna povezava do sporočila: 197
18.1.2008 15:08:48   
Taula
Jaz sem imela AC, na napotnico lani novembra. (NS še ni bila slaba, rezultati krvi pa porazniuser posted image )
Po posegu res ubogaj navodila zdravnikov in počivaj.
Rezultat AC je pa 99,9%. Srečno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 198
18.1.2008 15:42:38   
Lea2007
Taula, ne razumem ravno najbolje...Upam, da ni preveč osebno, z rezultati krvi misli na DHT oz. dvojini presejalni test.
S katerimi rezultati se je potem ujemala Ac.

Hvala za odgovor.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 199
18.1.2008 19:29:57   
Taula
z rezultati krvi misli na DHT oz. dvojini presejalni test.
S katerimi rezultati se je potem ujemala Ac.

Dvojni presejalni test. V kombiniciji z NS so izračunali tveganje 1:47.user posted image
AC je pokazal, da je lažni rezultat in da je dete zdravo.user posted image

(odgovor članu Lea2007)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.