Gina -> RE: vegovo tekmovanje (17.3.2006 21:57:32)
|
Neverjetno, radha, kako si sposobna obračat besede, da bi ti človek še verjel, če ne bi prebral. Kje si prebrala, da je ok, če bi učiteljica povedala rezultat otroku? Spet haluciniraš, kot sem te že velikokrat zasledila. Zbudi se, dekle, ni vse tako, kot prebereš, mogoče bi pa ti tudi rabila kakšno pomoč pri branju.... Sicer pa o napadanju. Kdo je tukaj koga napadal prvi? Ne moreš pričakovat, da bomo tu gor sami taki, ki nam je všeč, če so ljudje storilnostno in tekmovalno nastrojeni in v tem smislu nasilni. Meni tekmovanje ne pomeni nič, ker vem, kakšno je. Ampak problem je, ker bi nekateri ljudje za dober rezultat svojega otroka tukaj gor vse linčali in to brez vzroka. Ta konkretni otrok njenemu otroku ni bil nobena konkurenca. Ampak nobena. Kako se je sploh mogla spotaknit ob njega? Jaz ne verjamem, da je učiteljica povedala rezultat. Verjamem pa, da mu je pomagala na tak način, kot sem rekla. In verjamem, da je rekla kaj v zvezi: Ja, sem mu povedala. Ker to ne pomeni, da mu je povedala rezultat, ampak da mu je povedala besedo, ki je ni razumel. In bolj verjamem, da take vrste starši, ki se počutijo ogroženi od nekega otroka, ki ima težave, okrog obračajo besede, kot kaj drugega. No, seveda obstaja majčkena verjetnost, da bi bilo celo res, kar pravi nikki. Ok, pa vzemimo še to možnost, da je bilo vse skupaj res. Saj ti zdrava pamet pove, da če otrok ima težave in to tako velike, da si ne more zapomniti črk, da ne more rešiti take naloge. In če mu je z zakonom dovoljeno, da piše teste dlje časa in če mu je z zakonom dovoljeno, da se mu stvari 5x glasno prebere in če mu je z zakonom dovoljeno, da mu učitelj tudi ob testu lahko razloži, potem to piše v odločbi z določenim razlogom. Razlog je najbrž v specifični motnji, ob kateri otrok ne zmore brati in zraven misliti, kaj bere, ali čem podobnem. Zakaj mu lahko to dovoli zakon, ena mama pa ne, ker je prebrala splošne pogoje kenguruja? Če imajo otroci v odločbi posebne pogoje, jih moramo upoštevat, pa če je komu to všeč ali ne, tudi pri tekmovanjih. Še to, na nekaterih šolah se odločijo, da bodo pisali vsi otroci. Na nekaterih pač ne. Odvisno od učiteljic. Nekaterim se zdi fajn dati vsem otrokom priložnost, drugim se pač to ne zdi smotrno. Niso ta tekmovanja samo za "boljše". Ker boljši v matematiki niso vedno boljši v kenguruju. V kenguruju zmagajo logiki. Še to, priznanje dobijo samo najboljši. Pa ne najboljši v razredu, ampak najboljši od vseh razredov paralelke. Kako bi se potem lahko kdo počutil ogroženega od enega otroka, ki mu ne gre, te še enkrat vprašam, ob dejstvu, da pri napačnih odgovorih obkroženih, kot pri vegovem so, dobiš minus točke!!! Torej je nemogoče se zmotit pri eni nalogi, in dobro priti skozi, razen če tam ne obkrožiš nič, pa še to je vprašanje, če ti bo uspelo. Aha, radha, kako pa veš, da jaz ne učim na gorenjskem? Jaz ne delam v domačem kraju, nikoli ne bi hotela učiti tam, kjer so moji otroci, to ni dobro zanje. In vozim se kar daleč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Drugače pa je tako, da se mene starši ne bojijo, prej me imajo zelo radi, ker se za njihove otroke še kako brigam in jim reči vedno razložim tako kot je treba. Ko bom nehala imeti odkrite odnose in ko se ne bom toliko razdajala, potem se mi bo pa mogoče tudi to zgodilo, samo mi je itak vseeno. Jaz ne delam tako zaradi staršev, kot delam, ampak zaradi otrok. Aja, hudobije pa ne prenašam najbolje, zato je nad menoj ne zganjajo, ali pa se pogovorimo v teh redkih primerih zelo odločno, brez skrbi. In veš kaj, ko jim razložim svoje stališče, se v 80% strinjajo z mano. Obstajajo pa seveda tudi primerki, ki kontrirajo kar tako malo, zato da kontrirajo, takim pač ni pomoči. In vseeno mi je zanje, naj se pa jezijo doma, če jim paše.
|
|
|
|