Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: kajalin* Dokler bo država kradla in nam pobirala denar,podpiram delo na črno, sivo, rdeče, modro, ma vse! v bistvu s tem ravnanjem direktno podpiras, da taki obrtniki TEBI kradejo iz zepa. ker oni ne placujejo davkov, jih posledicno vec placujejo tisti, ki jih placujejo. enostavna matematika - vec kot je takih, ki prispevajo v blagajno, nizja je obveznost. Bravo, se popolnoma strinjam. To se direktno navezuje tudi na spremembo zakonodaje glede socialnih transferjev - zaradi takih so zaostrili pogoje, pregledujejo VSE premoženje in spreminjajo definicije enostarševskih družin - da so vsaj nekoliko lahko omejili koičino razdeljenega denarja. In tudi tu je po žepu udarilo ravno tiste, ki imajo vse uradno prikazano. Tisti, ki goljufajo sistem, tu še vedno padejo ven. da ne omenjam nelojalne konkurence - s takim ravnanjem silijo celo branzo v prikrivanje davkov. pri nas so po uvedbi fiskalnih blagajn prometi v gostilnah "nenadoma", dobesedno preko noci, skokovito narasli. rekorder je imel, mislim da, 25x vecji (!!!) prijavljeni dnevni promet, kot pred tem. in to je OK? nyna84 mene takšni sploh ne motijo, če jim rata naj imajo. se pravi, v redu je, da fusarji in obrtniki obracajo denar samo zase, obenem pa ne placujejo primerno za vse javne storitve, ki jih uporabljajo? meni to zveni, kot da direktno zalis moj intelekt (in se mnoge), ker smatram, da JE moja dolznost, da placujem davke. in to ne male, izhajam iz druzine obrtnikov in vsi (oce, brat ter midva z mozijem) placujemo izdatne davke. ampak sodec po tvojem pisanju, smo ocitno usrane budale. Evo, budala sem, ker se še sama ne znajdem. Ta budala ne bo več vprašala po računu, samo če računa po opravljeni storitvi ne bo, ne bo plačila. Super zame. Če začnem to izvajati kar sedaj, sem pravkar privarčevala 5000 € pri elektroinštalacijah. Odlično. Mogoče bi morali to začeti vsi delati. Z neplačevanjem bi majstre prisilili k izdajanju računov. mene motijo naši funkcionarji in ljudje k imajo nas v rokah. mesas hruske in jabolka. jezis se na ene, druge, ki prav tako kradejo, samo ne tko ocitno, pa toleriras. dvojna merila. Še en podpis Se strinjam.