PeggyBundy -> RE: Oči, ti si moj chef (11.12.2012 19:19:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: saska27 kalbov kruh Šilce mleka + šilce vode + žličko sladkorja v lončku malo segreješ, da je mlačno (ne prevroče ali premrzlo). V tem raztopiš kocko kvasa in čez potreseš ščepec moke. Pustiš vzhajati do vrha lončka. Kilogram moke preseješ v veliko posodo, v sredini narediš jamico in dodaš žlico soli (raje več kot malo). Ko je kvas vzhajan, ga vliješ noter in dodaš še 750 mililitrov vode. Premesiš, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati - kako uro oz. do roba posode. Pripraviš si pekač - na peki papir posipaš koruzni zdrob. Testo še enkrat premesiš in ga takoj presipaš na pekač. Potreseš z malo moke, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati kake pol ure. Vmes vklopiš pečico na 240 stopinj. Preden daš kruh v pečico, narediš na vrhu z nožem nekaj zarez. Pečeš 35 minut, vzameš ven in za kratek čas pokriješ z vlažno krpo, da ne bo skorja trda. P. S: Meni je najboljše moka tip 850, kvas pa Fala. Saska, ti si tukaj malce pobrkala mere? 750 ml vode? Taka masa je kot pašteta.
|
|
|
|