ČebelicaMaja
|
Kar bom napisala ti sicer ne bo po godu, je pa iz srca.. tudi sama sem bila pred nekaj leti v vezi s fantom, mlajšim od mene 5 let...in tudi najina logika in videnja sveta, življenja in ljubezni je bila različna. Ne vem, ali je to posledica razlike v letih, ali pač razlike v karakterju, osebnosti... le da... jaz pač ne znam biti tako razumska, tolerantna in treznoglava... ko me presunejo čustva, odreagiram instinktivno... in ja, vsakič, ko mi nekaj ni štimalo sem padla ven, povedala svoje in zhtevala svoje... hvala bogu sva bila brez obveznosti, brez otrok... meni je postalo v zadnja pol leta vse jasno, tako kot je rekla ena pred mano, ljubezen je črna ali bela- ali je ali pa je ni... tudi on mi je rekel, da rabi samo čas... a za kaj... če ljubiš pač več, da ljubiš, čas ne bi spremenil ničesar... in sem šla... s težkim srcem ampak danes vem, da je bilo vredno... te razumem, da ti je težko narediti tak korak, življenje piše različne zgodbe, dva mala otroka in hiša niso malenkosti pri plusih in minusih, ki jih verjetno tehtaš, pa vendar je tukaj dostojanstvo, spoštovanje in nenazadnje tudi etika... tudi moj bivši je govoril, ko sem mu očitala da flirta, da ne, da on je samo prijazen... ja, seveda...prijazen si lahko tudi na normalen način in še nekaj, jaz sicer ne vem in ne poznam tvojega moža... ampak toliko sladkih besed in objemčkov si po SMSu težko pošlješ, če tega tudi v realnosti nisi vsaj malo poskusil... ne vem, to je že naslednji nivo čustvovanja... flirtanje po SMSih je v mojem videnju, ko se še nič ni zgodilo, mnogo bolj zadržano in na drugem nivoju... ne verjamem, da fizično nista imela ničesar... na tvojem mestu (ko so vmes tudi otroci) tudi jaz ne bi kar odvihrala iz veze, bi pa zagotovo jasno dala vedeti kje so meje mojega potrpljenja...če te ne more spoštovat, naj gre... se strinjam, da mora morda še odrasti in sploh dojeti, ali bi lahko živel brez tebe... o njegovi prijateljici pa ne bi izgubljala besed- kot jo vidim jaz, mora biti strašno egoistična, nedorasla in samovšečna... če sta prekinila stike ne vem, kaj imata sploh za razglabljat o tem, kdo komu prepoveduje stike...me zanima, če jih njen partner odobrava... halo!?