Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney Pri nas mesečni znesek nanese okrog 90€. Od elektronike imamo 1 štedilnik, 2 hladilnika z zamrzovalnim delom, 2 pečici, 3 televizije, 1 računalnik, 1 masažna banja, 1 klimatska naprava, 1 pralni stroj, 1 sušilni stroj in nekaj majhnih gospodinjskih aparatov. Zdaj pa smo dobili poračun in moramo doplačat še okrog 200€. Mož je prepričan, da je vsega "kriv" sušilni stroj, jaz pa skoraj ne morem verjet. V celi zimi je delal enih 20-30x, obrok elektrike je zrastel iz dobrih 70€ na 90€, plus še poračun. Dajte mi povedat, a sušilni stroj res toliko porabi? Imamo pa večino aparatov energetski razred A in se mi zdi, da ful plačujemo za to. Kaj pa vi? Pri nas gre vsak mesec 370evrov za elektriko. Glede na to, kar si napisala, se mi zdi res malo dosti, namreč pri nas je recimo tako... Nonstop so vklopljeni: 3zamrzovalne skrinje, en velik hladilnik in 2 velika hladilnika kombinirana z zamrzovalnim delom, 2 TV, 3radia, 2 laptopa, 5velikih bojlerjev, 2mala in manjši kavomat (take kot imajo na firmah, ko je vse v prahu). Čez dan pa različno. Vsaj 2x na dan se uporablja pralni stroj, ta tretji laptop, še 3TV-ji, luči v hali za jahanje, luči po štalah (40konjev) in v gostilni, centralno ogrevanje pri nama (pozimi je bilo vklopljeno non-stop), od teme do jutra je vklopljena velika luč na dvorišču, od jutra do večera dela tudi espresso oz. gostilniški kava avtomat, ter avtomat za kavo tamanjši. 1x na teden vklopim sušilca in pomivalni stroj. Ene 2x na teden se na zunanji maneži vklopijo tudi reflektorji. Verjetno sem še kaj pozabila
|