Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Misek Ce sam nisi sposoben imeti bezpogojno rad, to se ne pomeni, da brezpogojne ljubezni ni. Ne, na zemlji je ni. Mogoče v "nebesih", vesolju, astralu.... tukaj je ni. Pa sem otrok, ki bi lahko rekel, da ga je mama brezpogojno ljubila in da jaz svoje otroke tako močno ljubim.... ampak je še vedno ta brezpogojno pogojen, ker jaz nisem ne morilka ne kakšna čudna psihoteroristična spaka, niti moji otroci, torej ni imela ne vem kakšnih strašnih pogojev od mene nasproti niti jaz jih nimam od mojih otrok, torej ne morem sodit kaj bi bilo, če bi bilo.... Ni ti treba biti uzaljena, ce zapisem, da je nasa sposobnost ljubiti tista, ki nam postavlja meje. Zelo subjektivno oznacevanje "spakosti" in kaj ti si ali nisi , ceravno se znova zastavis kot nekaksen etalon normalnosti in maksimuma v sposobnosti ljubiti, ne mroe biti merilo. Ce jaz nekaj nisem, ne pomeni, da tega sploh ni. In lahko se na trepalnice postavis, to tako je. Enako kot "nakladanje" o nespsoobnosti nekaterih, da sprevidijo bozjo roko in duhovnost; pa njihovo nesposobnost za spoznavanje duhovnega in vzvisenega (kar si nekje zagovarjala ce se prav spomnim) se vedno ne pomeni, da le ta ne obstaja. Spominjas me na enega hrvata, ki trdi, da je bog - on si jemlje pravico dolociti cesa na tem svetu res ni, in kaj na tem svetu res je. Zato lahko rečem samo to....možno je blazno močno ljubit. Res blazno močno, nepredstavljivo močno, tolk da se ti od daleč celo zdi, da je brezpogojno in do nepredstavljivo daleč tudi res je.... ampak do nezavesti pa ne. Koliko si brezpogojen, pa še sam bog ne ve. Tukaj je naredil serijsko napako. Kako koliko si brezpogojen, ce brezpogojnosti ni?? Ali bomo spoznali stopnje brezpogojnosti, malo manj, malo bolj brezpogojno, malo bolj pogojno brezpogojno, malo manj pogojno brezpogojno. Glavno napako, zaradi katere je svet tolk bolan kot je. Če bi mi vsi vsaj več ali manj ljubili malo več ljudi kot jih, malo manj pogojno kot jih, svet ne bi bil bolan. Bil bi lepši kraj. Svet bi bil res lepsi kraj, ce bi nekateri nehakli govoriti, da je ljubezen samo zgolj in v primeru ce lahko od nekoga nekaj dobis in ce dobis tisto kar rabis oz. potrebujes. Svet bi bil definitivno lepsi, ce bi vec ljudi verjelo in se potrudilo brezpogojno ljubiti ter dojeti, da oseba, ki jo ljubis, niso njegova uporabnost niti njegova stopnja "spakosti", ter da ce ne ljubis dejanja neke osebe in se z njimi ne strinjas, to se ne pomeni, da nekoga nimas oz,. ne mores imeti rad. V kaksne okvirje bos postavil svojo ljubezen je zgolj osebna stvar. Ti morda res nisi otrok, ki bi lahko rekel, da ga je mama brezpogojno ljubila, jaz pa sme otrok, ki lahko recem, da me in mama in oce brezpogojno ljubita. In v tem primeru niti slucajno ne mores biti rasodnik in nabijati ali je to mogoce ali ne. za tebe in tvoje pojme morda zivim v nebesih. Skoda da tebi ni dano. pa se vedno ne obvelja, da nebes ni, ker jih ti ne poznas.