|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 3. del
4.3.2010 22:44:56   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

IZVIRNO SPOROČILO: plamen

zvezdici - lahko te tudi jaz peljem nazaj, ni panikeuser posted image , da ne bo pikapolonica hitela v ZD. 

Joj punce ste prijazne user posted image .
Samo še pikapolonica mi mora javit, da vidim če bo šlo. Sem prepozno nazaj gor prišla, pa je po vsej vrjetnosti že šla spat.

No evo pa smo se zmenile user posted image . Zvezdici - potem naredimo tako da te jaz pridem iskat, Plamen te pa pelje nazaj pa je. Imam tvojo številko ja, te pokličem malo prej, računaj pa da te poberem okoli 9.50. Ok?

Sem prehitro pisala prej, hehe.
Če ti res ni preveč s poti user posted image . Kje te pa počakam?

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 4851
4.3.2010 22:58:02   
Zvezdici
Zdaj pa res grem spat, bom kar zaspala pred računalnikom. user posted image
pikapolonica, ti samo prej pokiči da vidim kam pridet.. da ne bova zaradi mene zamudile.
Pa hvala.. bom končno uspela prit, ker sem že 2x zatajila user posted image .

Lahko  noč!

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 4852
5.3.2010 3:32:51   
*pupsa*
Dobro jutro....no jst sm spet pokonc sred noči....ne vem kaj se dogaja z mano ampak tole je noro...podočnjake mam že do kolen sam spat pa tud ne morm. Dons je bla tud Ema že pokonc ob pol treh tko d sm mogla že zarad tega ustat pol pa nism mogla nazaj zaspat....zdele razmišljam, da bi šla likat...bom vsaj produktivna če že ne naspana...najbolj grozn mi je pa to, da sm se zbudila ker mi je blo noro vroče....zunaj pa sneg v spalnici pa 18 stopinjuser posted image user posted image  Pa jst sm drugač res zmrznjen človekuser posted image  a ima še katera takšne težave?

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 4853
5.3.2010 7:05:36   
sandrica23
Dobro jutro!vidim da nimam samo jaz problemov z spanjem...Sem sredi noči se  zbudila mislim da je bila ura pol 1,pa sem šla na kavč v dnevno spat,še okno sem si odprla,kr mi je bilo tak vroče da se mi je skoraj zmešalouser posted image pa sem malo zaspala,za dve urci evo te ap na wc-3x zaporedoma na pol ure....zaj pa bedim že od 5 in ne vem kaj naj si začnem...Počasi grem Lana zbudit da ga peljem v vrtec,potem pa pride patronažna na obisk...A pri vas je že bla?
Pri meni je ko sem Lana rodila,prišla delat samo nego  in to drugi dan ko sem iz P prišla pa pol vsak drugi dan...pred porodom pa nic(no tak je blo v Slovensko Bistriški občini pred 4 leti).Mi je prav hecno da pride prej...

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4854
5.3.2010 8:38:18   
Zvezdici
dobro jutro!

Ja sigurno niste edine, ki ne morate spati. Jaz tudi ponočujem in ne vem kaj nonstop razmišljam user posted image Vroče mi je pa tudi za znoret. Po na vadi tudi ko grem ven moram vzeti rezervno majico, da se preoblečem, ker zakuham kot, da bi mene nekdo v lonec vrgel.

Drugače, pa še katera pride danes ob 10.h na tortico v zvezdo??

(odgovor članu sandrica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4855
5.3.2010 8:47:21   
ursa_p
Dobro jutro!

Nisem vas brala za nazaj, ker mi ni zneslo. Grem pa vsak dan pogledat med Rodili smo, pa vidim, da razen Lorelaj ni nic novega. V februarju pa tak naval ... user posted image user posted image user posted image user posted image ... zdej, ko je pa nas mesec, pa vse mirno. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila v sredo zvecer spet v P, ker nisem vedela ali mi odteka voda ali ne. Imam skoz ene luzice na hlacah in si jih menjam vsaj 5x na dan. In pridem tja, pa ugotovim, da dela Pusenjak. Najprej so me priklopili na CTG, kjer je bil v 20 minutah en popadek (sicer bolj rahel - do 45 je prisel), potem pa mir. Potem me je se pregledal, ce mi odteka plodovnica, pa na sreco ni bila. Me je pa kar malo nakuril, ker sem rekla, da se mi to dogaja ze 3 dni, da kje sem tolk casa hodila. user posted image No, ugotovil pa je, da sem odprta ze 3 cm, tako da nekaj se dogaja, ampak pocasi. user posted image

Vcerej sem imela pa pri svoji g CTG je bilo pa vse mirno, edin user posted image je spet imel telovadbo, ampak ko so me pa odklopili, me je pa en fajn krc zagrabil, sem komaj do druge sobe prisla. user posted image No, zaenkrat vse ok. Mi je pa g rekla, da tale nas otrok pa je aktiven. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem bila pa pri internistu v sredo (tako kot Zvezdici), pa vceraj se enkrat, da bodo videli, ce me bojo cepili po porodu, da ne pride do kake tromboze ... ampak je rekla, da po vsej verjetnosti ne bom dobila nicesar. V ponedeljek dobim rezultate krvi. user posted image

Vceraj sva posnela kako nas user posted image dogaja v trebuhu ... zdej moram samo se pogruntat kako filmcek odrezem, ker precej zasede, pa da ne bo tako dolg, ampak da se bo videlo res samo tisto najhujse dogajanje. user posted image user posted image user posted image

Kaksen lep dan ste zbrale za tortico. user posted image No, jaz pridem, ampak bom verjetno kar hitro popihala na soncek. user posted image

Lorelaj ... cestitke tudi tukaj! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu sandrica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4856
5.3.2010 8:52:46   
Pikapolonica80
Dobro jutro!

Ja tudi jaz sem danes ponoči prebrala nekaj poglavij v knjigiuser posted image , ampak nekako se mi je potem izšlo in sem zaspala nazaj tako da se sedaj ok.

Ja super vreme za tortico, nič sledu o kakem snegu user posted image , Zvezdici a te poberem pred 300-ko?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4857
5.3.2010 8:57:45   
Zvezdici
ursa_p - opa.. ti pa boš počasi na vrsti user posted image user posted image . A pa je kaj rekel kaj ti to teče?

pikapolonica
- ok počakam pred 300ko. Kateri avto moram pa gledat? da se ne bom slučajno v napačnega usedla user posted image ?

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 4858
5.3.2010 9:08:26   
ursa_p
Nic ni rekel, kaj mi to ven tece.user posted image

Jutri imamo se en rojstni dan z Galom, tako da gremo se tja, 7-ega pa moj dragi praznuje rojstni dan in se je kr zagrel, da bi imela z user posted image na isti dan rojstni dan. Bomo videli.user posted image Drugace imata pa se 18-ega moj brat in moja necakinja rojstni dan (na isti dan), pa Gal in moj drug brat tudi na isti dan ... mogoce bomo pa spet kak enak datum ponovili. user posted image

Lp

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 4859
5.3.2010 9:08:32   
lenčy
dobro jutrouser posted image

včeraj vam nisem nič pisala, ker tako in tako ves čas razmišlam, kam naj naselim svojga malčka, popoldne sem si pa samo stran od mojih želela, tako da sva bla do večera v mestu. sm imela pa pregled, naredila ctg, pa bris za streptokoke je vzela drugače pa nič posebnega, razen to, da je bla ful gužva. naslednji ctg je 11.03.
škoda k nisem iz lj, js bi šla tud na tortico z vami, da se malo sprostimuser posted image si bom pa mlečni riž privoščila... lepo se imejte, pa kakšen ugriz torte na moj račun prosimuser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 4860
5.3.2010 9:10:45   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p

Nic ni rekel, kaj mi to ven tece.user posted image

Jutri imamo se en rojstni dan z Galom, tako da gremo se tja, 7-ega pa moj dragi praznuje rojstni dan in se je kr zagrel, da bi imela z user posted image na isti dan rojstni dan. Bomo videli.user posted image Drugace imata pa se 18-ega moj brat in moja necakinja rojstni dan (na isti dan), pa Gal in moj drug brat tudi na isti dan ... mogoce bomo pa spet kak enak datum ponovili. user posted image

Lp

pri nas je tud par pomembnih datumov v marcu, pa se nič ne oziram na touser posted image kar naj še malo v trebuščku ostane, zato pa še torbe za v porodnišnico nimam, ker pol se bo zihr odloču vn pridtuser posted image

Rada te imava!!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4861
5.3.2010 9:21:58   
ursa_p
Lency ... jaz se tud s torbo tolazim. Sem sla do zdej vedno brez v P, da me ne bi slucajno not obdrzal. Pa tud se ni do konca pripravljena pa kr odlasam. user posted image user posted image user posted image

Zdej morm pa hitro psa ven peljat, potem pa na tortico. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4862
5.3.2010 10:18:35   
Errai
Dobro jutro!

Jaz pa na srečo kar dobro spim. Sicer grem ponavadi enkrat vmes na wc, ampak potem takoj nazaj zaspim. Sta me tako moj dva mulčka natrenirala, ker sta se oba zbujala precej pogosto do enega leta starosti, oziroma še malo dlje in sem čisto navajena, da se zbudim, opravim kar je pač treba in takoj nazaj zaspim. Če bi šlo, bi spala še več, ampak moram zjutraj otroka v vrtec peljat, ko pridem nazaj domov se mi pa ponavadi zdi že malo pozno za spat. Potem pa na RR visim.

Pri mlajšem v vrtcu imajo pa eno bruhalno virozo, od 12 v skupini jih 8 bruha, pa vzgojiteljica tudi. Zjutraj sta bila v skupini samo 2 otroka. Nik je zaenkrat še OK in upam da tako tudi ostane. Sem premišljevala, da bi ga imela danes preventivno doma, pa je šel vseeno v vrtec, ker grem jaz v Postojno na predavanje o EA. Nočem čakat na naslednji petek, ker zdaj imam samo še 2 tedna do roka in se vsak čas lahko kaj zgodi, jaz pa bi za vsak slučaj rada imela vse papirje za EA. Nisem še čisto odločena, če jo bom vzela, ker glede na to da je tretji porod se zna zgodit, da bo šlo hitro in krajši čas mi ni problem malo potrpet. Če se bo pa zavleklo, bom pa verjetno prosila za epiduralno.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 4863
5.3.2010 11:01:58   
t_anja
EA - a je potrebno it na predavanje in prej podpisat? Ali se za EA lahko odločiš, ko si že v porodnišnici in vidiš kako sploh zgledajo popadki?

Me je vse bolj strah kako bom zdržala bolčine. user posted image Zdaj samo o teh bolečinah razmišlam in da bo čim prej mimo...user posted image

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 4864
5.3.2010 11:13:27   
lunka1
t_anja: za EA moraš prej na posvet v porodnišnico, da si "seznanjen" z njenimi učinki, delovanjem, posledicami,.. Pri nas nismo nič podpisali, samo zapisala si je imena vseh, ki smo bile tam.

Tudi jaz vedno bolj razmišljam o EA. Na začetku sem bila odločena, da bom rodila brez, zdaj pa se vse bolj nagibam k njej... Včasih me že zdaj tako zaštoka, da se kar zakrčim, vem pa, da najhujše šele pride, tako da... user posted image

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 4865
5.3.2010 11:15:47   
t_anja
Lorelaj - čestitke za user posted image Mino, lepo se cartajte...user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

kar se pa tiče spolnih odnosov pa je tako, učeraj sem bila na CTG-ju in mi je sam G svetoval da naj imava čim več spolnih odnosov in seveda jz rečem, da moj lubi ne želi ker se boji in tako in potem mi doktor napiše na list da morava sexat in naj ta list pokažem dragemu in tako sem tudi storila in moj lubi se je samo smejal a spolnih odnosov pa še vedno noče . Nočem ga siliti a vem da bi to zagotovo pomagalo, tako da punce tiste ki imate srečo z vašimi kr udarite po kako rundo brez skrbi, seveda tiste ki lahko, ki nimate prepovedano.

user posted image user posted image user posted image user posted image ha,ha,...tole sem pa dala mojmu možu za prebrat in se je samo smejau. Je reku, da gre prej avto v garažo obrnt, da pol samo štartamo.  user posted image se tud skoz bolji zarad bušita user posted image user posted image Je prav hecn. Jst se bi stisna on pa svoj trebuh not drži user posted image user posted image ...saj samo še malo, pa bova lahko bl skupaj pršla user posted image user posted image Bomo vidli, kaj bo drug teden G pr nama reku na CTG-ju... user posted image

Ščitnica - moja mami je bila z mano noseča, ko je mogla jemat tablete za ščitnico. Bolš je blo za obe da jemle kot da ne. Po rojstvu sem mela še nekaj dodatnih pregledou...ampak sem zdrava, še zdaj.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4866
5.3.2010 11:20:15   
t_anja
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

t_anja: za EA moraš prej na posvet v porodnišnico, da si "seznanjen" z njenimi učinki, delovanjem, posledicami,.. Pri nas nismo nič podpisali, samo zapisala si je imena vseh, ki smo bile tam.

Tudi jaz vedno bolj razmišljam o EA. Na začetku sem bila odločena, da bom rodila brez, zdaj pa se vse bolj nagibam k njej... Včasih me že zdaj tako zaštoka, da se kar zakrčim, vem pa, da najhujše šele pride, tako da... user posted image

Mene je vse bolj strah user posted image ...   user posted image me vzpodbuja, da bom zmogla, samo strah me ne sme bit, ker bo to samo še dodatna ovira. Pa user posted image skrbi, da ne bo kaj škodilo... se morva malo pogovorit in it vsaj na to predavanje pa se bo pol vidlo.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4867
5.3.2010 11:22:04   
lucika
pozdravljene!

jaz sem bila na zadnjem pregledu. brez sprememb, standardne težave pač...v ponedeljek pa ctg v mb. a se je potrebno kaj naročit, ali samo greš?

še v torek sva se z g dogovorila, da grem kar noter v ponedeljek, pa naj me imajo tam...danes mi je pa dal posebej napotnico za ctg. zdaj pa ne vem, ali si je premislil, ali pozabil, ali mu je zdaj že vseeno...no, v glavnem, imam tri. eno za rodit, eno za sprejem, eno za ctg. bodo že povedali, katera jim je ljubša:)

poročilo za valči: nočne aktivnosti niso nič sprožile. pa sem tak čakala, kaj bo zdaj...

sem pa fino prehlajena. mislim, kaj še ne bo no. iz nosa mi teče, da bom znorela. a ok, nimam kaj. vsekakor je bilo nekaj nalezljivega, ko smo pa zboleli kar vsi po vrsti... ja, pa v ponedeljek sem bila eno uro v čakalnici s 45 bolnimi otroci...te pa tak ni čudno , ne? samo jaz bi tole danes sanirala, če lahko:)

vekybel, si že šla po olje? kako je pakirano in koliko stane? zdaj, če je poceni, grem še jaz. če pa je drago, pa res ne bom zarad ene žličke in eksperimenta veliko dala...

ostale važičke, fajn se imejte na tortici:)

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4868
5.3.2010 11:35:42   
Errai

IZVIRNO SPOROČILO: t_anja

EA - a je potrebno it na predavanje in prej podpisat? Ali se za EA lahko odločiš, ko si že v porodnišnici in vidiš kako sploh zgledajo popadki?

Me je vse bolj strah kako bom zdržala bolčine. user posted image Zdaj samo o teh bolečinah razmišlam in da bo čim prej mimo...user posted image

V Postojni je treba za EA imeti podpisan privolitveni obrazec, kjer so razloženi tudi vsi možni stranski učinki in obrazec dobiš na predavanju. Sicer se baje da zmenit, da ti ga dajo za podpisat tudi v porodni, ampak je verjetno odvisno od dobre volje babice. Tega pa jaz ne bi tvegala user posted image . Imam raje vse zrihtano, za primer če bo prehudo.

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 4869
5.3.2010 11:44:59   
vekybel
Evo mene iz CTG-ja in seveda nič ne kaže niti p od popadkov. user posted image
V ponedeljek moram v laboratorij dati kri, vodo in za sladkor je rekel G da kao ga pripravimo da pride ven okrog 10. marca, ma sem si mislila bom že jz nekaj ukrenila da bom do nedelje v P z user posted image  v naročju. user posted image

lucika jz olje imam, stane 3€ pa nekaj centov je 100g. Meni je rekel G naj spijem 30g, tako da morda danes grem v akcijo, bom videla. A si ga boš kupila udi ti?

Zdej vse uživate v torici a ne???? Še zame en griz lahko? user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4870
5.3.2010 11:59:45   
lenčy
js pa še vedno vztrajam brez epiduralneuser posted image

se vidi, da so danes vse na tortici, ker ni nobene debateuser posted image da se ne boste preveč poredileuser posted image

punce dejte mi povedat, kaj lahko nardim iz starga kruha, ker ga ne bi rada glih stran vrgla, ker ga je moj speku...

vekybel ti si pa res že nestrpnauser posted image meni se pa še nič ne mudi, je pa res, da mam konc marca rok...

Rada te imava!!

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4871
5.3.2010 12:01:12   
lucika
hehe, vekybel, iščeš še eno, da boma skup srale:))))????moj je čist navdušen, on to ziher bi. haha, si ga kr predstavljam ja...

ampak, kaj pol tvoj g zdaj nekaj muti. če je tak siguren, da bo olje sprožilo, kaj ti potem neke datume daje:))))

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4872
5.3.2010 12:09:41   
lucika
lenčy, te bomo čz 20 dni vprašale, če si kaj nestrpna:))))
sem ugotovila, da je čas zelo relativen. od novega leta do novega leta je skoraj takoj. od plače do plače se vleče ko hudič. a dnevi pred porodom, groza, to se pa res res res vleče:)

pa najbolj me pizdi, ko sem tolk pucala...zdaj pa je spet vse vsrano. sem imela ful načrte, kaj še bom vse ta teden naredila. pa imam malega doma in je bomba z vsakim poiskusom večja. ma, sploh se ne splača, naredim eno, on tri druge zadeve polije, počečka, umaže...

pravkar imava borbe. kuham že cel teden za brez veze. ne je NIČ. sadje, pol banane, malo jabolka... včeraj je pojedel dve rebri riževe čokolade in dva mala kornetka. pa zvečer en kuhan krompir. in mu nakuham 17 menijev, da pol niti proba ne. ma, včasih bi človek ponorel, v takih trenutkih si tud želim, da bi bil tamali še pol leta v trebuhu. ok, vsaj pije, spije pa dosti, ampak ko gledam te male rokice in nogice so vsak dan bolj suhcene. ja, bi moje tud ble, če cel teden ne bi nič pametnega pojedla...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4873
5.3.2010 12:18:31   
lenčy
ja čez 20dni bom pa tud js že tečnauser posted image ampak po moje bi takrat že moglo kej bit, ker mi tako telovadi v trebuhu kot še nikoli, pa včasih še hodt ne morm, tko me špika. ampak sj pravm, naj se še malo poredi pa zrasteuser posted image

za tvojega sinka pa ravno nimam nasveta, ker še nimam izkušenj, tko da ti nimam kej pametovatuser posted image

Rada te imava!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4874
5.3.2010 12:26:55   
malicki
Meni je danes kar dolgčas, dopoldne sem malo počistila, da bo mir čez vikend in bila v šopingu pa nabavila par zadev za mojadva za vsak primer če grem rodit, pa je ura šele 12.
No saj se ne pritožujem nad nedelom. Je zelo fino, ker mi niti kuhati ni potrebno.

t_anja - pri nas v mb je za epiduralno obvezno predavanje, kjer se interesentke vpišejo na en list + nato še osebni posvet z anestezistko, kjer se izpolni še en obrazec (glede zdr.stanja, bolezni itd.). Jaz sem si za vsak primer EA uredila, če pa jo bom koristila bom pa v P vidla kako bo potekal porod.

Vekybel - gled recinusovega olja. Malo razmišljam. No jaz se ne upam kaj eksperimentirat, me pa samo zanima ali ga je sploh varno vzet če se ti še trebušček ni spustil? user posted image

Ima sploh spust trebuščka/ploda kako vezo z bližajočim se porodom? Se vsak dan gledam pa še ni nič kaj nižje user posted image Na ja bo ko bo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  193 194 [195] 196 197   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.