Anonimen -> RE: Čustvena vzgoja otrok (12.10.2009 12:57:59)
|
Meni se zdijo pomembne naslednje stvari: - izražaj svoja čustva, povej kaj misliš, čutiš. To delaj na sprejemljiv način (npr.če si jezen, ne tega potlačit, niti ne začni razbijat in kričat. Povej, da si jezen in zakaj). - spoštuj in ceni sebe ter druge. Ne hodi po drugih, niti ne dovoli, da drugi hodijo po tebi. - Če koga prizadaneš, se opraviči in popravi svojo napako. - bodi to, kar si in ne kar drugi hočejo, da bi bil - če me rabiš za oporo, objem,... sem tukaj. - če se zmotiš ali narediš napako, ni nič narobe. To delamo vsi, saj smo ljudje. Pomembno je, da napako priznaš, jo skušaš popravit, če gre, ter se iz nje naučiš, da tega ne delaš več naprej. - Ni toliko važen rezultat, kot to, da poskušaš narediti stvari po najboljših močeš. Pa četudi ti ne uspe ali pa ne narediš popolno.Če si dal od sebe vse, kar zmoreš, si uspel. Doma se veliko stiskamo in lubčkamo, meni se zdi nujno, da članom družine povem, da jih imam rada, da se vsak dan objamemo, polubčkamo in poslovimo, preden gremo zjutraj vsak po svoje. Na otroka skušam gledat ne samo kot njuna učiteljica temveč tudi kot učenka.
|
|
|
|