marjetica11 -> depresija in vzgoja otrok (24.9.2009 17:10:53)
|
Dragi moji, Potrebujem pomoč oz. spodbudne besede. Ne vem, če sem na pravem forumu oz. pri pravi temi. Stara sem 36 let in pričakujem naraščaj, kar dva otroka. Že od 20. leta trpim za anksiozno depresivno motnjo. Seveda v začetku niti nisem vedela, da imam kake težave. Nekako okrog 30. leta sem začela dojemati, da imam najbrž določene psihične težave. Začelo se je z nespečnostjo in pretirano vzkipljivostjo, netolerantnostjo. Največje težave sem imela in imam v službi. Ko sem bila stara 30 let, sem službo zamenjala in se odločila za drugačen pristop k problemom. Šele takrat so nastali pravi problemi. Moji depresiji se je pridružila še anksioznost, socialna fobija, ... Zadnjih nekaj let sem že poskušala z antidepresivi, ki so mi na srečo pomagali, vendar sem jih vmes vedno prekinjala zaradi želje po otroku. Zdaj sem po nekajletnem zdravljenju neplodnosti noseča, sem na bolniški ravno zaradi teh mojih psihičnih težav, trenutno ne jemljem nobene terapije. Začelo me je najedati, da ne bom zmogla tega tempa, ki me čaka. Da ne bom dobra mama. Bojim se, da ne bom zmogla hoditi v službo. To me še bolj mori zato, ker se glede financ ne bom mogla osloniti na svojega partnerja, ki službe menja po tekočem traku in nič mu ni všeč. Najbrž se ne bo nikoli spremenil. Zanima me, ali zaradi depresije lahko izgubiš službo? V službi sumijo, da je z menoj nekaj narobe in mi ob priložnostih tudi posredno grozijo. Prosim mamice s podobnimi težavami, da mi poveste, kako rešujete te težave. Ne vem, ali otroci dajo dodatno moč oz. ali jo odvzamejo. Do sedaj sem si vedno mislila, da bom jemala terapijo in da bo vse ok, zdaj pa me najda dvom, kaj pa če bo pritisk prehud.
|
|
|
|