Gina -> RE: Prikolica, da ali ne (11.9.2009 20:44:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: moci ok, tiste, ki imate prikolice: kako je pri vas z vožnjo? ker meni je prav neprijetno, mogoče je kakšna fora, ki je ne poznamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sodelavec mi je razlagal o obtežitvi, pa da kao ne sme čisto nič opletat. no, pri nas je. Prikolica načeloma ne opleta. Moj jo vozi kot da sploh nič zadaj nima, čist je skupliran pri vožnji, pa rikverc b.p. povsod spravi... Jaz sem malo bolj trda, ko jo vozim, kadar sploh jo. Treba je veliko bolj pazit, da voziš res po sredini ceste, saj si precej širši in še daljši kot sicer. Tudi bremzanje ni tolk elegantno kot pri avtu, ker je daljša zavorna pot, ne moreš kar bremzat ko pri norcih, moraš malo naprej mislit, kaj bo tisti pred tabo naredil, pa malo daljšo razdaljo držat - vsaj meni se to zdi bolj varno. Na AC peljat prikolo je pa sicer malo bolj izi, ampak spet se čuti vsak hujši sunek vetra. Prav ekstra hitro seveda ne moreš peljat nikakor, itak čutiš na prikolici, ko voziš, kdaj si šel čez njeno optimalo. Da bi pa to bil kak bavbav peljat prikolico, pa zihr ni. Vsak povprečno spreten voznik, ki načeloma vozi rad in brez težav, pa ima dovolj izkušenj z avtom, bo prikolico peljal ok. Naložit moraš prikolico tako, da ni vse na njenem zadnjem delu, da je naložena rajši bolj spredaj kot zadaj s težjim delom. Drugače ti bo to kak fizik bolje razložil. Sicer jaz obožujem prikolico. Meni je fajn, da ležim na pravi postelji z jogijem, gromozanska razlika mi je med šotorom ravno v tem. Pa fajn mi je, da kadar je dež, da sem pod trdno streho in na relativno malo bolj toplem (sem ekstremen zmrzljivec), tako da imam, če gremo zgodaj na morje, recimo maja kdaj, še radiator sabo. Pa fajn mi je, da ima otrok v prikolici relativno veliko prostora, sploh če postaviš še predprostor, da se ima kje igrat, če je dež, da ga ne loviš po blatu v kampu ves čas (no, nekateri šotori so tudi veliki, nič ne rečem), pa fajn mi je, ker je prikolica lahko namesto kamperja, če jo pač postaviš samo na noge. Nekaterim te reči niso tolk pomembne, meni pa so. Če prikolico uporabljaš samo kot kamper, je vaše ugodje v zvezi s tem odvisno smao od tega, koliko spreten je tvoj (ali ti) pri tem. Mojemu je postavljanje le teh reči v zabavo, sploh ne jamra in ni tečen pri tem, na noge postavit prikolico mu je mačji kašelj, še celo prikolico z baldahinom vred postavita z našim ta malim en dva tri, kar za tričetrt drugih kampistov moškega spola, ko postavljajo prikolo ne morem trdit, jim je to zoprn del in so posledično zateženi zraven. Če ste samo trije, je lahko potovanje s prikolico ful fajn. Nas je preveč za tak špas za več kot par dni potovat, ker s tremi otroki imaš preveč krame, da bi si lahko že kar vse not naštimal in zaprl prikolico ter se prestavil. Za tri osebe pa to res ne more biti problem. Meni ni bilo nikdar žal, da smo kupili prikolico, pravzaprav jo imamo že tako dolgo, da me je kar strah, ker jo bo kmalu treba zamenjat. Če vprašaš mene, lepšega dopusta kot v prikoli sploh ni.
|
|
|
|