Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA kerensa moram tole komentirati. živimo v mestu in nimamo vrta. prehranjujemo se zdravo, kar pomeni, da vsak dan kuham. trudim se kupovati kvalitetne izdelke, ne glede na ceno. porabim za hrano cca. 300 eur. pomoje je junk food cenejša varianta, ker ne stanejo4 sendviči kot celotno kosilo, od mesa, zeljenave, priloge, še kaj za večerjo... glede čistoče stanovanja bi mi marsikatera zavidala. od malega sem navajena na čistočo in to je zame samoumevno, če ne bom zmogla ko ne bom več na porodniški, bom pač imela čistilko- v nečistem jaz ne morem živet- in ja tudi čistila in vse za higieno spadajo zraven v ta 300eur budget. tako da 600 eur za junk food- ni šans. Sendviči so ena taka relativna stvar, veš? Če greš na delikateso, imaš lahko že 4 kar spodobne za 2€, če greš pa na Petrol, boš plačala pa tudi do 12€ (in ni rečeno, da bodo okusnejši). Tako, da se tudi cene sendviča ne da primerjati s ceno kosila za 4 osebe. Jaz lahko namreč čisto užitno kosilo za 4 osebe naredim za točno 2€, pa ne bo nihče lačen. Tako, da je res odvisno, kaj kdo rad je, koliko mu čas dopušča ukvarjanje s samo prehrano in koliko si lahko finančno privošči. In pa, kaj mu je prioriteta. Kakor sem rekla - meni zdrava prehrana ni prioriteta, pa tudi raje imam kakšen fajn masten zrezek, kakor nek sojin nadomestek polpeta (pa čeprav bi bila od obeh enako sita). Tudi piščanca rada dam za primer, ko so takšne debate. En surov piščanec stane cca. 3€. Doma se potem *ebeš z njim še cca. 2 uri, da je tak, kot mora biti. Če predpostavim, da je moj čas vreden 5€ na uro (toliko sem plačana v službi), če prištejem še elektriko, vodo (naknadno pomivanje) in ostale kozlarije, ki jih dodaš, potem me ta *eben piščanec stane cca. 15€, preden ga postavim na mizo. Če ga pa kupim že pečenega, plačam pa max. 5€ in gre direkt na krožnik.
|