zakaj se brišejo stari posti na tem forumu? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


muška -> zakaj se brišejo stari posti na tem forumu? (30.10.2008 8:00:14)

Evo res, zakaj? Saj tukaj ni čvek, tukaj se delijo koristne informacije, ki marsikomu še kdaj pridejo prav.

Res sem prav razočarana. Šla sem iskat recept za jogurtovo sadno torto, ki je bil prilepljen,ker ima moj mož jutri rojstni dan.

Če rabite prostor pa brišite čveke, ki jih itak mrgoli po celem forumu.

Mah brezveze, res se mi zdi nikakvo vse skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.10.2008 8:11:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Sibil_ -> RE: zakaj se brišejo stari posti na tem forumu? (30.10.2008 10:01:54)

Misliš tole:

»JOGURTOVA TORTA Z JAGODAMI«


BISKVIT
10 dag masla oziroma margarine
10 dag sladkorja
1 vanili sladkor
1 ščepec soli
1 jajce
10 dag moke (pol gladke pol ostre)
1/2 žličke pecilnega
rum (po želji)

NADEV
9 lističev svetle želatine (ali 3 velike žlice želatine v prahu)
60 dag navadnega jogurta
20 dag kisle smetane
40 dag jagod
jagodna marmelada
10 dag sladkorja
sok pol limone
rum (po želji)

 MASLO, SLADKOR, VANILI, SOL, RUM IN JAJCE STEPAMO, DOKLER SE SLADKOR NE RAZTOPI. MOKO IN PECILNI ZMEŠAMO IN POČASI PRIMEŠAMO V TESTO. TORTNI MODEL NAMASTIMO, POMOKAMO IN NAPOLNIMO S TESTOM. PEČEMO CCA 20 MINUT NA 200OC. PEČENO OBLATO PUSTIMO POPOLNOMA OHLADITI.
 ŽELATINO PRIPRAVIMO PO NAVODILIH Z EMBALAŽE IN PUSTIMO, DA NABREKNE.
 JOGURT ZMEŠAMO S KISLO SMETANO, SLADKORJEM, RUMOM IN LIMONINIM SOKOM SOKOM. MEŠAMO TAKO DOLGO, DOKLER SE MASA NEKOLIKO NE SPENI IN SE SLADKOR RAZTOPI.
 ŽELATINO RAZTOPIMO NA VODNI KOPELI, MED MEŠANJEM OHLADIMO IN PRIMEŠAMO K JOGURTOVI KREMI. ZA KRATEK ČAS POSTAVIMO V HLADILNIK. MASA JE DOVOLJ OHLAJENA, KO PRI MEŠANJU ZA KUHALNICO OSTANE DOBRO VIDNA SLED.
 JAGODE OČISTIMO, OSUŠIMO IN NAREŽEMO NA ČETRTINE. POLOVICO JAGOD PRIMEŠAMO KREMI IN JO ŠE ZA NEKAJ ČASA POSTAVIMO V HLADILNIK.
 OBLATO TANKO NAMAŽEMO Z MARMELADO IN POKRIJEMO S HLADNO KREMO, KI JO GLADKO RAZMAŽEMO IN POSUJEMO ŠE Z OSTANKOM JAGOD.
 TORTO V MODELU POSTAVIMO V HLADILNIK IN PUSTIMO, DA SE ŽELATINA POVSEM STRDI. OKVIR TORTNEGA MODELA ODSTRANIMO TIK PRED SERVIRANJEM.

Se opravičujem za velike črke. Stvar je v originalu napisana tako.
Dober tek, se splača poskusiti!
:)

Sporočil se na tem forumu ne briše, samo na čvekalnih se jih.
 
LP,
Sibil RR




muška -> RE: zakaj se brišejo stari posti na tem forumu? (30.10.2008 14:25:25)

Sibil, hvala, ampak ni pravi. Sem ga našla ko sem spremenila nastavitve.  SE opravičujem , ker sem bila huda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , moja napaka! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




Stran: [1]