Kerensa*
|
Vem, da Ritalin pomaga pri koncentraciji in mirnosti... in moj sin je bil ob jemanju Ritalina (ena tableta zjutraj, pred poukom in ena po 3. šolski uri) dejansko bolj skoncentriran in miren, kar pomeni, da se je tudi on sam lažje učil... tudi motenja sošolcev in s tem pouka je bilo manj... še vedno pa je Ritalin pomirjevalo... nisem zdravnica, vendar bi me po vsem prebranem o pomirjevalih težko kdo prepričal, da konstantno jemanje pomirjeval nima nobenih posledic... hudih ali hujših stranskih učinkov (rangiranih na navodilih za jemanje) moj sin ni imel, sem pa kljub temu opazila, da je postal neješč (že prej ni bil nikoli nek hud jedec) in da je v določenih situacijah reagiral agresivneje, kot sem bila navajena... tega pa nisem pripravljena tolerirati... naj dopustim, da je med poukom mirnejši in bolj skoncentriran ter dobi posledično oceno 4 namesto 2, vendar naknadno ne poje šolskega kosila in koga od sošolcev še mahne okrog ušes, ker nekaj ne bo v redu?... na-a, meni ne znese... ocene mi niso bistvo življenja... vem, da je zanj dobro, da ima čim boljše, ampak četudi bo imel kdaj slabše, se svet ne bo podrl... in sem odločno proti vsakemu nasilju... če ga snov zanima, je vsrka vase kakor goba... brez Ritalina... torej je alternativa to, da se mu vsako snov predstavi tako, da ga začne zanimati... dela je več, časa gre več, živcev tudi, ampak mislim, da je vredno... v šoli se pač ne zmorejo posvečati enemu otroku v razredu, ostale pa zanemariti, ampak zelo pa pomaga 5 ur tedensko učne pomoči s specialno pedagoginjo ter dopolnilni pouk, doma pa vaje... lani smo se bali, da bo ponavljal razred, a ko smo se pošteno aktivirali (bolje pozno, kot nikoli), je razred končal z dobrim uspehom... in zadovoljni smo bili vsi... tako, da se raje 1x tedensko oglasim v šoli in slišim kakšno o tem, kako naporen je moj sin, kakor pa, da ga futram s kemijo... o tem, kako nerodno mu je bilo zaradi tablet v šoli in o tem, kako so ga sošolci nekaj časa celo zafrkavali, da je živčni bolnik, pa raje ne bi.
|