N _ B -> RE: Junijski škrati 2007 (3.del) (1.6.2008 19:43:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula Če bi mi rekla prejšnji teden bi ji skočila za vrat, zdaj pa ne vem kaj naj naredim. Nekako sem se že vse zmenila z mamo, vožnje bo res nekaj, vendar bo imela tam tudi družbo ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Skratka ne vem kaj bi. Drnula, verjamem, da je zoprna situacija. Napisala ti bom svoje mnenje, ti pa se boš oz. se bosta morala z možem odločiti sama. Jaz bi Neco dala tej gospe v varstvo. Zakaj? 1. logistično boš prihranila na vožnji in posledično z otrokom preživela več časa 2. tvoje mame ne poznam, vendar verjetno se boš z gospo lažje dogovorila glede vzgoje. Povedala ji boš svoje poglede in zahteve in tega se varuške običajno tudi dosledno držijo. Pri babicah pa veš kaj je. Popuščanje, crkljanje, otrok vedno doseže kar želi. 3. dostikrat tudi med vikendom pride do situacij, ko moraš nekoga prositi, da za kakšno uro popazi na otroka in v tem primeru se boš lažje obrnila na mamo. Vsaj jaz gledam na to s tega vidika. Če bo imela otroka 9-10 ur dnevno med tednom, verjemi, da ji bo za vikend pasal mir, pa tudi sama ima verjetno kaj za postorit. Po mojem mnenju je varstvo otroka obveza in tisti, ki ga ima v varstvu, lahko v tem času da vse svoje osebne opravke in obveznosti na stran. Dejstvo je, da so naši starši svoje otroke že vzgojili in naj sedaj uživajo svoj mir. Vnuke pa naj imajo za veselje in radost in naj jim ne bodo obveza. Saj vem, da noben stari starš ne bo rekel, da jim je vnuk 9 ur dnevno v breme....ampak...postaviti se v njihovo kožo in svojim letom prištejte še x let. Čisto drugače je ali se nekdo za varstvo otroka odloči prostovoljno ali pa na to pristane, zato, ker bi rad pomagal svojemu otroku in se te (mogoče malo grobo in grdo rečeno) usmili. Upam, da vama finančno znese. Ko bosta računala stroške za varstvo Nece, ne pozabita na stroške goriva in vajinega časa, ki ga bosta izgubila na vožnji, predvsem pa ne pozabita na neprecenljiv čas, ki ga bosta imela na razpolago za vajino Neco. Četudi to pomeni le eno uro več na dan. Srečno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]
|
|
|
|