Anonimen
|
FLASK_A jaz se si tud sama pekla. Poleg piškotarije sem za svate napekla: -biskvitna potica (ali potratna) -pehtranka -munchmelow -bownty -jaffa biskvit -rafaelo kroglice -rumove kroglice -rolade -biskvit s kokosom -smetanove rezine To je bilo večino vse za svate, pa še malo piškotov sem namešala. Je pa res tako kot sem gor prebrala, da sem zadnji tedne večkrat srečala samo sebe . Je res tolk enga letanja in zdaj če bi se še enkrat bi najbrž to prepustila komu drugemu. Pa prijetno peko ti želim. Še nekaj receptov: BISKVIT S KOKOSOM BISKVIT: 6 beljakov 10 dag moke 30 dag sladkorja + 15 dag kokosove moke Pečeš pri 150°C, da biskvit porumeni. KREMA: Na sopari zmiksaj do prvih mehurčkov: 6 rumenjakov in 6 žlic sladkorja. Posebej pripravi 2 dl mleka v katerega namočiš 15 g želatine ( malo več kot ena žlica ). Ko na sopari zmešaš rumenjake in sladkor in ko krema dobiva mehurčke, dodaš mleko z želatino in 2 vanilij sladkorja. Ohladiš v mrzli vodi in mešaš. Ohlajeni masi dodaš 2 stepeni sladki smetani. Poliješ po biskvitu in posuješ s kokosovo moko. SMETANOVE REZINE 20 dag sladkorja 4 rumenjaki 1 vanilin sladkor 4 žlice čokolade v prahu + 1 dl mlačne vode 1 dl olja 20 dag moke 1 žlica ruma 1 pecilni prašek sneg 4 beljakov KREMA: 2 lončka kisle smetane 5 žlic sladkorja GLAZURA: 10 dag jedilne čokolade 10 dag margarine Sladkor in rumenjake zmešamo, nato dodamo sladkor (vanilin), mlačno vodo v kateri razmešamo 4 žlice čokolade v prahu, olje, 20 dag moke, 1 žlica ruma, pecilni prašek in sneg. Pečemo 20 do 30 min pri 200°C. Ohlajeno testo stresemo iz pekača, prerežemo na pol in nadevamo z mešanico (kisla smetana + sladkor). Na vrhu pa samo prelijemo z raztopljeno čokolado. OREHOVA ROLADA 9 žlic orehov 9 žlic sladkorja 9 jajc 2 kisli smetani Jajca in sladkor zmešamo, da močno naraste. Rahlo vmešamo orehe. V pekač damo papir, ga dobro namažemo z maščobo in posujemo z moko. Stresemo maso v pekač, damo v pečico, ogreto na 180°C in pečemo 10 min. Ko je pečena jo hitro stresemo na prt, odstranimo papir in zavijemo.Ko se ohladi, jo odvijemo in namažemo s kislo smetano. Tako naj nekaj ur počiva. BISKVITNA POTICAKVAŠENO TESTO: Kot za orehovo potico! BISKVITNO TESTO: Penasto zmiksaj 4 jajca 24 dag sladkorja 20 dag moke ½ vanilina ½ pecilnega praška 6 žlic vrele vode limonina lupina -za temno maso dodamo kakav Vse skupaj zmešamo, vlijemo na pomaščen pekač ter zlatorumeno spečemo. OREHOV NADEV: Kot za orehovo potico! SKUTNI NADEV: ½ kg skute 1 kisla smetana 1 jajce sladkor po okusu Razvaljaj kvašeno testo v velikosti pekača in ga naloži na pekač, po testu namaži orehov nadev, potem skutni nadev, nato položi temni biskvit in zopet dodaj kot prej. Na vse to daš svetel biskvit in tako ponoviš kot prej, nato dodaš okrog in okrog, čez še kvašeno testo. Vse to namaži z rumenjakom in peci 20-30 min. PEHTRANOVA POTICA TESTO: Kot za orehovo potico! NADEV: 2-3 rumenjake 2,5 dl kisle smetane 8 dag drobtin 10 dag sladkorja 2 beljaka 3 šopi pehtrana Rumenjake in polovico sladkorja umešamo, dodamo smetano, drobtine in vse skupaj premešamo. Dodamo še sneg iz beljakov v katere smo vtepli preostali sladkor. Nadev namažemo ter potresemo s pehtranom. JAFFA BISKVIT 4 jajca 30 dag sladkorja 1 dl vode 1 dl olja 30 dag moke 1 pecilni prašek 2 celi pomaranči Pomaranči ( z lupino ) in sladkor zmiksamo, dodamo vodo, olje in jajca, nato še moko in pecilni prašek. Pečeš 20 – 25 min pri 180-200°C. ( pekač približno 30´30 cm) Še toplo premažeš z marelično marmelado. Hladno prelijemo s prelivom: 20 dag čokolade 10 dag margarine
|