|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Osja gnezda in naš včerajšnji dan
5.7.2006 8:07:50   
Blink1
Ej...kaj pa včeraj??? Moj starije doma kosil in nismo vedeli, da imamo v moji mali drevici poleg hiške OGROMNO osje gnezdo

user posted image
No, približno tako veliko kot je na sliki user posted image ŠIT, ŠIT, ŠIT

In moj se s kosilnico zaleti v drevo, prileti eno 15 os in ga ena piči v desno ramo. Hitro se jih je otepel, največja sreča pa je bila, da je Neja šla ravno stran od njega, ker je prej hodila za njim.

V glavnem čez 15 minut, moj oteče v desno lice user posted image user posted image user posted image Kaj zdaj??? Ga gledam...po telesu polno nekih bulic...pravim:"Ej tebe pa ni samo ena pičila!" Prešetejem bulice...samo na hrbtu eno 18 pikic. Sem rekla, nemogoče, da nisi nič čutil, da so te tak napikale...

Kaj naredit...peljat v bolnico??? Pokličem sosedo (med. sestro, ki dela v bolnici), pride pogledat. najprej reče, da ima doma nekaj, da mu da inekcijo, da bo boljše. Gre domov, pride nazaj, tja pade, ker je moj še bolj zatečen. Pravi: "Idita vidva raje na urgenco!" Pokliče v bolnico, se zmeni, ker frajerji od 18-19 imajo fraj. Oziroma, do 18.00 dela dežurni, od 19.00 naprej pa urgenca. Midva seveda prideva ob 18.00. Naju sprejme en prijazen bolničar (voznik rešilca), mu poveva kaj je bilo, pokaževa pikice, pravi to je alergijska reakcija, bule (po moje piki) pa so alergijski izpuščaji.

No, mu dajo zdravilo direkt v žilo, pride zdravnica ven in reče, da zdaj pa gre na interni oddelek in bo tam odležal. user posted image Mene skoraj kap, ker sem najprej pomislila na INTENZIVNEGA...Kriza...malce premislim, ugotovim, da to ni isto in si malo oddahnem.

Potem se peljemo z rešilcem 100 m do internega, kjer sem stala zunaj 1 uro, da so mojemu pikice izginile (bil je v sobi tako da nisva bila skupaj in nisem vedela kaj se dogaja, sem pa ga vsake toliko slišala, da se pogovarja s sestrami) Po uri in pol naju pošljejo na dermatoliški oddelek in rečejo, da mora eno noč ostat. Zdravnik dermatolog ga pogleda in reče, da ni sile. Da so ga gor poslali zato, da se zavarujejo, da ne bi bilo kaj narobe. Mu da inekcijo v rit in reče naj počakava 1 uro, da vidimo, če bo oteklina izginila. Če bo kaj bolje lahko gre domov. Če se doma poslabša, ga spet pripeljem nazaj.

V glavnem, čez kakšno uro pride zdravnik nazaj z večerje, oteklina se vidno zmanjša in midva pičiva domov. Usput se oglasiva pri babici in Neji, ki je danes tam prespala, če bi bila slučajno potrebna nočna vožnja user posted image

Noč sva preživela...sem rekla staremu, da ga bom vsake pol ure ruknila s kladivom, če še diha. Pa je bilo OK. Danes zjutraj je bila oteklina samo še oteklinica user posted image

Zanimiv dan, kajne? Za ****!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil N&N -- 5.7.2006 8:10:36 >

---------------------------------------

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Osja gnezda in naš včerajšnji dan
5.7.2006 8:12:38   
Anonimen
Ja, zanimiv. A so mu dali kakšno zdravilo za pod jezik, za primer, če ga še kdaj kaj piči in začne zatekat?

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2006 8:39:04   
daddy
  Po vsej verjetnosti res alergijska reakcija na pik, ja ... in tele alergije niti slučajno niso kaka nedolžna zadeva. Ja, pestro, res, ni kaj. Sam da je zdaj bolje.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2006 8:39:41   
mala maja
podobno stavar sem doživela sama 3 leta nazaj.Postopek istiuser posted image user posted image user posted image user posted image samo da sem bila jaz prej 4x  pri dežurnem pa mi je vsakič rekel da naj grem kar v službi in nej ne blefiram-dokler se nisem začela po 2dneh dušit. Mene je pičla ena sama čebela v lice. Jaz imam od takrat doma medrol tablete ki so baje proti alergiji na osje in čebelje pike (pa še 100 drugih stvariuser posted image )

Drugače pa samo da ste OK user posted image user posted image user posted image  in da k sreči niso male user posted image popikale. Gnezdo pa le odstranite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2006 8:44:51   
Blink1
Hja...nič ni dobil...Dermatolog mu je potem napisal recept za Claritin (kar je jasno) in Ranitaluser posted image user posted image  to pa mi ni jasno...ker je Ranital za želodčne težaveuser posted image user posted image

kakšne pa so te zadeve za pod jezik?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2006 8:46:41   
Anonimen
O fuj! Meni so tale gnezda tako nagravžna!!! Jaz res ne vem zakaj, ampak meni se prav želodec obrne, ko ga vidim. Pa naj bo osje, sršenje ali kerokoli drugo. BLJEK!

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2006 8:51:18   
mala maja
meni je dala medrol moja osebna zdravnica, sem morala k njej na kontrolo in nest izvide iz urgence.

Drugače pa claritin tud pomaga.user posted image user posted image Moj mali user posted image  je tud alergičen na pike in takoj ko ga piči mu dam sirup, sploh ni nič otečen. samo moraš ga vzet res takoj ker drugače je kot ne bi vzel nič. Sicer moje menje je pa tako tableto maš lahko v denarnici, sirupa pa pač ne boš skoz nosil sabouser posted image  da ga boš vzel takoj.

naj se o dogodku posvetuje tud z osebnim zdravnikom ker ni to nedolžna stvar. Lahko da ga naslednjič tud popikajo pa ne bo nič reakcije lahko pa da bo še hujša.

Sicer pa praviš da maš sosedo med. sestro, ki dela v bolnici tko da maš dost podatkov iz prave rokeuser posted image . taki sosedje so zlata vredniuser posted image user posted image  

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.7.2006 8:58:35   
Anonimen
Še dobro da ga ni več os pičilo,pol bi pa bila kriza.
Jaz bi bila med pokojnimi.Ena me še lahko,samo,da moram takoj k zdravniku po zdravila.Jaz imam fobijo na ose,samo,če jo zgledam bežim,pa čeprav vsi pravijo:bodi na miru,če boš mrdala te bo pičila.Nak ni šans,moram pobegnit.
Samo,da je s tvojim sedaj vse v redu.No sedaj ima dokaz da je alergičen na osji pik.Aja čebela me lahko piči nobene reakcije.

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.7.2006 9:02:50   
Blink1
Hja...no on trdi da so bile ose...samo jih ravno od blizu tudi ni videl, da bi jo vprašaluser posted image  tako, da je možno da je bila tudi čebela.

je pa tudi takoj po piku vzel en Claritin, pa ni bilo nekega učinka...je še kar zatekal. No, zdaj vemo, da mora TAKOJ v bolnico če ga še kaj piči
user posted image
V glavnem...kriza. Naša soseda pa je res zlata vredna, ja. Še dobro da je bila doma, da sva ji tudi Nejo pustila, dokler ni prišla babica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.7.2006 9:04:36   
Anonimen
Menda naj bi imeli alergični na čebelje in podobne pike s seboj vedno injekcijo adrenalina ali pa adrenalin v  obliki tabletke za pod jezik. Vsaj to je dobila moja prijateljica, ko se ji je pred leti pripetila alergična reakcija. Mogoče je pa to zdravilo, ki ga opisuje mala maja, to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.7.2006 9:23:15   
mala maja
Splišni pojma nimam kaj je to za eno zdravilo.user posted image user posted image user posted image
Vem samo to da je moj oči mel isto zdravilo k je mel raka(ampak to je že .... ostanmo pr temi)

jaz bi se vseen obrnila na os. zdravnika.

NN glede na to da mu claritin ni pomagal bi res moral met kaj močnejšega. Lahko pa da je premajhno dozo vzel za tolk velik pikov, sicer pa škodval mu ni razen pomagal. Ne vem pa zakaj so mu dohtarji pol dal spet claritin če mu ni doma prjel mu tud naslednjič ne bo.user posted image A ni povedal da ga je vzel, je mogoče pozabil povedat?

je pa res Neva da si lahko alergičen samo na ose al pa samo na čebele. Lahko pa no oboje.user posted image user posted image
jaz se jih tud k user posted image  bojim, pa še moj je čebelar pol veš da se tam mimo sploh ne upam od kar sem mela tako reakcijo, prej sem pa z veseljem hodila pred čebeljnak gledat kako nosjo cvetni prah not v panj.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.7.2006 9:35:44   
Anonimen
Moja osebna zdravnica mi je dala zdravilo za sabo na dopust.Tam kamor gremo je os na pretek..brrrr.Zdravilo je MEDROL-tablete.Ker bomo na otoku in ne moremo tako hitro do ambulante naj vzamem ob primeru pika ose tako štiri tablete na enkrat plus Claritin tablete.

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.7.2006 9:42:44   
mala maja
neva kolk miligramske ti je pa dala da jih morš tolk vzet. Jaz mam 6 miligramske pa vzamem samo eno pa eno še čez eno uro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.7.2006 9:42:47   
Anonimen
Evo, tukaj nekaj o adrenalinu, antihistaminikih in podobnem:

http://vestnik.szd.si/st2-7-8/st2-7-8-479-481.htm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
5.7.2006 9:55:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.7.2006 10:22:23   
Blink1
Bom defenitivno še povprašala po teh Medrol tabletah, preden gremo na dopustuser posted image  Še dobro, da ne gremo na otok. V Šibeniku pa bom najprej naštudirala, kje je bolnicauser posted image

Mala Maja...pičla ga je le ena. Ostale pikice so bili izpuščaji

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.7.2006 11:25:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

neva kolk miligramske ti je pa dala da jih morš tolk vzet. Jaz mam 6 miligramske pa vzamem samo eno pa eno še čez eno uro.

16 mg,takoj po piku udarno dozo.Grozi nevarnost anafilaktičnega šoka ali zadušitev,če me v zgornji del telesa piči.Ja pa moja hči je tudi alergična.
Vsakič sem dobila injekcijo Sinopena in kombinirano z kalcijem,pa še eno pa se ne morem spomnit katero.Ko sem še delal v bolnišnici so mi kar injekcije in ampule sabo dali,ko sem šla na dopust. Samo to je bilo pred leti.
Pred petimi leti sem,pa me ni osa pičila,še sedaj se ne ve,kaj je bilo,me je skoraj zadušilo.Pljučna kapaciteta se je tako drastično zmanjšala,da sem samo še na škrge dihala.Bol je grozen občutek,Tri dni po vrsti sem morala po injekcije,ker je držalo samo pol dneva.Grozen občutek zadušitve.
Dobila sem tudi adrenalin,samo posledica je bila močen porast krvnega tlaka(sem hipertonik)sem imela občutek,da mi bo oči ven vrglo in glavo razneslo,na nogah pa zaradi vrtoglavice sploh nisem bila stabilna.
J

< Sporočilo je popravil neva6 -- 5.7.2006 11:30:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
5.7.2006 11:43:59   
srki
Mi smo imeli pa osje oz. več osjih gnezd na podstrešju. Mene je skoraj kozlat, ko sem videla ta gnezda. Ponekod so bila ful velika, nekatera pa čisto majčkena. Pa ravno Aljaž se je tisto leto rodil. Sreča je bila samo to, da je na podstrešju ful vroče in so zgleda od vročine čisto vse pocrkale, če pa je slučajno kakšna ostala živa, jo je pa zima pokosila. Hvala bogu. Meni se je prav gabilo vse skupaj, pa ose mi drugače niso nagravžne, samo ko sem pa tista gnezda videla in se zamislila, da se mi še kam v sobo ali kuhinjo priplazijo....Nikakor pa jih sami nismo mogli pospravit. Pravijo, da se gnezda zažgejo, samo če bi to naredili, bi nam pa hiše začela goret, ker to so bili prav na ceglih, ob tramih. Bljak, še zdaj me groza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.7.2006 11:51:14   
Blink1
Jap...jaz sicer mislim, da so se te naše samo preselile. Prej so imele gnezdo v železni palici ograje na balkonu, ki je imela luknjice in so tam noter plazile, si naredile gnezdo. Ko sva se preselila v hišo, smo luknjice zamašili s silikonom in jih tako zaprli dostop do gnezda. Potem pa so si verjetno izbrale nešpljo, ki raste nedaleč stran oz. je kar pod balkonom.

V glavnem, nešplji, posušeni marelici in še nekemu grmu v isti vrsti, so dnevi šteti. Mislim, da jih bo moj porušiluser posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?