|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   evtanazija
4.7.2006 11:22:24   
Skabi
Pred nami je zelo žalosten korak.
Naš nemški ovčar je star 9 let. Je priden in prijazen kuža, vendar ga zelo bolijo zadnje tačke. Ima namreč nekaj takega kot obrabo kolkov. Eno tačko kar vleče za sabo, včasih mu ritko zanese čisto v drugo stran, zelo ga boli. SKratka, zelo trpi.
Sicer bi se še vedno rad igral in skakal okoli, ampak ne more.
Vsem nam je zelo hudo ob njegovem trpljenju. Nekega uspešnega zdravljenja menda ni, zato smo se odločili za evtanazijo.
O njej vemo bolj malo. Da ne boli, je hitra. Želeli bi biti zraven njega, a se bojimo, da bo kuža iz našega obnašanja razbral, kaj ga čaka.  

Imate kakšne izkušnje s tem? Kakšen nasvet, tolažbo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: evtanazija
4.7.2006 11:39:40   
mia-2
Hoj!Lahko ti povem kako si eni dali psička evtanazirat ker sem videla.Bili so na veterinarski postaji v eni ekstra sobi-Dobi 3 injekcije-najprej eno za pomiritev, nato eno za spat in nato še zadnjo-usodno.Za kužka ni zgledalo hudo za lastnike pa zelo-otrok raje niso pripeljali zraven.Je bil pa to majhen kužek(kokeršpanjel)in so ga potem vzeli domov in doma zakopali.user posted image Si sploh ne morem predstavljat kako bo ko bo naš kuža tako daleč.Ker je kot družinski član-še en otroček.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2006 11:50:47   
diva 4
Mi je kar hudo za vas in vašega psa.Mi smo imeli mešanca med belgijskim  in kraškim ovčarjem.Star je bil 14 let, ko smo se morali odločit ,tako kot vi.Naš je še komaj vstal in šel lulat, ko se sedel je stalno jamral od bolečin, saj mu je pri zadnjični odprtini ven gledalo črevouser posted image .Sta šla z njim moj ata in mama ( meni niso pustili , ker sem bila visoko noseča in s težavami - so se bali zaradi stresa).Prvo je dobil pomirjevalo , kasneje pa še inekcijo za evtanazijo.Rekla sta ,da je samo zaspal . Čez pet min. je prišel vet. poslušat srce pa ni več bilo.Vem , da ti je hudo , ampak mislim ,da si kuža zasluži ob sebi nekoga , ki ga ima rad. On je bil ob tebi v težkih trenutkih , pa bodi še ti zraven njega , ko se bo moral poslovit. Bodite močni user posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.7.2006 12:29:28   
clea
Jooooj kok hudoooo!!!!
A se ne da nič pozdravit, operirat, karkol???

Poznam več primerov (v svoji družini) ko so dali psička med angelčke.Vsi so bili zraven in se poslovilil.Kuža nič ne trpi,samo zaspi. Mislim,da kuža čuti kaj se dogaja,ampak pomoje čuti tudi to,da mu s tem pomagaš.
Jaz se pa tolažim,da jim je sedaj fino,med svojimi pasjimi prijateljčki!

BODI MOČNAuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2006 12:41:53   
Pmaxi
Pes nič ne trpi, trpijo pa ljudje okoli njega, ko se poslavljajo. Glede na to, da ti je zvesto služil 9 let, bodi pogumna in ga pospremi na zadnjo pot.

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.7.2006 14:09:32   
Shania
Skab,

zelo mi je žal, da je pred vami tako težka naloga in odločitev. Morda samo misel in nasvet: morda je res čas, da se vaš štirinožni prijatelj poslovi od vas - vendar ne odhaja stran. Ostal bo v vaših mislih, v vašem srčku...spominjali se boste vsega kar vas je naučil, vsega, kar ste skupaj doživeli in kar ste ob njem na novo spoznali. In tako bo živel...živel v vas do trenutka, ko tudi za vas pride čas odhoda...in takrat vas bo počakal. Na začetku mavrične poti se ponovno srečate. Skupaj boste odšli po mavrici in ostali skupaj za vedno. Srečni da imate en drugega. Zato to ni zbogom. To je le čas, ki vas loči do ponovnega snidenja. Zato s kužkom le oditdite na njegovo zadnjo pot - pokažite mu v znak zahvale in ljubezni, za vsa leta, ko je bil ob vas, da si zasluži, da ste z njim do zadnjega. Da ni sam in da ga imate radi.

http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html

Držite se!

Shania

P.S. Preden odidete na kliniko, pokličite tja in povprašajte kako poteka evtanazija. Tako boste vedeli, da kužka zagotovo najprej uspavajo...

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Pmaxi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.7.2006 14:59:07   
BLAŽIKA
Joj mi že sedaj gre na jokuser posted image user posted image user posted image user posted image ko na to pomislim. Doma imamo 13 let starega mačka, ki živi pri moji mami ampak je prej bil moj ko sem še bila doma. Mama in oče ga imata kot majhnega otročka in vem da bo zeloo hudo vsem nam za njim in da bom jaz in mama tista ki boma morale to storiti. Oče je že, ko maček kaj zboli čisto iz sebe in se sploh ne more pogovarjat od žalosti.user posted image user posted image user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2006 15:03:30   
Pilar
Pri nas doma smo približno 3 tedne nazaj uspavali kužka, ki je bil z nami 13 let. Ni fajn, res ne. Tolaži me edino misel, da ne trpi več.
Veterinar ga je pred posegom pregledal in ugotovil, da mu peša srce, voda mu je zastajala v telesu, vneto je imel ustno votlino...

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2006 15:37:38   
sassy
Mi smo našo kužiko dali uspavati pred 2 leti zaradi raka. Zraven sva bila jaz in moj mož, moram pa reči, da je kužika sigurno nekaj čutila, saj se je prej veterinarja vedno bala kot hudiča, takrat pa je bila čisto mirna. Nikoli pa ne bom pozabila, kako je ko so jo pregledovali in ji nameščali kateter iskala očesni kontakt z mano. Kot da bi vedela in se želela posloviti. Dobila je inekcijo za pomiritev, potem
pa "ta pravo". Konec je bilo v 5 min. Meni je bilo strašno, jokala sem ko dež, ampak nikoli si pa ne bi odpustila, če bi jo peljal kdo drug.

Pač, tako je življenje, ampak vedno nam bo ostala v spominu (tako kot vsakemu ostane njegov kuža). Definitivno pa ni bila prvi kuža, ki smo ga imeli.

LP

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2006 19:26:29   
kati*
mi smo tudi dali letos uspavati kužija, ki je bil 16 let z nami. Kaj naj rečem, vsekakor je hudo, saj je bil pravi družinski član, a hkrati sem vedela, da je to najbolje, saj je zelo težko dihal. Seveda smo imeli tudi težke trenutke, zaradi naše odločitve in se spraševali, ali se morda le nismo prenaglili ... no, pa vseeno mine. Enim pomaga, da takoj dobijo novega kužija, mi smo pa odločili, da bomo še en čas počakali.

Sicer pa je postopek zelo miren; najprej mu dajo injekcijo s pomirjevalom in nato šele uspavalno injekcijo. Nič ga ne matrajo kakorkoli drugače. Skoz ga imaš v naročju (če je seveda majhen kuža). Odnesla ga je sicer moja mami, ker sem bila jaz s trimesečnikom doma, tako da ti ne znam povedati občutkov med samo evtanazijo. Lahko pa si predstavljaš, da ni lahko. Imej skoz v glavi misel, zakaj je to prav in zakaj si se tako odločila. Predlagam, da se naročiš pri veterinarju in tudi povprašaš, kako postopek poteka in nenazadnje tudi koliko stane (ker takrat ne boš preveč trezno razmišljala).

lp, K

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.7.2006 22:55:07   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Joooj, jst ze zdej jokam, pa se tisti link od Shanie sem pogledala ... user posted image user posted image user posted image  Sploh ne smem pomislit, da bi morala ostat brez Lune, pa ceprav je vcasih tak pain in the ass je se vedno moja in jo imam se vedno najrajsi na svetuuser posted image  

Upam, da me kaj takega se vsaj 15 let ne bo cakalo ... user posted image user posted image user posted image

Pa se na 10 pasjih zapovedi sem se spomnla ... user posted image
8. Ko se postaram skrbi zame. Tudi ti boš ostarel.

9. Spremljaj me na moji zadnji poti, naj ne umrem v tvoji 
odsotnosti. Ne izgovarjaj se,da to ne moreš gledati. Veš, s teboj
mi je vse veliko lažje-tudi smrt.

10. Ko me ne bo več,vzemi drugega psa, ki išče gospodarja.
Ne boj se navezanosti in novega trpljenja. Z novim prijateljem podaljšuješ moje trajanje - vse je povezano.

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 4.7.2006 23:04:50 >

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.7.2006 7:43:28   
Skabi
Drage punce, hvala za tolažbo in razumevanje.
Jutri bo tisti dan...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.7.2006 18:02:41   
Shania
Skabi, kako se držite?

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.7.2006 10:19:42   
Anonimen
Mi smo zaradi podobnih poškodb morali evtanazirati oba kužka. Še danes ne morem povedati, kako hudo mi je bilo, kako sem jokala... Bolj kot za vsakim človekom do zdaj.

Prvega je sicer peljal oče, drugega mami. Jaz odkrito povedano ne vem, če bi zmogla. Najbrž bi, če ne bi bilo nobenega drugega. Oba sta rekla, da je bilo najhuje tisti dan, preden sta ju peljala, ko sta vedela, da je zadnji dan. Kar se pa tiče kužkov, še zdaj imam v spominu, kako sta nas gledala pred smrtjo. Kot da bi nas prosila, naj ju odrešimo. Tako da pri nas je bilo absolutno odrešitev, olajšanje, nobenega očitka, nobenih dvomov o tem, kaj nam je storiti...

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?