Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA IZVIRNO SPOROČILO: Barbs Naš bo pa 3. julija star dva meseca pa že bere in piše. Pa računa do 100. Je pa res, da brez prehoda. barbs naša je en dan starejša od vašga in zna računat že do 200 in to seštevat odštevat množit in delit. že kak koren ji tut rata Našmu sem pa danes dala za probat korenjenje, mu pa nekak ne gre... a misliš, da ga moram kam pelat pokazat? Ok, šalo na stran... Prijema še nič ne, če v kaj butne, ko mu visi nad glavo, ga imam na sumu, da po pomoti in kakšnem čudnem naključju, rokice še vedno bolj ali manj stiska v peščice, tako, da mu moram zvečer vredu prijeme pokazat, da počistiva svinjarijo, ki se mu čez dan ( še sama ne vem kako, če pa nič ne prijema) nabere tam not smeje se na vsa usta, vendar veliko in bolj izdatno predvsem zjutraj, če ga kdo ogovarja in se trudi iz njega izvabiti kak glas, ki ni jok. Proti večeru pa dela face, vendar bolj zaradi napenjanja h kakanju, čeprav bi nekateri radi prepričali sebe in mene, da se jim krohota na vsa usta Igračko včasih spremlja levo in desno, če mu jo zmikam, včasih pa tudi ne, ker se mu enostavno ne ljubi. Na previjalni mizi gleda slona, ker refleksno obrne glavo v levo, spet nekateri verjamejo, da če rečemo "glej slona" , točno ve, kje je in kdo je slon Ma ok, saj ne rečem no.... morda pa resnično v svoji mali glavici razmišlja o nastanku sveta in o tem, kako zahudiča je prišla hrana v moje joške; vem pa ne, ker mi ne pove in tudi ne kaže nobenih posebnih znakov, da bi o tem razmišljal. Včasih se možu smili, ker kar leži in gleda in potem spet drema; pa mu reče; jej jej... le kaj imaš od dneva ...mal poješ, mal ponergaš, pa spiš... kakšen lajf je to ... V glavnem, nič ne prijema, nič ne nori okrog, ne govori in si (še) ne vrta po nosu. Najbolj spokojen je namreč videti, če ga ima kdorkoli prislonjenega ob ramo in ga potrpežljivo nosi naokrog. In mu dol visi, če mu kdo kaj turi v roko ali ne. In se še manj sekira, če kaj dogaja al ne. Sam da se nosi in se mu svet tako prijetno in počasi ziba naokrog. I mama bi, sine Smešno pri vsem tem pa je, da vem, da je popolnoma zadovoljen in zdrav dojenček.