|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   meningokokna sepsa
7.6.2006 18:21:09   
rozi81
Punce na enem od rr forumov sem prebrala same grozne stvari o tj bolezni. Ali mogoče katera kaj ve o tej bolezni? Kako se jo dobi, kako preperčit da je ne, kako izgleda? 

zelo bi bila hvaležna za odgovore, ker mi ne da miru.

Hvala

Lp S

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: meningokokna sepsa
7.6.2006 18:57:27   
lutka
http://www.plivazdravje.si/?section=arhiva&cat=t&acat=t&show=1&id=9762 

tukaj ti piše vse o sepsi, sem tudi jaz šla v sekundi brat, ker me je kar groza, ko pomislim na ubogo mamico in atija user posted image user posted image

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2006 22:06:18   
Anonimen
Ravnokar sem sama poiskala in našla ta isti članek. Na MON-u, Ko starši žalujejo, je kar nekaj otrok, ki so umrli za to bakterijo in ker sem včeraj ravno brala nov primer tega, sem si šla poiskat informacije o tem.
In vidim, da pravzaprav ni kaj narediti. Če te doleti, je s teboj konec in ti ne morejo pomagati. A ni to grozno? Edino, kar pa bom uvedla je, da bodo vsi začeli jesti doma Zentrum za dvig imunskega sistema, jaz ga itak že jem. Kaj več pa se ne da narediti, samo upanje ostane, da nas kaj takega nikoli ne doleti, še manj pa naše otročke.user posted image

(odgovor članu lutka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2006 8:31:43   
oka
Tudi sama sem v paniki poiskala članke na to temo. Našla sem članek o poteku zdravljenja 17-letnega fanta (članka raje ne bom prilepila, so v njem slike, ki niso najbolj prijetne). V tem članku je napisano da so povzročitelji te bolezni meningokoki, katere nosi v nosu in žrelu 12-18% zdravih ljudi in da je obolelnost na srečo zelo redka, pa še za to so potrebni določeni dejavnki. Spomnila sem se tudi na to, da smo pri nas imeli pred leti pojav hemofilus influence (umrl je en fantek), katere povzročitelj so tudi meningokoki in da od takrat naprej pri nas cepijo otroke proti tej bolezni hkrati s cepljenjem proti davici (ne vem pa če so zaščitetni pred meningokokno sepso).
LP

< Sporočilo je popravil oka -- 8.6.2006 8:33:02 >

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2006 8:35:52   
Anonimen
in da od takrat naprej pri nas cepijo otroke proti tej bolezni hkrati s cepljenjem proti davici (ne vem pa če so zaščitetni pred meningokokno sepso).

Kje pri vas, oka? V Sloveniji očitno niso. Na žalost.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2006 8:53:55   
oka
Škofja Loka. Ravno včeraj sem vprašala zdravnico kako je s tem cepljenjem, ker ta večjega so cepili posebej in mi je povedala, da je zdaj cepijo proti h. influenci hkrati s celjenjem proti davici, tetanusu... Sem pogledala tudi v knjižico o cepljenju in res notri piše, da so cepljeni proti h. influenci tipa B. Ne trdim pa da so s tem zaščiteni tudi proti sepsi.  Sem pa našla zanimivo debato o teh povzročiteljih in boleznih: http://www.b92.net/info/emisije/kaziprst.php?yyyy=2005&mm=10&nav_id=178334.

lp

< Sporočilo je popravil oka -- 8.6.2006 8:55:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2006 8:58:57   
mml
meningokokno sepso povzročajo meningokoki (Neiseria meningitidis), hemofilusni meningitis pa hemofilusi (Haemophilus influenzae) in eni z drugim nimajo veze. Tako da cepljenje proti hemofilusu ne ščiti proti meningokoku.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
8.6.2006 9:06:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2006 9:15:03   
oka
Sem se bala, da niso s tem cepljenjem zaščiteni. Sem pa prebrala, da so cepiva proti trem povzročiteljm bakterijskega meningitisa (meningokok, pneumokok in h. influenca B).

lp

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2006 11:02:39   
rozi81
Ja sm prebrala in vidm da ni kej dost za naredit. v tistem pogovoru se pa najde kar nekaj mamic, ki so to doživeleuser posted image . Ne da  mi miru. Mogoče pretiravam brez veze sam res mi ne gre iz glave. Še spat ne morm.
Morm reč da ko so delal paniko s ptičjo gripo pa z norimi kravami pa s sarsom me tut mal ni skrbel pol pa enkrat neki tazga preberm pa mi ne da miru. Včasih je res bolš da kej ne veš!!!!user posted image

Upam da mi bom hmau pozabla.

Lp

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2006 11:12:50   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Spomnila sem se tudi na to, da smo pri nas imeli pred leti pojav hemofilus influence (umrl je en fantek), katere povzročitelj so tudi meningokoki in da od takrat naprej pri nas cepijo otroke proti tej bolezni hkrati s cepljenjem proti davici (ne vem pa če so zaščitetni pred meningokokno sepso).
LP

ta fantek je hodil z našim v vrtec in ne da se opisat kakšno grozo smo takrat preživljali user posted image user posted image user posted image  so pa vsi otročki takrat dobili zaščitno oz.preventivno dozo zdravila (tak opečnast prašek) in od takrat cepijo vse otroke proti Hib

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2006 12:55:50   
oka
Tu je še odgovor zdravnice na to temo:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=37&i=3825&t=3825. Upam da vas bo ta odgovor vsaj malo pomiril.
LP

< Sporočilo je popravil oka -- 8.6.2006 12:57:02 >

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?