Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 7.6.2006 18:01:16
|
|
|
|
tinica
|
Meni se to ne zdi nič narobe, tudi naš ponavadi ko se kopa to dela, pa se mi ne zdi, da bi bilo kaj narobe. Zato brez panike, saj to je čisto naravna stvar.
|
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 7.6.2006 18:13:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, tinica, saj vem, ampak ne vem...vseeno mi je kar malo čudno. No, upam, da mine vsaj do 15 leta
|
|
|
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 7.6.2006 19:42:26
|
|
|
|
PBJ
|
Tinka, to je šele začetek ... Je naravno, zato ga nič ne kregaj ali kaj podobnega... Najbolje je preusmeriti otrokovo pozornost na kaj drugega.
|
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 7.6.2006 19:51:24
|
|
|
|
Laubica
|
Moj je star 6.5let pa kdajkoli ga pogledam ko leži ali sedi pri tv ima roko v hlačah kot njegov ati, jaz sem se že sprijaznila
|
|
|
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 8.6.2006 8:17:58
|
|
|
|
Luni
|
Naš starejši tega ni počel, vsaj opazila nisem (pa bi 100%, saj smo bili skoz v njem ). Naš tamal, pa se je tam med 2. in 3. letom, pred spanjem s tem redno umirjal. Tudi v vrtcu. Takrat sem prebrala ogromno člankov in spoznala, da je to čisto normalno, otrok spoznava svoje telo in ker mu to ugaja, to pač ponavlja. Največja napaka staršev je, da otroku to preprečijo. Seveda pa se je treba o tem pogovoriti: doma lahko, v javnosti - vsem na očeh - se tega naj ne počne. Ne strogo zavračat tega početja! Tudi v javnosti poskusite postopoma. Sicer pa otrok ponavadi to dela takrat, kadar je sam s sabo (razen na plaži , nagec). V postelji pod odejo. In našega je minilo po dobremu letu-dveh.
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 8.6.2006 10:17:09
|
|
|
|
ZARA
|
Jao, Tinka, poznano...Zara je imela obdobje (se mi zdi, da jo je zdej mal minilo) k se je pajsala po vseh vogalih miz in stolov, jahala medvedke in punčke, ma spravla se je na vse kar je blo "pri roki" ... sem kar ignorirala, sam mi je blo pa vedno full smešno, ta način in tako... lpk
|
|
RE: Drgnjenje oz. samozadovoljevanje 10.6.2006 16:55:23
|
|
|
|
m_m
|
Sej so že vse povedale pred menoj, to naj bi bilo čisto normalno. Samo sprejeti tega ne znamo (in verjetno bomo tudi v puberteti težko) tako kot otroci svojih staršev ne sprejemajo kot sekusalna bitja. Ne polagaj posebne pozornosti na to, baje mine samo od sebe.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?