Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 17:38:27
|
|
|
|
kofetek2010
|
ene agencije jemljejo po cca. 10-jurjev za 1 ogled in mislim, da če potem preko njih tud kupiš, da ti te oglede odbijejo od provizije
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 17:42:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Naja, prav imaš. Največ, v kar te lahko egencija "prisili", je to, da podpišeš obvezo pri morebitnem nakupu konkretnega stanovanja. Torej, da ga ne moreš kupiti mimo. Če agenciji zaupaš svoje želje, te bodo pa itak potem sami klicali, če najdejo kaj primernega. Izogibaj se samo ekskluzive, pa lahko greš k stotim agencijam. Brez obveznosti, razen za konkretna stanovanja, ki ti jih oni predstavijo. Delajo pa agencije tako: po Salomoncu iščejo individualne prodajalce, jih pokličejo in potem kar ponujajo tisto stanovanje. Tako da lahko naletiš na isto stanovanje pri večih agencijah.
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 17:46:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz za to še nisem slišala, da bi tudi oglede kasirali. Je pa vse mogoče. Trenutno imam bolj izkušnje s prodajo, meni niso nič kasirali, klicalo pa me je kakih 25 agencij Ko pa sem to isto stanovanje kupovala, pa so bili vsi ogledi (pri različnih agencijah) brezplačni.
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 17:48:44
|
|
|
|
kofetek2010
|
someone - kolk pa jemljejo provizije?
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 19:16:38
|
|
|
|
Anonimen
|
mismo kupili tud prek agencije, pred 3 leti novo stanovanje pa nismo nic placali agenciji za ogled. zdaj pa nevem ce moras kaj placat ker se meni zdi 10.000 sit prevec samo za ogled no, al pa poisci stevilko od osebe .
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 20:09:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Ful je različno, Jana. Po zakonu je lahko max 4%, kako pa se to deli med kupca/prodajalca, pa je stvar agencije. Meni so recimo nekatere ag. ponujale posredništvo brez provizije, tako da je vprašanje, če bi kupcu 4% zakasirale . Druge pa za 2%, samo sem njim toliko višjo ceno postavila. Meni je vseeno, končni neto sem pač hotela. Na koncu sem prodala preko svojega oglasa, kupovalka (vsakič, ko sem pogodbo brala, sem se smejala tej besedi ) pa si je sama pripeljala agencijo in sama plačala provizijo. V tem primeru je seveda veliko manj (se mi zdi, da niti 1% ni dala), zrihtajo pa vse papirje. Se mi zdi to ziher zadeva, pa veliko cenejša. Če nimaš izkušenj. Ker toliko denarja zgubit.....
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 20:22:45
|
|
|
|
NRMM
|
Ko sva midva kupovala stanovanje preko agencije nama ogleda niso zaračunali ampak sva morala podpisati pogodbo, da ne bo noben od naju ozr.sorodnikov to stanovanje kupil mimo te agencije, kar bi se seveda bolj splačalo in bi bil kar manjši znesek, ampak zahteve agencije so bile takšne ,mislim da je tako povsod in še nisem zasledila, da bi katera agencija zaračunala ogled, ker pred 3 leti sva se veliko ubadala s tem.
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 21:22:40
|
|
|
|
pety78
|
Midva iščeva stanovanje in sva si jih nekaj že ogledala. Vse preko različnih agencij. Nobeni nisva nič plačala, sva pa podpisala pogodbo, da se zavezujema, da v primeru nakupa stanovanja plačava 2% provizije. Če ne kupiš, te nič ne obvezuje. Da dam za ogled 10 čukov. Ja, pa kaj še! Mislim pa, da ima večina agencij tako urejene pogodbe, da prodajalec in kupec plačata vsak 2% provizije od vrednosti stanovanja. LP, Petra
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 4.6.2006 21:23:16
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Probaj čimbolj vstran od agencij kupovat in prodajat. Probaj dobit številko privat in sama pokliči, poizveduj v okolici stanovanja ki te zanima in kontaktiraj s sosedi. Midva prodajava stanovanje privat in tudi iščeva večjega , klicalo pa naju je že polno agencij da bi za naju prodajali in nakupovali, da se je mož moral prav razkurit po telefonu tako je bila ena ženska iz agencije prav nasilna in ga je hotla prisilit da podpišeta pogodbo. ČIMBOLJ VSTRAN OD AGENCIJ
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 5.6.2006 15:54:46
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Haj, s tem pa se ravno ne bi strinjala. Nakup oziroma prodaja stanovanja preko priznane agencije te le ščiti pred goljufi in prevaranti, čeprav 100% garancije ti seveda ne more nihče dati. Po moje se je treba izogibati predvsem manjšim, neuveljavljenim agencijam. LP Pi-kica
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 5.6.2006 15:59:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko smo pr nas kupvali stanovanje je bila agencija pravi blagoslov, če njih ne bi bilo bi blo tekanja in ostalga sranja na tone. Zdej vidm ko kolega kupuje flet brez agencije in ni garaža vpisana v ZK. Naša agencija je vse uredila 100% natančno hitro in fajn. DA je bilo tako lahko garantiram iz oprve roke ker sem iz 'foha' pa še kolegica pravnica s tega področja je roko nad vsem držala (kao kontrola). Lahko rečem, da sem z veseljem plačala vsak tolar agenciji je bilo prihranjenih veliko živcev in tekanja. Je pa bla kar zanesljiva agencija - dost pa jih je kr neki. Tko da previdnost ni odveč
|
|
|
|
RE: nakup stanovanja preko agencije 5.6.2006 20:38:22
|
|
|
|
Magi*
|
mi smo naše stanovanje kupili preko agencije, pa še odvetnika smo imeli in še so bile napake, ki smo jih kajpada šele kasneje ugotovili. sicer nič takega, kar v 2. letih tekanja okoli in kreganja s sosedi ne bi rešili , pa vendar. sama agencija še zdaleč ni zagotovilo, da bodo papirji v redu! sploh, ker naša ZK tako dobro funkcionira. aja: oglede nismo plačevali. podpišeš samo obvezo, da nepremičnino kupiš preko tiste agencije, ki ti jo je razkazala. ne vem pa kako naredijo, če greš isto stanovanje gledati preko različnih agencij, hehe. a se oni pol med sabo zmenijo?
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?