rainbow
|
večer! se moram še malo oglasit glede tega črpanja, se mi zdi, da si mamica s tem dela dodatno delo (torej, če otrok zna sesat na dojki ali ni nekih drugih objektivnih razlogov za črpanje) plus tega povzročaš pri sesalno zmedo, posebej če ima zraven še dudo. na dojki se mora bolj potrudit in drugače sesat kot stekleničko; in ne vem zakaj bi mu dajala svoje mleko po flaški, če dojenje v redu teče, je pač bolj pogosto, saj ko bo rastel, bo vedno boljše sesal in se v krajšem času nasitil ali napil. Jaz sem tudi moji drugi pustila včasih sesat za pomirjanje, pač dokler me niso začele bolet bradavice. Saj dojenje ni samo hranjenje. Dude pa nikoli ni hotela. Ji je kar na bruhanje šlo. Moja izkušnje glede dojenja je pač, da je treba neke predsodke ali stare nazore če hočeš pozabit (kot na primer na tri ure dojit, tudi jaz jem različno in si ne tempiram časa, ...) in se prilagodit otroku, pa si obvezno prebrat o dojenju kaj natančnejšega, ker drugače ob prvem problemu mamica hop na flaško (tudi jaz prvič), pa morda niti ni bil tako hud problem. Meni je zdaj drugič veliko pomagal forum dojenje na med.over.net, in sicer post Najpogostejša vprašanja, tam imaš veliko podatkov, razlag, pa težave se ponavljajo, jaz se vedno našla kaj podobnega in se pomirila. Seveda ob pogoju, da se dete lepo redi. To pa tako v posvetovalnici ugotavljajo. No, ok, ne bom več razpredala, upam, da smo ti kaj pomagale