|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zdravstveno zavarovanje za Hrvaško
26.5.2006 12:20:36   
tipka
Staram se že.user posted image user posted image user posted image

Cel čas že razmišljam, kaj je bilo lani s tem zdravstvenim zavarovanjem, spomnim se le, da smo enkrat imeli neke kartice, večinoma pa potrdila, ki smo jih dobili po pošti, potem ko sem nas prijavila preko interneta.

Lepo prosim, kaj je treba naredit? Še vedno internet in potem dobiš kartice po pošti, je tako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zdravstveno zavarovanje za Hrvaško
26.5.2006 12:31:09   
muki1
Mislim, da je isto, kot je bilo lani. Greš na internet, se naročiš, rabiš emšo, pa dobiš po pošti. Tak je vsaj bilo lani.

Naj še izkoristim priložnost, pa napišem svojo lanskoletno izkušnjo user posted image .
Smo bili v Omišu, ko je mala kar čez noč postala cela flekasta. Po celem telesu, najbolj na pregibih. Pa smo se mazali s kremo, bili ves čas v senci, med 12 in 16 uro v apartmaju, pa vseeno - kar naenkrat.
Ni nam preostalo drugega, kot da smo škli k zdravniku v Omiš. Je delala dežurna zdravnica in sestra, je bilo ravno v nedeljo proti večeru, ko smo jih obiskali. Obe sta bili izredno prijazni. Sestra je bila pravi sonček, nasmeh od enega do drugega ušesa. Zdravnica prav tako. Sta nas lepo sprejeli, pregledali malo, pa rekli, da ne bodo nič komplicirali s tem mednarodnim zdravniškim, so kar lepo en kartonček izvlekli od njihovega pacienta, napisali recept na tisto detece, pa smo šli v lekarno po zdravilo.
Pozneje smo še dvakrat srečali tisto medicinsko sestro v mestu in nas je lepo pozdravila, ter vprašala kako se počuti otrok.
Zelo pozitivna izkušnja, neverjetno, koliko mi je ta prijaznost pomenila, saj sva bila vsa na trnih, da nas bodo z zamahom roke odpikali.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.5.2006 12:56:07   
dulcinea
Muki to is pa ne predstavljam? A da so tudi prijazni ljudje tam dol? In celo taki, ki dežurajo? Lepo. Čestitke medicinski sestri. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem si pa lani naročila kartico zavarovanj pri Vzajemni v zdravstvenem domu na avtomatu za potrjevanje kartic. Daš kartico noter pa pritisneš na ekranu...ne vem kaj točno piše... Nekaj v zvezi z zavarovanjem v tujini..

LP, D in prijetne počitnice

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.5.2006 13:02:00   
darjatimci
Da se še jaz priklopim,kaj je s tistimi karticami,ali se da kaj podaljšat ali veljajo samo toliko časa kot si se zavaroval?

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.5.2006 13:49:33   
nuala
Še vedno na internetu naročiš in po pošti dobiš, veljajo do datuma ki piše na kartici. Lahko jo naročiš novo, malo preden stara preteče.
Veliko zdravnikov vzame tudi slo kartico, sploh za otroke ne komplicirajo.
So pa tudi ti osnovni pregledi, storitve in zdravila izredno poceni, tudi če sam plačaš.

Če je treba v bolnico ali je kaj hujšega ( dražjega ) je že dobro imeti ne kartico, ampak tisto potrdilo ki ga dobiš zraven kartice ( sumim, da Hrvati naše mednarodne kartice nimajo kam vtaknit - vsaj tu pri nas ne )...

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.5.2006 13:49:48   
*pepelka*
Kartica velja 3 mesece. Novo pa dsobiš tako, da jo naročiš preko interneta, ali pa na terminalih za potrjevanje kartic v zd ali nekaterih lekarnah.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2006 13:51:01   
lelaval
Jaz jih naročim kar preko avtomata - ker moram itak potrdit kartice, pa naredim oboje obenem. Veljajo pa 3 mesece - piše datum gor.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.5.2006 14:03:28   
skuštrana
Kot so ti že predhodnice napisala moraš imeti kartico (to je sedaj namesto tistega potrdila). Sem pa jaz bila pri ginekologu na Rabu, ker sem v 4-5 mesecu nosečnosti malo zakrvavela in sem imela kartico pa sem morala vseeno plačati. So mi razložili tako, da se njim ne da potem nategovati in zezati z zavarovalnico, da dobijo povrnjen denaruser posted image ..Plačala sem cca 500 kn (pregled, uz, ena vaginaleta), s tem da je tam en tak full prijazen ginekolog in mi je ponovni pregled čez 2 dni naredil zastonj( drugače bi spet plačala 400 kn). No, v glavnem tisti prvi pregled se šteje kao nujni in sem dobila potem povrnjeno cca9 000 sit (ni vse, nekaj pa je). Nisem, dobila povrnjeno za vaginaleto, ker za to bi baje lahko prišla nazaj v Slouser posted image ..In pa drugi pregled, če bi ga plačala bi šel tudi na moje stroške..

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.6.2006 12:48:41   
tipka
Hvala za odgovore! user posted image user posted image user posted image  Šla sem do škatle, ki podaljšuje izkaznice, ker se mi ni dalo izpolnjevati obrazca na internetu, tam samo potisneš kartico not in stroj naredi vse sam, pa še zdravila je vpisal.

Na srečo nismo rabili zdravstvenih storitev, prvič zaradi "posrečenih" odbitkov slovenske zavarovalnice, drugič pa, ker smo šli prej, kot so kartice prišle po pošti.user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?