|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.5.2006 14:33:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: teža in porod
19.5.2006 14:36:11   
Anonimen
Jaz sem se zredila za cca. 11 kg in sem rodila v pol ure brez EA, vakuuma, rezanja presredka, maske in vsega ostalega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2006 14:37:21   
total
Kaj pa tiste,ko se zredijo  za 25-30 kg,kaj pol pravi? Kg nič ne vplivajo na porod,ene še lažje rodijo če se bolj zredijo,vsaka ženska je drugačna.Sama sem se zredila za 15 kg in normalno rodila.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2006 14:39:51   
Anonimen
Jaz sem se zredila za 10 kg in prvega otroka rodila hitro, brez težav, brez šivanja,.....10 kg se mi je zdelo malo,a mi je G rekel, da je to v redu, da če bi bilo več, bi bilo treba na dieto.

Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2006 14:42:26   
Anonimen
ah, če se zrediš 16 kil, sploh ni panike. razen mogoče, če bi jih že prej imela 100. tudi jaz sem se med nosečnostjo nenormalno redila, bila nadirana s strani gin. pa tudi sem se zredila kakšnih 16 kil, kar se mi niti pod razno ne zdi nič preveč.
res sem rodila s cr, ampak to pač zato, ker mi je počil mehur, odpirala se nisem, treba pa je bilo rodit, zaradi možnosti infekcije plodovnice.
pa tudi tvoje dete ni čisto nič preveliko, se mi zdi. moj je pri 27 tednih tehtal 2.340 gramov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2006 14:43:24   
Anonimen
Jaz se nisem dosti zredila (v bistvu sem imela 5kg manj kot pred nosečnostjo), ampak sem bila že od prej debela (cca110kg), pa mi ni nihče težil in grozil s težkim porodom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2006 14:43:41   
mamči
 Meh, ne sekiraj se, ker se sploh nisi tako preveč zredila. Jaz sem se prvič 22 kg !, sicer sem bila ful otečena, pa zarad tega ni bil porod težji (zarad drugih stvari je bil - nisem se odpirala, popadki so po 10 urah skor ponehali, mali je šel z rokico+ glavico naprej....)
Jaz sem prišla iz 53 kg na 75 kg(če ne na koncu še kaj več), mali je pa imel samo 2670g in 48 cm.

Drugič pa sem se zredila "samo" 15 kg (začetno težo sem mela mal višjo- 60 kg) pa je bil porod bolj tako naporen, ker je mali imel skor 4 kile.

Pa sem obakrat (prvič še prej ) lepo dol vzela, na porodne bolečine sem že sloraj pozabila, otroci so pa lepi in zdravi !
Pa moj ginekolig me nikol ni kaj extra kregal, prvič ga je blo strah samo zarad preklamsije, ker sem tako odtekala.
Po moje nič ni tako drastično narobe, ene se zredijo več ene manj pa to nima neke prave veze s samim porodom in težo otroka. Če pomislim, sem samo v zizah obakrat imela 5 kg user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2006 14:47:54   
*goldfish*
Zredila sem se za 22 kil in nisem nič kaj preveč "trpela" pri porodu zaradi kil. Porod sploh ni bil težak.

Mene je tudi med. sestra nadrla, da sem prezgodnje popadke pri 32 tednih dobila zaradi preveč dobljenih kil. Nisem ne vem kako se obremenjevala s to izjavo. Kaj pa pa tisti drugi prezgodnji porodi, a so za vse krivi kg?

Ne vem, no! Meni pa moj G tudi nikoli besedice ni rekel za preveč KG. Tak, da vse jemlji z rezervo. No ne vem, kakšne včasih imajo ti G. Ena G v našem kraju je tudi ful pozorna na kg in tako bi se naj nosečnica zredila celo nosečnost samo 12 kg in potem ji daje neke diete, če se preveč zrediuser posted image Te fore pa ima samo ona izmed G, ki jih poznam.

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2006 14:51:24   
cinci
Mah dej no ne se sekirat.Očitno je tvoja G mal sitna,če ti drug ni noben nič reku...
Ja jst sem ena tistih ki se je pošteno zredila prvič okrog(še sama ne vem točn,se rajš nisem vagalauser posted image )25-30kg,porod BREZ PROBLEMA,BREZ REZANJA PRESLEDKA MA TKO user posted image drugič sem se pa ene 16 kg sem pa sama se čist mal raztrgala,tko da mislim da tvoje kile nimajo ne vem kolk opravit s porodom,ej več drugih dejavnikov ki vplivajo na porod kot pa kg porodnice
lp in čim lepši porod ti želimuser posted image

Zvezdica Neja 3.11.04
Sonček Andraž 19.12.05

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2006 15:16:25   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: total
Kaj pa tiste,ko se zredijo  za 25-30 kg,kaj pol pravi?

Tiste pa sploh ne smejo iti rodituser posted image . Morajo najprej shujšat.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2006 15:18:13   
digi
Ne vem kako in kaj je s tem, ampak mislim, d ani problem v tem koliko si se zredila, ampak da si v relativno kratkih intervalih veliko zredila. Jaz sem 19 1/2 tednov noseča in sem se zredila za 9 kg, vendar mi je dohtarca rekla, da je to zato, ker sem bila prej full suha in da imam očitno takšne gene, ter da se bom sedaj najverjetneje bolj počasi redila- seveda, če ne bom sedaj začela žret:))))  V glavnem, ker sem se v zadnjem mesecu zredila za 3 kg, je rekla, da to ni dobro.... ni pa me nadrla.... Ne vem.... Po moje je tud odvisno koliko imaš drugače kg....

Brez skrbi:)))) Debeli smo veseli ljudjeuser posted image

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2006 15:27:13   
kofetek2010
evo mene rekorderke user posted image

v prvi nosečnosti iz 53 kg na 73 kg, torej 20 kg in mi nihče ni nič težil, rojevala 13 ur sina težkega 3970 g, 6 mesecev po porodu sem bila že na svojih kilah user posted image

v drugi nosečnosti pa iz 53 kg na 83 kg, torej 30 kg user posted image  pa mi nihče ni težil, rodila s CR - pa ne zarad mojih kg user posted image , hčera je imela le 3510 g, do svoje prejšnje kilaže mi manjka še 6 kg user posted image  

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2006 17:13:35   
t_t_y
Jaz sem se 1. zredila za 17 kg, pa že prej nisem bila suhica - pred porodom sem mela 84 kg (mogoče celo kakega več) na 164 cm, pa če bo drugič tko "fajn" rodit (sem šele na začetku), pol bomo ziher mel še kakega.

Naj ti pa povem, da me je moja G non stop kregala zarad kg, sem bla vsa živčna pred vsakim pregledom (pa cel dan nič jedla, sam da je manj pokazal), še celo na testiranje za sladkorno me je poslaal, pa je blo z mano in z user posted image  vse OK.
Očitno so se mi kile nabrale tud zarad vode, saj sem iz porodnišnice prišla z 11 minusa. Skratka ne se preveč sekirat, mogoče samo malo pazi, da se glih ne "nažiraš" neprimerne hrane.
pozdravček

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2006 18:09:12   
bskrle
Ja, nisi ravno po standardih, ampak če boš imela okoli poroda 16 kg več, bo približno tako, kot pri prvem porodu, a ne! Ni tako strašno kot zgleda.
Tudi mene je nadrla, ampak ponavadi že sestra. Pri prvi nosečnosti me je to še prizadelouser posted image , pri drugi rahlo zaskrbelouser posted image , tretji pa nekako na stvari drugače gledamuser posted image .

Mogoče tvoje prehranjevanje ni najboljše. Praviš,da piješ vodo. Jaz raje izbiram čaje (kopriva, bebi, kamilca), pa kakšno magnezijevo in kalcijevo tableto si stopim.
Izbiraj hrano, ki deluje odvajalno (zelena) in preprečuje zastajanje vode.

Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2006 20:04:45   
kati*
sem se zredila za 20kg (tudi meni je G ful težila pri vsakem pregledu), Luka je bil težak le 3260kg in porod ni bil pretežek. Danes imam brez posebnega hujšanja le še 2kg več.

lp, K

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.5.2006 20:05:40   
Lumpi
Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila za 15 kg, imela CR, pri 2 pa za 25 kg in rodila normalno, zelo malo šivana. Kg so mi kar gor leteli, pa se sploh nisem nažirala. Ko sem rodila, mi je šlo dol takoj 10 kg.

Ti se nikar ne sekirej. Jaz sem se na koncu samo v 1 tednu zredila za 2 kg.

Pa še to; otrok je imel 4.300 g in dolg je bil 56cm.

< Sporočilo je popravil Lumpi -- 19.5.2006 20:06:26 >

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.5.2006 20:42:05   
ribica.
Ma to s kilami je kr mal brezveze, razen seveda če bi se nosečnica redila zaradi prenažiranja.

Jaz sem se prvo nosečnost zredila za 12kg in imela težek porod, tamala je imela 3600g.

Drugo nosečnost sem se zredila nekje15kg (ne vem čist točno kolk sem imela pred nosečnostjo), pa sem imela lažji porod, čeprav je dete samo imelo 4180g. Itak pa me je v obeh primerih bil sam trebuh. Pa tudi zdaj v drugo mi ni blo najbolj jasno odkod kile, saj sem se cel dan basala z jabolki.

Kot vidiš ni glih neke povezave, med kilami in porodom. Ravno tako kot nima veze to, če se za veliko zrediš, da bo velik otrok. Včasih najbolj obilne ženske rodijo najmanjše dojenčke, tud če so se zredile za 30kil. Ne sekiraj se!

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.5.2006 22:51:34   
Stajerka
pa itak cele dneve samo vodo pijem in pojem samo kosilo. Ostalo pa nič ali pa kako sadje in solata.

Če je res, kar si napisala, potem se res nimaš od česa zrediti in se ti v telesu nabira samo voda. Mene pa bolj skrbi to, da ne ješ!!!! Saj tako strada tudi otročiček, če ne vnašaš dovolj hranljivih stvari v organizem!!! Tudi kakšne oreščke in suho sadje je treba pojesti, tako da prosim ne glej preveč na svoje kile.

Na žalost so tudi ginekologi slabi in dobri. Meni čudi, da te tvoja G ni poslal na test sladkorja, kar je prva stvar, ki bi jo morala narediti pri hitri rasti teže (vsaj moj je tako naredil).

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
20.5.2006 7:06:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Stajerka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
20.5.2006 8:24:17   
Barbs
V prvi nosečnosti em se zreila skoraj 20 kg, v drugi 18, v tretji pa dobrih 10.

Tretjič sem najlažje in najhitreje rodila; ne bi pa rekla, da je to izključno zaradi kiluser posted image  ,se mi zdi, da je imelo veliko večjo vlogo moje "podstrešje"...

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

Neposredna povezava do sporočila: 20
20.5.2006 11:00:11   
Jančika_
Barbs, pa podvozje tudi, ko je že ulaufanouser posted image !

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.5.2006 17:03:10   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Barbs, pa podvozje tudi, ko je že ulaufanouser posted image !

Podvozje se po sedmih -  osmih letih pavze menda tretira kot da bi blo prvič na ponkuuser posted image user posted image  Je pa res, da je blo nekam dobro podmazano in elastično... rezervni deli očitno še niso za na odpaduser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.5.2006 23:19:34   
x_srečka_x
ja jaz sem se zredila do zdaj 11kg sem pa v 25tednu. Meni G ni nič težila koliko sem se zredila ampak je sam rekla da naj ne jemveč sladkarij da naj zobam korenčka,ampak kaj ko ne morem mi paše samo sladko user posted image  Me pa ni nič okregala da se ne bi slučajno še kaj zredila v tem mescu ali kaj podobnega samo svetovala je kaj naj jem namesto sladkarij user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.5.2006 9:46:26   
petraz
Jaz sem se zredila za 18 kg in sem rodila čisto normalno, brez kakih težav in še rezana nisem bila. Ne se sekirati preveč, saj ti sama veš kako je bilo že prvič in sedaj bo lažje. Tudi meni je G. komplicirala za kg, pa se nisem kaj preveč držala njihovih diet in navodil. Po petih tednih po porodu, pa sem imela še samo 2kg odveč. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 24
22.5.2006 12:04:57   
zaliga
Jaz sem v 38 tednu in sem se zredila že za 21kg!!!(začetna teža 57kg/172cm) Pa boljše, da ti ne povem, kako je delal G. na vsakem pregledu!!! Naj bi 2x na teden jedla zelenjavo in 2x na teden sadje!! Kaj je normalen??? Saj pa moram jest, ne pa stradat!
No in pred mesecem dni mi je rekel, da je nad mojo kilažo že obupal in mi več nič ne reče! je pa res, da sem zdaj že par dni, sama nezadovoljna z sabo!
Zaradi kg. sem ful utrujena, pa zadiham se hitro...tak, da sem sama pri sebi zabičala, da če bom še 1x noseča, bom res pazila na kg!!!

Vso srečo in čimlažji porod!!

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......