|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večne težave???
17.5.2006 10:36:45   
biser
Sem 23-letna študentka s skoraj 14 mesečnim otročkom Timom. Živim pri fantu doma, kjer so poleg naju tašča ter fantova dedek in babica. S taščo se ne morema glih najbolj, ker sili v mojo družino in se vtikuje tam, kjer jo najmanj briga. user posted image Dedi in babica sta kar vredu, čeprav znata biti  včasih precej vsiljiva in pametna, sploh če je govora o Timu. Za njih NE ne obstaja. Vsi bi  Tima nosli in razvajali s čokoladami in ga črtali 100 na uro, jaz pa bom potem tista, ki ga bo cele dneve nosila po rokah dokler ne bom dol padla. Ko pa rečem da je kaj NE pa rečejo, da mami ne pusti in da sn stroga. Pol pa si naj otrok kaj lepega misli o men. Pol bo res rajš pri babici, ki ga bo razvajala in nosla, jaz pa bom tista zlobna mama, ki nič ne pustiuser posted image user posted image user posted image

Drug problem pa je pri fantu. Skupaj sva že skoraj 5 let. Odkar imava sineka se je spremenil za 100%. Je tipičen mamin sinček- vse kar ona reče ji da prav, takoj ko kej rabi kr skoči k njej,...NPR: Zadnjič si je neko polico zlomla, ko je bila nerodna. Takoj, ko je fant prišel iz službe, je že moral it z mamo po novo polico v trgovino. In ko sta šla glih v Merkur po polico, pa si je pol ona še zmišlevala kaj bi še rabla...Za njo je vedno čas, ko pa sn js rekla, da bi si fraj vzel, da bi me pelal k zdravniku (zadnje čase imam probleme zaradi astme - verjetno zaradi živcev), je pa rekel, da si ne bo fraj jemal zarad tega, da je škoda. Ko sma se pa zmenla, da bi si vsaj par ur fraj vzel v četrtek, pa je glih tist dan moral nujno(?) službeno nekam it in spet nisva šlauser posted image user posted image  Madona, ne vem ali preveč pričakujem, ko rečem, da bi me pelal k zdravniku al kaj? Sej ja gre za moje zdravje??user posted image  Drugače pa cele dneve dela(ni važno ali je petek ali svetek), čeprav nadur sploh ne dobi plačanih in tudi dopusta ne more dobit kadar ga rabi. Kadarkoli ga šef kliče po telefonu, se oglasi in se pol tut po pol ure menita(to je dnevno in včasih tudi večkrat na dan), jaz pa sem takrat odveč, če ga kej rabim za prašat. Velikrat si delo nosi tudi domov.  Ko pa je doma, zvečer pomije posodo in mi to potem skos naprej meče, tako da mi to že preseda in rajš js pomijem posodo, ko pa da pol njega poslušam kulk on nardi. Povrhu tega pa ne zna niti zelenjave skuhat, ker pač pravi da mu tega ni lo treba nikol delat. Halo!! Star je 30 let pa ne zna nič  nardit user posted image user posted image  Je pa on vedno najbolj bogi, jaz pa se počutim kot služabnica doma- čistim, kuham, perem, likam, za otroka skrbim...za sebe nimam nič prostega časa, on pa jamra. Zadnjič me je razp... in sn mu rekla da ne bom več delala doma ker nima smisla- ceni itak ne mojega dela. Njemu je samoumevno da je vse pospravleno in da ima skuhano kosilo ko pride domov. In njegov odgovor je bil, da pol me pa ne rabi. user posted image  user posted image user posted image Ne vem ali je bilo to mišleno zares ampak mi je dalo mislit. Sam kaj ko ga imam rada in potem je spet vse tak ko je bilo prejuser posted image Zelo rad mi naprej meče, da ima on denar in da ON skrbi za družino, čeprav tudi jaz velikrat plačam hrano v trgovini in kupim obleke za otroka (iz svojih prihrankov, ker dohodka nimam). user posted image Ne vem več kaj naj nardim. Ali naj še naprej vztrajam z njim (če ne zaradi sebe pa zaradi otroka)??? JE PA ZA VEČINO STVARI KRIVA MOJA user posted image  TAŠČA!! Zaradi nje se velikrat skregama. Jaz ji nekak ne upam rečit (najhujš je če se zameriš zmaju, kot je tašča), moj pa pravi, da se ne bo vtikal med naju in da naj se sama zmenim z njo. Pol ko pa ji res kej rečem pa se itak nič ne prime razen tega da povesi nos do podna in gre. Ampak kaj ko je naslednji dan spet tak kot da se ni nič zgodilo.user posted image
Res sem že čisto obupana in edino sinček me še drži pokonci. Res, da včasih zgubim živce in če Timi nardi kej narobe, jih dobi po ritki, ampak drugače pa ga imam rada iz vsega srca. On je moj srček in samo zaradi njega še vztrajam pri vsem tem.
K meni domov s Timijem  ne morma it, ker se z mojimi ne razumemo najboljš. Je ista situacija kot sem napisala zgoraj v prvem odstavku ( NE za moje domače ni beseda, vsakodnevno razvajanje s čokolado in nošenje po rokah, ko se kej ne sme nardit, sn tista zlobna mami). In potem se zaradi tega, ker kej Timiju ne pustim še skregamo.user posted image

Kaj naj naredim? Prosim svetujte mi, ker jaz sem res že čisto obupana. Čisto vse mi gre narobe. Mogla bi se učit za šolo,
pa nimam volje, ker sem preveč zmatrana in zaposlena z drugimi stvarmi. user posted image user posted image

Lep pozdrav!
                        Nataša

< Sporočilo je popravil biser -- 17.5.2006 10:38:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Večne težave???
17.5.2006 10:45:33   
Sita
Poskusita najti stanovanje in se čimprej preselita na svoje. Potem bo zagotovo bolje. Kajti največja težava je ravno to, da se sorodstvo vmešava. Tako med vaju, kot v vzgojo otrok. STRAN, po možnosti tako daleč, da te ne morejo priti obiskat peš. Srečno!

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.5.2006 10:56:18   
srki
Si kar obsežno tole napisala, jaz bi ti rekla enako, kot Sita, če imata možnost, se preselita nekam na svoje, tako da bosta res sama.

Mora bit hudo, ko v bistvu imaš moža in otrok očeta, vendar pa ga nikoli ni doma oz. je zatopljen v delo in zaskrbljen s tvojo taščo oz. njegovo mamo. Saj razumem, da mu je mama, da ji pomaga, vendar mora biti meja. Kaj pa ti in otrok? Ali vaju ima samo zato, da se lahko pohvali, da vaju ima? Ali te ima resnično rad?

Meni bi bilo tako življenje muka, da se ne bi razumela z možem, s taščo, tastem, njegovimi starimi starši, za povrh pa še s svojo družino ne. Res hudo in resnično ti žeim, da bi šli nekam na svoje, da res uživate kot družina.

Mogoče bi vama koristil kak pogovor, ampak po mojem je to res odveč, če ni pripravljen pomagat, ne bo pripravljen tudi pogovarjat se v tej smeri.

Pojdi čez dan do kakšne prijateljice, otroka seveda vsemi s sabo, drugega ti itak ne preostane. Prosi kdaj kako prijateljico, da ti otroka čuva in si vsemi malo časa zase. Predvsem pa, če imaš vozniški izpit, pojdi sama do zdravnika ali pa prosi zopet kako prijateljico, pa pojdite spotoma še kam na lepše.

Če pa imaš možnost, si poišči službo. Jaz bi jo na tvojem mestu iskala kot nora, bi pač študirala ob delu, kot še mnogi drugi. Doma boš še bolj nervozna in sita vsega.

Srečno!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.5.2006 10:58:27   
fricka
Jaz pa vidim rešitev v dohodkih, ki bodo tvoji. Moški se včasih počutijo preveč močne in oblaste, če so oni edini z dohodki v družini. Lastni prihodki postavijo odnose popolnoma drugače. Vem, da si študentka, ampak poskušaj čimprej urediti te zadeve.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2006 11:04:05   
Naty*Taja
Mogoče je pa krivo to, da smo kr naprej doma, obremenjene z gospodinjstvom, otroki.... in v resnici sploh ni tako vse hudo, kot me vidmo!!
Evo tole sem pomisla zdejle, ko sem prebrala tvoje pisanje in pomisla na to, kak gre tudi meni že včasih vse skup na živce!! Pa če dobro premislim, včasih res brez veze pop... zarad malenkosti!! Pa mi gre na živce ta pa oni, ki mi včasih skor nikol niso šli!! Verjetno bo res treba kmalu več na teren, da se manj vidiš, pa je sigurno boljš, ker se nimaš časa kregat in za malenkosti haklat!
Že res, da bi bilo najboljš bit čist za sebe, sam po moje to tudi nebi rešlo vseh tvojih problemov!! Tisti z otrokom, gospodinjstvom in možem bi ostali. Edino kar bi blo drugače bi blo to, da bi se s taščo skregala manjkrat, ker je nebi tolkrat vidla, bi pa verjetno malega več imela sama, ker verjetno gre za kake pol ure s taščo kam in si fraj?!
Zavedat se moreš, da ima vsaka situacija dobre in slabe plati, in če iz vsakega poskušaš povlečt tiste dobre bo tvoje življenje velik lepše in boš bolj zadovolna! Na nas je, da se odločmo, ali se bomo celo življenje pritoževali nad tistim, kar nas moti al bomo uživali v tistem, kar je vredu!!! Odloči se za to drugo in ti bo za ono časa zmankalo!!
Dejmo se skulirat in bo!

MONTIGNAC

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2006 11:06:51   
Anonimen
Ko pride tvoj mož domov pojdita ven na sprehod in se  pogorita o tem da bi šla za sebe živet.Sam ko praviš da je mamin sinko ne vem kako bo reagiral,ker zdaj mu ni treba plačat najemnine ti pa praviš da ne delaš tukaj se šele začne problem,da bi šla vsaj za nekaj časa lahko domov.Tako bi tvoj mož začel malo mislit ko bo sam.

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2006 11:10:25   
karmy
aahh mamini sinčki... nočna mora vsake snahe user posted image ...če bi bla na tvojem mestu, bi šla... kukr si rekla, imaš svoje prihranke, in pojdi v kakšno najemniško stanovanje za nekaj časa, uredita preživnino, pejt na zavod se tam prjavi če še nisi, tam ti bodo hitro najdli službo če je že sama ne boš... tamalega pa boš morala dati v vrtec... je dovolj star da gre lahko... poskusi...boš videla kako bo on reagiru... ali mu bo kapnilo da se mora tudi zate potegnit in šel za tabo, ali ti bo pa grozil da ti bo otroka vzel in bla bla bla.... kar ti seveda ne more, ker ma 0,5% možnosti da ti ga vzame...

srečno!

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.5.2006 13:08:33   
bini
hm... jest imam srečo, da nimam maminega sinčka, čeprav ga včasih mal zamika, da bi jo zagovarjal user posted image ..
ima pa moja mami maminega sinčka in zelo podobno situacijo kot ti ....- mojga očeta,  ki skoči k mamici kadar se njej zahoče.... ampak ona je karakter, ki zna shajat s tako zlobno taščo - se pač ne sekira in že skoraj 30 let živijo pod isto streho - meni bi se na njenem mestu strgalo in to sem že dostikrat povedala -sama sem si življenje uredila drugače...
ti kot vidim si bolj moj karakter - na tvojem mestu bi zahtevala od moža, da greva na svoje - čimprej, .. če pa bi bil totalno proti temu bi pa resno razmislila da ga zapustim in odidem z otrokom na svoje... če ima tebe in otroka dovolj rad, te bo razumel - mu pa daj nekaj časa, da bo to dojel... in pa zelo jasno POVEJ kaj hočeš, ker imaš to pravico!!
srečno ti želim in pogumna bodi...

Svet je lep!!

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.5.2006 13:11:16   
mynyka
ne se sekirat..nisi edina..moja tašča se tud vmešava..ko malemu rečem to ne smeš,ona pa pravi:pusti ga,,saj sem ji že večkrat odbrusila da otrok ni njen in da ga bom jaz vzgajala in je zaleglo...ampak tašče kot tašče...vse bi moglo biti po njihovemuser posted image

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.5.2006 13:53:53   
lelaval
Resno se pogovorita, da tako več ne gre. Moja tašča se je tudi vtikovala med naju. Sem mu lepo povedala, da tako ne bom več živela in grem, on pa kakor želi. Če pa bo ostal, naj živi svoje življenje, kot sam želi, ne pa, kot mu ona narekuje. Niti pomišljal ni, da ne bi šel zraven, pa tudi svoji mami ni dal več prav.
Čimprej pojdita v najemniško stanovanje (škoda tvojih živcev, ker boš slej ko prej imela posledice na zdravju s takšnim življenjem). Pa službo si poskusi poiskat, malega vpiši v vrtec in ne boš več le od njega odvisna.
Aja, če ti pa naprej meče, če je opravil kakšno gospodinjsko opravilo, paskuhaj le zase in otroka, operi in zlikaj prav tako. Verjemi, da bo mogoče le enkrat sam likal ali prav, sponašal pa nikoli več.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.5.2006 14:18:34   
biser
Hvala vsem, ki ste odgovorili in mi pomagali pri težavah. Verjetno, da se bom danes s fantom probala pogovorit, če pa ne bo šlo pa bom vidla kaj bom naredla, ker tako kot je sedaj res ne gre več naprej. Res ga imam zelo rada in sem probala že na vse načine da se ne bi toliko kregala in da bi mogoče izboljšala življenje na nek način. Veliko vas je napisalo, da se naj odselima stran od njegovih domačih. To sem tudi jaz že večkrat predlagala, ampak v odgovor sem dobila, da zakaj bi se selila in plačevala najemnino, če pa lahko živima pri njemu doma. Nikoli pa me ne vpraša kako se jaz počutimuser posted image user posted image

S službo pa je tako, da sem redna študentka(letos mi poteče status) in mislim da se ne morem prej prijaviti na borzo dokler ne neham hodit v šolo. Bi pa tudi jaz rada šla delat, ker mi je tečno da nimam svojih prihodkov razen tistega kar imam prišparanouser posted image

Upam, da bom lahk rešla težave čimprej, ker mi moje zdravje nič kaj ne služi (verjetno so to res živci zaradi vsega tega kreganja). Pa jaz bi že trpela ampak mi je hudo gledat kako Timi trpi zarad vsega(če se s fantom kregama, se začne dret na ves glas in jokat) user posted image

Včasih(zadnje čase bolj pogosto) se počutim kot iz tiste pesmi  Teenage Dirt Bag(Wheatus): "And he doesn't know who I am, And he doesn't give a damn about me! " user posted image user posted image

Lep pozdrav

Nataša

< Sporočilo je popravil biser -- 17.5.2006 14:25:26 >

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2006 15:19:41   
lelaval
naj odselima stran od njegovih domačih. To sem tudi jaz že večkrat predlagala, ampak v odgovor sem dobila, da zakaj bi se selila in plačevala najemnino, če pa lahko živima pri njemu doma. Nikoli pa me ne vpraša kako se jaz počutim

Točno tako je meni moj govoril -(in tašča tudi). In sem mu rekla, da bi raje videla, da se vsi 4 tiščimo v eni sobici in se razumemo ter živimo po svoje. Dokler mu nekega dne nisem rekla, da sem se odločila, da grem (pa tudi nisem imela take plače, da  bi z njo lahko plačevala najemnino, stroške in skrbela zase in za 2 otroka), a dala sem mu vedet, da mislim resno. Velikokrat prej sem tudi sama popustila pod težo besed, ki jih zgoraj navajaš, a enkrat sem se zbrala in povedala tako, kot sem res želela. Verjemi, niti pomišljal ni, da bo ostal pri svojih brez mene. Pokaži mu, da znaš stat za svojimi besedami.
Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo.user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.5.2006 15:36:53   
Sita
To sem tudi jaz že večkrat predlagala, ampak v odgovor sem dobila, da zakaj bi se selila in plačevala najemnino, če pa lahko živima pri njemu doma. Nikoli pa me ne vpraša kako se jaz počutim

Selila bi se in plačevala najemnino zato, ker če živiš pri njemu doma, plačuješ veliko previsoko ceno, ki je mnogo višja od najemnine: slabša se ti zdravje, odnos z možom, otročiček je zmeden. In tvegaš, da izgubiš moža. Vsaj za nekaj časa bi bilo pametno poskusiti, da živite sami in imate svoj mir. Tako boš kmalu izvedela, kaj je bolje za vašo družinico.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.5.2006 17:47:34   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: biser
Kaj naj naredim?

Kar v redu ti gre. Edini problem s starimi starši imaš, ker ne poznajo besede NE. Ampak tako pač je. Stari starši gledajo drugače na otroke. Mislim, da kar vedo zakaj. Verjetno za samo življenje vse te drobnarije niso pomembne. Pomembna je ljubezen, ne pa kreganje, da bi spoznali besedo NE.

Ti nisi zlobna mamica, ampak Timijeva zlata mamica in te ima rad. Nobene potrebe ni vzgajati stare starše, da bi znali vgajati Timija. Konec koncev so vzgojili najmanj tvoji tebe in njegovi njegovega očka. In to kar dobro, se ti ne zdi?

Mamin sinko pa je bil že prej mamin sinko in se ni sedaj spremenil 100% kot pišeš, tako da si to že prej vedela, nisi pa jemala resno. Se boš morala pa sedaj toliko bolj potruditi (zlesti pod kožo).

Tako da v miru doštudiraj in nato najdi službo. Še dovolj časa imaš in stvari boš lahko še vse uredila.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.5.2006 10:00:39   
Anonimen
Biser oz.Nataša, ko tole berem se delno kar poistovetim s tabo - njegove reakcije - tipične za osebo, ki je navezana na starše.
Svetujem ti da ko ti bo čas dopuščal da prebereš kako Košičkovo knjigo.

(danes raje anonimna) Jaz sem stara 23.let, s partnerjem sva 5.let skupaj, imava 2.letno deklico, živiva v hiši (stanovanje na vrhu) z njegovimi starši. In večno vtikovanje tašče. Čokoladice, bonbončki,...pa ne vpit na otroka, boga punčka,...pa user posted image  kdo bo vzgajal otroka - ali mi starši ali oni??? user posted image  Odgovor je preprost - mi ga bomo vzgajali. Punca postavi se zase, bodi odločna, povej svoje - vem da je težko a ko poveš svoje - poiskusi na čimlepši način- je lažje.
S partnerjem pogovor,pogovor,...priznam da je napeto v teh časih ko smo vsi zaposleni z obremenjujočimi službami, s študijem (naj ti bo otrok še večji motiv za učenje - zberi voljo).
Poiskusi postopoma ali pa napiši na list papirja kaj želiš da izboljšata. Jaz bi v tvoji fazi reševala, kar se rešiti da - ti pa odkrito povem da je moj "mamin sinko" jokal da se odseliva in kaj je čez čas naredil? Raje je kupil nov avto, kot pa začel gledati na našo skupno prihodnost, saj je videl doma varnost ko ni potrebno plačevati najemnine,...
In sva tam kjer sva...tašča se še vedno vtika....čeprav ji je že večkrat dopovedal da to ne gre tako naprej.....
Veš ni vse odvisno samo od tebe - tudi on je tisti ki mora začutiti odgovornost do mlade družinice.

Srečno punca, glavo pokonci user posted image

Pa ko pride iz službe, lepo malega v voziček, možeka za rokav in na sprehod, na sladoled,...sprostita se...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
23.5.2006 10:25:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biser)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2006 10:45:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biser

ampak drugače pa ga imam rada iz vsega srca. On je moj srček in samo zaradi njega še vztrajam pri vsem tem.

Tale naravnanost te vodi tocno tja, da bos cez 20-25 let ti tista mama, ki jo bo mamin sinko moral vozil po Merkurjih po police...
Tocno tko, se to zacne.. niti milimeter drugace.. tko da cimprej skreni iz te pogubne poti.. in otroka glej kot svojo osebnost.. ne pa kot  na nekoga, ki ni sposoben prezivet brez tebe.. in zato se zrtvujes in vstrajas..

To je najslabse kar lahko naredis.. ker pocasi postanes podloznik..

(odgovor članu biser)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.5.2006 11:28:14   
baguSka
No točno to sm zadnjič pokasirala od enga možakarja, da si ženske otroke preveč prilaščamo in da prevečkrat pozabmo, da smo jih na svet spravle za samostojna bitja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.5.2006 11:30:27   
baguSka
In tud jst sm takoj pomisnla na to, da bo tvoj sinko, ravno tak sinko, kot je tvoj fant mamin sinko..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.5.2006 10:52:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
...pa ne vpit na otroka, boga punčka,... - mi ga bomo vzgajali.

Ostalo imaš kar prav samo vpitje ni in ne more biti vzgoja otroka. Razen če želiš, da bo tudi otrok vpil na tebe takoj ko bo imel možnost za to in kasneje tudi brez razloga. Ker kar ga učiš, to bo znal. Ti si mu vzor in vse vpija kot gobica.

Tako, da je zgornji stavek hudo butast in zaradi svoje ihte, na posmehovanju pametnih nasvetov "ta starih" gradiš svoj "postaviti se zase".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......