|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dajte me malo potolažit...
15.5.2006 15:07:01   
Marina_
Danes sma bile pri pediatru in je videl,da se Karin počasi zapira lobanja in ,da ima mehke kosti.Gre namreč za rahitis.Stara je 3 mesece.A je katera imela takšen primer in kako je sedaj?Dobili sva D3 kapljice po 6 na dan.Dajte me malo potolažit-sem namreč čisto AUT!!!
Moram pa povedati ,da ima Karin zelo lepo obliko glavice!A se to spremeni?

< Sporočilo je popravil Frizerka -- 15.5.2006 15:16:38 >


_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dajte me malo potolažit...
15.5.2006 15:39:27   
TONČI.
Mi smo že pri 6 tednih dobili AD3 kapljice. Star je 7 m in ima še zdaj na vrhu glave mehke kosti oz. ima še lepo vidno fon.... ( ne spomnim se kako se že reče). Ad3 kaplice smo morali dajati po 7/dan, ampak raje dajemo avstrijske OLEOVIT. Brez skrbi da ni nič narobe

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dajte me malo potolažit...
15.5.2006 15:42:31   
tinkatonka
joj, upam da bo šlo kmau na bolje. user posted image user posted image

Ja moja mami, ki dela v RA(razvojni ambulanti) pravi, da imajo zadnje čase čedalje več primerov rahitisa. Pri nekaterih pride zaradi tega do tega, ker mame ne dajejo ad3 kaplljic, spet pri drugih (čeprav redek primer) pa se D vitamin ne absorbira v kosti in so zaradi tega kosti mehkejše. Upam da nisem vsiljiva, če vprašam, če si ji dajala ad3 kapljice??? Vseeno upam na najboljše in da se bo tvoji princeski kmalu izboljšalo stanje. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dajte me malo potolažit...
15.5.2006 15:45:33   
Marina_
Mi smo ji dajali Oleovit kapljice-vsak dan.Sedaj pa začneva z D3.Tinkatonka-kako pa se na zunaj vidi ,da ima otrok rahitis?Joj kako mi je to grda beseda..............user posted image

_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dajte me malo potolažit...
15.5.2006 16:01:03   
tinkatonka
Ja pri tistih, ki imajo že viden rahitis, je ponavadi vidva deformacija lobanje, do katere pride zaradi premehkih lobanjskih kosti. Tako majhen otrok namreč veliko leži, spi, je v stolčku, lupinici in pride hitro do deformacije lobanje, ki pa žal ni več popravljiva. Hvala bogu tvoja princesk
a tega še nima in je pediatrinja pravočasno ukrepala, da ji boš dajala samo D vitamin, da se bo stanje hitro izboljšalo. Ne skrbi. Z D vitaminom, ki ga bo Karin zdaj vsakodnevno dobivala se bo stanje hitro izboljšalo. Bom pa še mami mal popoldne vprašala glede tega, pa ti lahko mogoče takrat lahko kaj več napišem.

Zdaj pa moram it, ker me moj šef kliče, je lakom lačen. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dajte me malo potolažit...
15.5.2006 16:04:48   
ac
Jaz sem svoji redno dajala 7 AD3 kapljic na dan, pa je prejšnji teden pediatrinja tudi ugotovila, da ima mala (pri 5 m) mehke lobanjske kosti in ji dajem dodatnih 7 AD3 kapljic še popoldne. Ni mi pa delovalo nič zaskrbljujočega, je rekla zdravnica, da pač sedaj, ko raste, očitno več rabi teh vitaminov.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dajte me malo potolažit...
16.5.2006 7:08:33   
SaaS
Meni je pediatrinja svetovala kot vsem 2 D3 kapljice na dan. Sem mu jih dajala, mogoče kak dan pozabila, ampak načeloma pa ja. Pediatrinja je rekla, če mu jih dajem še ne pomeni, da do rahitisa ne more priti in tudi če mu jih ne dajem ne pomeni, da bo rahitis imel. Le neka preventiva.
No, na pregledu na pediatrični v Lj zaradi bruhanja (mislim, da je bil mali star 4 ali 5 mesecev) pa je zdravnica ugotovila, da ima še vedno zelo mehke lobanjske kosti. Skratka rahitis. Me je kar kregala, naj se ne hecam s temi kapljicami in predpisala 10 D3 kapljic na dan. Jaz sem bila kar v šoku in prestrašena, ko mi je rekla, da je sin rahitičen.
Naša pediatrinja me je potem potolažila, da ni tako hudo. Da ima res bolj mehke kosti, da se lobanja počasi zapira, ampak v tej faz se to da popravit. 10 D3 kapljic se je njej zdelo preveč in nama je predpisala 8 kapljic na dan.Teh 8 kapljic sem mu potem kar nekaj mesecev redno dajala in zadeva se je izboljšala. Zdaj je star 18 mesecev in kakšne 4-5 mesecev (ne vem točno) ne jeva več kapljic, ker je zdaj dobro.
Moj sin je veliko polival, pravzaprav bruhal, in pri takšnih otocih se večkrat pojavi ta problem zaradi izgube vitamina D skozi to bruhanje.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dajte me malo potolažit...
16.5.2006 7:17:53   
SaaS
Še glede števila kapljic na dan. Ni enako 6 AD3 kapljic na dan ali 6 D3 kapljic na dan. V D3 preparatu je večja koncentracija d vitamina, kot v AD3 kapljicah, zato zadostuje manj kapljic. V Oleovitu (ki se ga dobi v Avstriji) pa je še več vitamina D. Tako, da ni kar za zamenjat teh kapljic brez posveta s pediatrinjo.
Zato za preventivo dajejo ali 2 kapljici D3 ali mislim da 6 kapljic AD3. Skratka ni isto, ko primerjaš in mamice pišejo koliko kapljic vitamina D jemlje otrok. Ne vem točno razmerja, ampak je razlika, mi je pediatrinja kazala številke.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dajte me malo potolažit...
16.5.2006 8:48:57   
Anonimen
Frizerka,kar potolaži se,ne bo hudega.V tem trenutku se ne bi znala spomnit kateremu od mojih otrok so podobno postavili diagnozo.Tudi jaz sem bila vsa pretresena.Pridno sem dajala kapljice in poleti smo se zadrževali veliko na sončku.Pri otrocih se tako različno fontanele zapirajo enim prej drugim pa kasneje,tako,da nič ne gre po znanstevnih izračunih.Vse bo še v redu,če boste dosledni pri aplikaciji AD3 kapljic.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?