|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj določiti meje?
14.5.2006 20:35:39   
Anonimen
Zanima me, kdaj (pri koliko mesecih) začnejo user posted image  uveljavljati svojo voljo, preizkušati starpe, izseljevati ...

Moja tamala (6 m) je namreč postala prav neznosna, ful izsiljuje, za brez veze se joka, ponoči sitnari ... V glavnem, tečna je postala. Pa vem, da ji nič ne manjka, imam pa občutek, da samo uveljavlja svojo voljo. Pa se ji nočem pustiti, ker me je strah, da bo samo še slabše ...

Zato bi rabila nasvet tistih, ki ste svoje user posted image  tudi kdaj pustile jokati ... A je pomagalo? Koliko časa ste jh pustile jokati? Ali ste vmes popustile in jih pocrkljale (ker vem, kako grozno je poslušati lastnega user posted image  jokati)?

Jaz razmišljam, da bi poskusila s to možnostjo, čeprav me je groza njenega joka, ker se mi srce trga zraven. Po drugi strani pa je mogoče le to rešitev user posted image .

Mnenja in izkušnje prosim!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 20:52:39   
Lumpi
No, jaz sem mojega pustila jokati pro 2 mesecih.
Kdaj? Zvečer za spanje.
Zakaj? Sem ga 2 dni zaporedoma nosila 1 uro, da je zaspal. Ko sem ga položila v posteljo, se je zbudil. Potem pa spet nosila. dokler ni resnično zaspal. Tretji dan sem porajtala, kaj dela. Od tistega dne dalje se je 14 dni jokal. Jok je trajal od 10 - 30 minut. V času jokanja nisem k njemu v sobo niti pokukala. Vrata sem pustila malo priprta, pa še to zaradi boljšega občutka, da sem ga slišala, če še diha.

No, moj je hotel svojo voljo uveljavljati že pri starosti 2 mesecov.

Morem pa dodati, da tudi čez dan kdaj hoče, da bi se samo nosil. Jaz ga kar pustim, da se malo zjoka. Hitro dojame, da jok ne bo pomagal in utihne.



_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 20:53:15   
soncek&luna
mogoce jo pa zobki matrajo pa pac rabi tvojo blizino... jaz to pri mojem user posted image  opazam, da se na trenutke rad carta, tudi joka (kar se meni zdi) 'brez veze' pa ponoci se tudi jokca v spanju (ga sicer pustim, da se sam pomiri), pa lahko recem, da ni razvajen otrok

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 20:56:18   
bobek05
Anej je tudi že prej izsiljeval, TA PRAVO izsiljevanje pa se mi zdi, da je zdaj dobilo svojo obliko oz. izsiljevanje postaja vse intenzivnejše, pa je mali star 11 m. Npr. če ima le možnost, da pride do domofona, se ga takoj loti (pa slušalko dol jemlje in jo meče po tleh) in ko ga odnesem stran, se tak tuli kot da bi ga klala... če mu v naslednjem trenutku najdem "zamenjavo" za slušalko (se pravi neko drugo zanimivo stvar) v sekundi utihne in se začne igrat, če pa ni zadovoljen z zamenjavo pa še kar tuli... user posted image  včasih so takšne krokodilje solze, da je kar težko ostati strog in vztrajen, zato pa atija več uboga kot mamo user posted image  

Finta je v tem, da je treba otroka z nečim OTROKU ZANIMIVIM zamotiti. Našemu so npr. ful všeč žaluzije, obožuje pa tudi vodo oz. kako teče voda oz pipe (jo proba ujet, ustavit ipd.)... Zadnje čase ga tudi blazno zanima pralni stroj, vendar imamo zaslon elektronski pa se v temi sveti (da se ga tudi zaklenit, da mi ne more nič prešaltat), pa tudi od zunaj vedno ostane pokrov hladen...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 20:57:37   
bobek05
Jaz sem Aneja samo 1x ali 2x pustila jokat (ko je bil še mlajši) pa nisem zdržala dlje kot 2 min... user posted image  Se mi je srce trgalo user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 20:59:28   
Anonimen
Max se ni hotel od 3. meseca pa do zdaj voziti v vozičku. Potem sem ga pa nosila v eni roki z drugo pa potiskala voziček. Zdaj sme pa imela poln kufer tega pa sva ga z možem pustila kar 2 dolgi ulici noter, da je vreščal. Vmes semse ustavila in mu govorila, da ga mamica ima rada in da ga pač ne more skoz nositi. No po dveh ulicah se je nehal jokati. Mir je bil naslednji 2 ulici, potem pa spet jok. sem ga vzela malo ven, nato pa dala nazaj v voziček. Po dveh dneh te tehnike se je nehal jokati in začel uživati v vozičku. Zdaj se vozimo že teden dniuser posted image .

Zdaj pa ga treniramo, za lupinico. Sem ga vedno vzela ven, če je jokal. Danes pa ne in je jokal celih 5 km do doma.

JAz tudi ne morem poslušati kako joka. Če vidim, da res močno joka, ga vzamem in stisnem k sebi nato pa dam spet nazaj, da ve kje mora biti. In to potem ponavljam. Spet vzamem ven za kratek čas in spet dam nazaj, pa malo dalj časa naslednjič vztrajam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 21:00:44   
bobek05
Je pa res, da so otroci bolj razdražljivi in jokajo, ko so bolani ali grejo zobki ven.. Midva vsake toliko časa prečekirava usta, če gre kak zobek ven (kar postaja zelo naporno, ker več ne pusti, da bi mu po ustih šarili) in če npr. ne kaže nobenih znakov bolezni...

Saj vidiš kdaj otrok izsiljuje - poglej moj primer zgoraj. To je tipičen primer izsiljevanja!

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 21:01:31   
Marogica
Jaz vedno pravim, da otroček začne svojo voljo uveljavljati takoj, kot primer naj navedem, da začne jokati, če je navajen, da ga nosimo po rokah, potem ga pa odložimo. Takih primerov je seveda več in vse je odvisno tudi od otrokove starosti.
Zato je pomembno, da se otroka čimprej navadi, da potem ne izpade otrok kot "težaven" ali "tečen". Mi smo pač delali tako, da je bil čez dan večina časa v ležalniku, ne pa na rokah. Če si izračunaš, na koliko ur se majhen dojenček doji, kolikorat ga previješ, ga seveda tudi pocartaš, ugotoviš, da je bil kar dosti časa na rokah.
Kar se spanja tiče, nisem otroka pustila nikoli jokati do ca njegovega 3 mesca, ko sem ga najprej navajala, da je zaspal sam in ne na joški. Nato pa pri ca 5,5(starejšega pri 6 mes), da je spal celo noč oz. ko sem ugotovila, da se ponoči zbuja zaradi navade, ker je po navadi takoj zaspal nazaj, ko je imel joško ali dudo v ustih. Takrat je čas, da postaviš otroku meje.
PRi nas je bilo pri obeh približno enako, jokala sta ca. 3 noči, vsako noč manj(od 35 min, pa do 5 min, zadnjo noč). Kot si že sama napisala, je to grozen občutek, res se ti srce trga, ko slišiš svojega otroka jokati, vendar je bilo pri meni tako, da sem si pač rekla, da, je bolje, da joka 3 dni dni kot pa da 3 leta vsi ne spimo. Pa še nekaj, samo naspana mama je lahko aktivna mama.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 21:04:44   
Naja31
Mi smo prvič poskusili pri 6ih mesecih, je jokal eno uro, sem ga dvignila. Poskus je bil neuspešen.
Drugič pri 9ih mesecih, je jokal 2 uri in potem še pol noči v spanju hlipal. Takrat sem si rekla nikoli več. Meni to bolj zgleda kot mučenje otroka, kot navajanje da sam zaspi. Ne rečem če bi jokal 10, 15 minut, ampak 2 uri hudega kričanja in dretja, pa zame nista rešitev.

Zdaj je star 13 mesecev. Še vedno zaspi samo na joški ali na rokah, ponoči se zbudi sigurno vsaj 3x, ampak jokati ga pa ne bom pustila. Meni je to prehudo. Se posebej ker že vem, da pri nas ne prinese nobenega razultat Razen moje neprespane noči in travme za sinkota.

Nikakor se ne strinjam, da zna dojenček pri dveh mesecih že izseljevati.  To se mi zdi pa mal prehuda, sorry.
Tako majhen dojenček potrebuje mamino bližino. Mislim,da  si prezgodaj začela z "disciplino". ampak to je samo moje mnenje.

Anonimna, sama najbolj poznaš tvojega dojenčka. Če misliš, da bo ta metoda pri vas "vžgala" potem je poskusi. Pri nas pač ne deluje.

Lp, Naja

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 21:11:51   
Lumpi
Glede na to, da sem ga pustila jokati;

pred kratkim smo imeli v vrtcu organizirano šolo za starše. Odgovor pedagoginje za spanje je bil: pustite otoka jokati.

K sreči se je šola začela kakšen teden prej pred njegovim jokom. Če bi morala ponoviti, bi naredila isto še 1x.

< Sporočilo je popravil Lumpi -- 14.5.2006 21:15:08 >


_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 21:15:24   
lelaval
Jaz tega nisem nikoli poizkusila. Pri drugih dveh sploh ni potrebe, ker dobesedno ne jočeta, prva pa je bila 'odrena', čeprav smo jo nosili, pustit pa je potem res nisem niti upala. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 21:46:38   
eva1
Jaz pa mislim, da otrok že zelo zgodaj pogrunta do kje lahko...in večji ko je, težje je stvar popraviti-spremeniti-ker večji ko je bolj zna uveljavlati svoje...čeprav jaz lahko rečem je mali zelo priden, ampak kadar se meče po tleh, ker kaj ne doseže, ne odreagiram in kadar ne doseže stvari oz. ni po njegovem in me udari ali vgrizne, odreagiram tako da ga odnesem stran, tudi po rokici sem ga že udarila(tako malo), in lahko rečem, da ni več težav z njim-neke meje kljub temu morejo biti, ker drugače bo kasneje on imel oblast nad mano, ne jaz nad njim..pač vsak dela po svoje, jaz vem kaj dovolim in kaj ne in se tega držim! 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 22:31:21   
Stajerka
Tudi naš zaspi samo s flaško. Tudi vem, da ga bomo morali od tega odvaditi. Smo poskusili pri 9 mesecih. PO "metidilogiji" iz knjig sem ga hodila božat na 5min. nato 10 ipd. Pa niti ni hotel, da ga pobožaš. Jokal se je 2 uri in nato nisem zdržala več, vendar pa je bil po tem času user posted image  tako razbujen, da smo porabili še eno uro, da ga nazaj uspavamo. Potem sem si obljubila, da tega ne bom počela več.

Sedaj smo stari 13 mesecev in nekje 3 do 4noči na teden prespimo v enem kosu. Kakšno noč pa je treba tudi posredovati s flaško. Seveda, če je bolan ali če greva na obisk babici pa se zna zgoditi, da ga je treba pocrkljatu tudi večkrat na noč.

_____________________________

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 23:24:55   
rija
Moj je star dobre štiri mesece, pa že nekaj časa opažamo, da bo oz. že je temperamenten ko 100 user posted image

Jokati sem ga pustila enkrat pri mesecu in pol in ravno prejšnji teden, ko mi je dekl dvignilo, ker popoldan noče spat drugače kot na meni oz. moji roki.....

In posledica: zvečer sem šla spat s tako slabo vestjo in jokom, da sem si prisegla, da je bilo to zadnjič, da sem ga pustila jokati.....verjetno zopet do naslednjič, ko me bo prignal do roba....user posted image user posted image

Sicer pa imam samo tega enega in edinega, pa še ta se za dve, tri leta več nebo hotel stiskat z mamo, tako, da sem se odločila, da pač izkoristim te dragocene trenutke in se nacartam z njim za naprej in nazaj....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj določiti meje?
14.5.2006 23:27:12   
Seven*
Jaz pa vec nic ne vem.. Intuicija in vest ter materinski nagon mi pravita, da tako mali otrok potrebuje mamino blizino. V takih primerih se poskusam postaviti v dojenckovo kozo..

Nisem za metodo joka pred kaksnim 6 mesecem, kasneje pa le pogojno in sicer tako, da otrocka pocasi naucis spanja. Tisto da bi ga nekega dne vrgla v posteljo in pustila dreti 1 uro se mi zdi huda in ze skoraj mucenje. Do 15 minut dretja ok.. Koncekoncev je treba vedeti, da ga lahko mucijo zobki, ga kaj srbi in se ne zna popraskati ali kaj takega.. Otroka je potrebno nauciti spati. Se mi zdi da to enim bolj uspeva kot drugim, enim pa to sploh ni potrebno, ker otroci kar nekako sami spijo celo noc ze od rojstva.

Meni se zdi kruto to, da moram izbirati med svojo utrujenostjo, pogledom okolice in svojim materinskim nagonom. Vseskupaj je pogosto zelo v konflinktu.

Kaj je tisto kar bo dobro za otroka? Kaj je tisto, kar je dobro za mamo? Kaj je tisto, kar mu ne bo skodovalo ampak ga celo mogoce kaj naucilo?

Po dusi sem za "nazaj k naravi", za skupno posteljo, zbujanje n-krat na noc ce je to potrebno, vedno ziza za potesitev joka.. Zal je pa dostikrat tako, da sem utrujena in se zato teorija s prakso ne klapa.

Priznam, sem zelo zmedena..user posted image user posted image

Lumpi, ne mi zamerit, ampak tebi bi pa kar otroka odnesla.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 0:01:30   
petarda
Lumpi, ne mi zamerit, ampak tebi bi pa kar otroka odnesla..


Seven tvoji napotki glede dojenja....so mi velikokrat prav prišli, rada berem tvoje nasvete in mislim, da si ena super oseba, ampak, mislim, da ta je pa prehuda....

Če bi meni tako odgovorila....user posted image . Itak, da vsaka mama hoče svojemu user posted image  samo najboljše. In vsaka mama ve, kaj je najboljše za njenega user posted image . Tudi lumpi.

Pa razlika je v joku otrok. Mislim, da ga lumpi ni pustila, da bi se drl do onemoglosti.user posted image  Saj vidiš kje je meja.

Jaz svojega pustim jokat takrat, ko se do konca prepričam, da ga kaj ne boli, srbi....podobno kot je opisala Marogica. Če mu je na rokah vse OK al pa recimo na tleh, dokler sem zraven....pol se pa za sek obrnem pa takoj v jok...pol je po mojem že malce ravada, al pa navezanost, al pa strah...različno lahko poimenujemo ta občutja naših user posted image . In potem postopno sprobavamo vse mogoče, da bi bilo lepše in lažje njim in nam, saj sem prepričana, da si nobena mama ne želi svojega otroka razvaditi....

Mal sem zašla....

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 8:30:12   
kati*
živjo

mi smo ugotovili, da otrok že (saj pri nas je bilo tako) uveljavlja svojo voljo in točno ve, da lahko z jokom nekaj doseže. Saj ne trdim, da otroka lahko razvadiš tako zgodaj - lahko ga pa navadiš npr. da takoj pritečeš in ga dvigneš vsakič, ko zajoče. Dejstvo je, da brez tega, da ga pustiš tud mal jokat, ne moreš nekja dokazati pri tej starosti, saj mu drugače po mojme ne moreš dopovedat. Res pa je, da mi nismo daleč prišli, če sem ga kar pustila jokat dlje časa, po tem je bilo kvečjemu slabše.
Moj nasvet je naslednji: najprej se ti odloči, kaj ji boš dovolila in kaj ne - potem se pa tega drži! Pusti jo, da malo pojokca - je velika verjetnost, da bo po 5-10 min nehala sama, ko pa bo prehudo, jo pa vsekakor potolaži.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 9:04:30   
Romcka
no nasa pikica je tudi pri svojih skoraj 10m zacela malo testirat nase zivcke:) samo pri nas ne gre za vecerno spanje in crkljanje...ampak bolj za kaksnega daljinca, pa v kopalnici odtoke, pa zaluzije, pa likalnik....pac zanima jo vse in vse in vse bi malo polizala, pa pogrizla, pa vlekla za sabo....pa sem nekaj casa hodla za njo in vpila NE...potem pa smo pac stvari malo drugace zlozili (beri skrili, umaknili)....in uporabljamo NE samo za kose za smeti (zaenkrat je to dovolj, da se nauci kaj je NE:) ....
in seveda jo pustim da se malo zjoka - ce je to jok po tem, ko ji vzamem kos iz rok (recimo)...pa vseeno mislim da sem cist OK mami:)
cmok
R

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 9:05:34   
Yasminka
Se strinjam s Seven (razen zadnjega stavka)!
Moja je sicer še majhna. Prvič je neutolažljivo jokala ta vikend, ko sem jo za pol urce pustila tašči, da sem šla v trgovino. Mala je zagnala celega user posted image . Pa je bila sita, previta, naspana...ampak v tistem trenutku je manjkala mama.
Mislim, da tako majhen otrok še ne more biti razvajen, zato je ne puščam jokati. Raje jo poizkusim čimprej potolažiti...tako sva obe bolj zadovoljni.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 9:13:12   
Anonimen
kdaj? ko začutiš, da tekozi bolj zateguje, da mu nič ni več dovolj, da se zahteve stopnjujejo. saj pri nekatzerih se sploh ne, pri drugih pa ni ne konca ne kraja. če bi jaz dovolila to stopnjevanje, bi na koncu morala pri tej tiborjevi starosti ležati poleg njega mirno in še dihati ne bi smela. pa verjetno tudi to ne bi bilo dovolj ...
tako da ..., težko je na splošno govorit. če čutiš, da te zateguje ("vrvice", s katerimi te vleče, kot pajacka), potem je čas, da mu pokažeš, da tako ne gre.
kar se tiče joka in spanja: jaz sem ga pustila jokat, vsake toliko časa sem šla v sobo, da je videl, da sem še tu, ampak nisem bila nič prijazna, ker otrok mora vedeti, da ponoči, ko je treba spati, mamici ni do igranja in smejanja, ampak je zaspana in malo slabe volje. pri nas je edino to delovalo. če ne bi tega uvedli, bi danes dihali na škrge.

(odgovor članu Romcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 9:17:38   
Anonimen
Od enega meseca do enega leta,ni ne izsiljevanja ne uveljavljanje svoje volje z jokom.Otrok samo opozarja TUKAJ SEM,RABIM BLIŽINO,STRAH ME JE,POČUTIM SE NELAGODNO.Mami oči primita me v naročje,saj sta se me želela,sedaj sem tu,posvetita mi svoj čas.Ja dokler je otroček dojenček,morajo starši žrtvovat celega sebe.Šele ko je čez leto dni star se lahko govori o izsiljevanju z jokom.oTROCI SE NE RODIJO Z ZAVESTJO,DA SEDAJ PA BODO STARŠE Z JOKOM IZSILJEVALI.
Ste hotele kolo?Sedaj pa pognjajte!!!!

(odgovor članu Yasminka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 9:25:29   
viv_
Ne vem, nikoli ni bilo tako, da bi delali tako, kot je one hotela. Od prvega dne naprej.

Kot je napisala Marogica, čez dan je bila v ležalniku, nikoli na rokah. Niti ni marala biti na rokah. Ampak, ko hraniš, previjaš, ... je še vedno v naročju in v kontaktu. Pa tudi vzameš v naročje, jasno... ampak ne pa, da bi jo samo prenašali...

Kar se spanja tiče, vedno smo jo dajali budno v posteljico. Na začetku je bilo morda malo bolj naporno, prvi mesec je bilo treba v prvi uri 100x do nje, pa duda, pa malo pobožat, pa malo potrepljat po ritki... Ampak, se je v enem mesecu navadila, da vedno zaspi sama, v svoji posteljici.

V vozičku je bila vedno rada, ampak je bila vozička navajena, ker je bila od 3 tednov naprej vsak dan vsaj 2 uri če ne več v vozičku.

Enako vožnja v avtu, je bila navajena.

Zdaj pa pač, v mejah normale. Če trma, katere čevlje bo dala gor ji popustim, prav, naj ima na sebi kar hoče, če je le "vremensko" primerno. Enako velja recimo za obleko in to. Ne popuščam pa pri spanju, hranjenju, pa če rečem pospravit igrače se zaradi mene lahko mula in kuja tudi pol dneva...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 9:50:26   
asso
Naj še jaz dodam svoje.

Jok in razvajenost? To je zelo težko ugotoviti, še posebno pri dojenčkih.

Mislim, da dojenčki potrebujojo vso pozornost in bližino mamice in kako bodo to drugače povedati kot ne z jokom?!
Spanje ponoči?! Mi smo se prebujali ponoči tam nekje do enega leta starosti. Prej nisem nikoli upala uvedet metodo "pustiti jokati", no nekako sem, ampak je to trajalo le do 10-15 minut. Ko se je ponoči dojila sem jo ob vsakem joku vzela gor, podojila in dala nazaj v posteljico. Načeloma je to pomagalo. Ko se je nato prepogosto zbujala pa sem počakala od 10-15 minut in če se v tem času jok ni umiril sem jo vzela gor in podojila. Nikoli nisem čakala dve uri, da se ona navadi, da je potrebno spat, ker to ne bi nikakor pomagalo, ker od dretja nebi nikoli zaspala... Tako, da sem jo dojila cca. eno leto in nekako se je nato sama navadila spati (ni potrebovala več nočnega obroka). No, včasih se je zgodila, da je ponoči potrebovala flašo (je kaj sanjala, se česa ustrašila... in sama nazaj ni zaspala, tudi da jo bi uspavali na rokah ni pomagalo, edino, da se je pomirila je bila flaša tako, da nisem skušala drugih metod kot flašo... - še sedaj pri letu in pol se kdaj ponoči zgodi, da priskočimo s flašo - in temu ne bi rekla, da je razvajena).
Še sedaj se zvečer uspava s flašo. Popije flašo, malo se še pogovarja in sama zaspi.

Tudi nekje do leta starosti ali še kaj čez smo imeli za uspavanje po vseh metodah jok, jok in jok. Ko sem jaz ugotovila, da ne pomaga nič, razen tega da se 10 minut joče, da zaspi pač, sem jo pustila jokati. Poskusili smo vse - bili zraven, jo crkljali... nič ni pomagalo, še hujši jok. Čeprav nam se je srce paralo smo z dragim ugotovili, da ni drugega kot jo dat v pojstlo, priprli smo vrata in pustili, da joče 10-15 min. Po tem času je zaspala. Pravim, da nič drugega ni pomagali, videli smo, da je zaspana, da komaj gleda in edini način je bil ta in kljub naši žalisti smo to počeli leto in več. Nekega dne, pa se je očitno zavedala, da mora spat in sedaj pred spanjem se pogovarja z njenimi živalcami in počasi zaspi - brez nas v bližini...

Trmarjenje ker nekaj ne dobi pa je čisto druga zadeva - pri tej fazi lahko pride do razvajenosti - po mojem gledanju. Prejšnje faze uspavanja pa zame niso razvade. Ko nekaj trmari jo pustim, da trmari oz. jo preusmerim na drugo stvar, da se umiri...

Mislim, da vsaka mama pozna svojega otroka in ve kje so meje. Kdaj otrok dobesedno izsiljuje in kdaj potrebuje nekaj "čustvenega". Jaz za vsak njen jok sigurno ne bom skočila zraven, če bom vidla, da ni utemeljen. Ampak včasih pa rabi bližino in ji jo bom tudi dala...

To je samo moja zgodba, moje mnenje, moje izkušnje... mislim, da vsaka mama pozna svojega otroka in po enem letu starosti bo že vedela, kaj hoče in kako je potrebno ukrepati. Prej pa itak jim lahko marsikaj manjka in povejo le z jokom...

Tudi npr. pri trebušnih krčih potrebuje nošnjo, pa zaradi tega ne bo razvajen...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 10:05:58   
asso
Še to bi dodala.
Nekateri dojenčki potrebujejo "roke", da so zadovoljni. Ni vsak dojenček takšen, da ga flikneš v ležalnik in tam pustiš. Nekateri pač se dolgočasijo in potrebujejo nekaj več.
Predstavljajte si same sebe, da vas daje v nek prostor in tam bi mogle biti par ur brez nič za počet...
Nekateri so pač drugačni in potrebujejo nekaj več. Pri nas ni nikoli hotela biti v ležalniku. No za par minutk že, ampak kaj več... Tako, da mi namesto tega smo imeli igralno podlago, da se je vsaj malo "zamotla", pa ko se je tega naveličala je hotela na roke, ampak ne da se bi razvajala, da bi jo nosili in bi s tem gledala svet okoli... Ni bila nikoli težaven otrok - in sploh ni hotela biti po rokah, ampak bila je "radovedna" in po rokah zato, da odkriva kaj je okoli nje in ležalnik njej ni bil višek...
Pa predstavljajte si tudi sebe, da nekaj potrebujete, nekoga za se samo pogovorit, da vas bi poslušal in ta oseba vas bi totalno ignorirala... tako je tudi dojenček, ki ga pustite, tam nekje "čepet"...
Ponovno samo moje mišljenje.

Otroci so si različni, pač eni so lahko ure in ure v ležalniku, drugi potrebujejo vsako minuto drugo igro... kot smo si tudi ljudje različni... Nekateri lahko preživijo ure in ure pred televizijo, drugi potrebujejo naravo in sprehode...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 14:25:08   
KBM
Moja Karin je tudi pridna  - nič ne jokauser posted image  pred spanjem!Samo kadar jo zobki matrajo jo moram pa malo v naročje vzeti in zaspi - jo dam v posteljico in mi spi celo noč!Pač zobki so le zobki - drugače je pa pridna za spati - po flaški poje in jo dam v posteljico in naštimam pravljice oz.pesmice pa Karin že zmanjka čez kakšnih 5 minut!

Je pa res ko sem še dojila to je bilo do 5 meseca mi je pa vedno zaspala na joški skratka crkljanje je bilo obvezno,sem mislila da bom imela kaj problemov sedaj ko mi je po flaški!V sredo bo stara 7 mesecev in je zaenkrat pridna !

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




vrtec
ninola

Ali ste dobili vrtec ali boste situacijo rešili kako drugače? Kako? Otrok bo,...

pri starih starših (43%)

pri prijateljici (0%)

v zasebnem vrtcu (19%)

drugje (38%)


Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!