|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačevanje vrtca - kako?
13.5.2006 9:20:43   
bobek05
Mene ne zanima, KOLIKO stane vrtec, ker vem, da je odvisno od tega v kateri plačilni razred padeš. Zanima me kako se plačuje - ali na ure, dneve, ali kako??

Zanima me pa zato, ker ima moj mož fleksibilen urnik v službi in mi lahko kdaj pa kdaj npr. malega kasneje peljal v vrtec (npr. ob 10h) - mali še spi eno rundo med 8h in 9h... ali prej prišel po njega... Pa me zanima, če kljub temu plačaš vrtec za cel dan ali kako je to???

Tiste dneve, ko otrok ni v vrtcu (npr. da je bolan) plačaš?

Hvala

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačevanje vrtca - kako?
13.5.2006 9:27:36   
Primoza
Na dneve prisotnosti - vendar pa to minimalno vpliva na višino plačila, par sto tolarjev, ker je tolikšen stroške prehrane.

Drugače je pomemben plačilni razred, določen na višino osebnega dohodka.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.5.2006 9:29:49   
morskadeklica
Kolikor je meni znano, se za jasli plača polna cena-8 ur, ne glede na to, koliko časa je user posted image  dejansko tam. Vsaj pri nas je tako. Kadar pa otrok ni v vrtcu, ti pa odbijejo en minimalen znesek, mislim da okrog 600 sit, če se ne motim (kao za hrano). Jaz sem jo hotela dati v vrtec zaenkrat samo za 4 ure, zaradi družbe, pa sem si premislila, ker se mi zdi trapasto plačevati 8 ur, če ni toliko časa tam.

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.5.2006 9:31:33   
bobek05
Sem se zdaj spomnila - zanima me tudi kako je s temi plačami? Jaz sem ZDAJ še študentka in sem brezposelna, mož pa dela pri privatniku. Sept. oz. okt. pa jaz začnem s pripravništvom (za katerega upam, da bo plačniško user posted image ) in kaj jim naj zdaj rečem v vrtcu pri vpisu??? Da sem zdaj še brezposelna, da pa spet. MOGOČE ne bom več???

Je to treba sproti javljat ali kako je s tem? In KDAJ ter od koga izveš v kateri plačilni razred si padel?

Joj, sem vas zasipala z vpr. user posted image  Če pa nimam pojma o teh stvareh...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.5.2006 9:48:22   
Primoza
Važna je dohodninska odločba, potem pri naslednji dohodninski odločbi se bo pa na novo odločalo o razvrstitvi.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.5.2006 13:17:23   
SaaS
Vrtec se plačuje za cel mesec, ne glede na to ali si ti čisto vsak dan tam ali ne.  Tiste dneve ko otroka ni, ti odštejejo le hrano, kar pa znaša nekih 200-300sit na dan. Pa še to le če zjutraj do določene ure javiš, da ga ne bo.
Mislim pa, da celo obstaja polovični 4 ali 5 urni program - temu primerno verjetno tudi nižja cena. Ampak po moje to ne pomeni en dan 9 ur, drugi dan nič, tretji 2 uri.. vsak dan pač od 10h do 2h. Pozanimaj se v vrtcu, kamor ga boš vpisala.
Za iračun razreda, oddaš dohodninsko napoved. Ob spremembi, pa mislim da sam javiš in ti na novo izračunajo. Čeprav v praksi verjetno javijo starši predvsem, če zaradi tega padejo v nižji razred, v drugo smer se pa jaz ne bi silila.. 

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.5.2006 16:04:11   
Anonimen
Ti boš dobila odločbo, v kateri plačilni razred spadaš. Glede na polno ceno vrtca, ki je v Sloveniji različna od vrtca do vrtca, boš botem plačevala toliko procentov, v kateri plačilni razred boš prišla. Torej....npr. 6. plačilni razred je 60%

Moja prijateljica je v 6.pl.razredu in plačuje 36.000sit na mesec , jaz sem tudi v 6.pl.razredu, pa plačujem 59.000 sit na mesec. Torej...vidiš, kako so različne cene po SLO user posted image . Pa mimogrede...ona ima malega v LJ, mi smo pa na podeželju.... Ampak ok....

Pri nas v jaslih odbijejo za 6.pl.razred če otrok manjka en dan 178 sit (za prehrano). NAš user posted image  je v aprilu manjkal 10 dni...torej so odbili 1.750 sit....user posted image

Plačuješ za cel dan...pa če imaš otroka 2 uri tam ali pa 8 ur.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.5.2006 21:02:16   
lelaval
Ko sta moja starejša bila v vrtcu, smo morali otroke pripeljat najkasneje do 8.00 - takrat je zajtrk. Kasneje si izjemoma pripeljal, če si se prej dogovoril, da pride kasneje zaradi obiska pri zdravniku,...
Višino plačila pa določijo na podlagi odločbe o dohodnini. Če boš jeseni imela spremembo dohodka (boš npr. brezposelna) takoj javi spremembo (odločbo z Zavoda za zaposlovanje), da po tvojem dejanskemu stanju znišajo višino plačila vrtca.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2006 7:37:27   
SaaS
Lelaval, pri njej bo ravno obratno, če sem prav razumela, takrat se bo zaposlila. Jaz se ne bi slilila, da imam več denarja, da lahko plačujem več vrtca...
Kar se pa prihoda v vrtec tiče, je pa po moje odvisno od vrtca in celo vzgojiteljice. Pri nas ni tako, kot ti opisuješ. Tudi jaz imam zelo fleksibilen delovni čas. Sina sem največkrat pripeljala malo pred 9, ravno zajtrk sva še ujela. Včasih že okoli 8h, včasih šele ob 10h - nič narobe.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2006 7:48:50   
Marogica
 Pri nas je tudi tako, da bi naj otroka pripeljali do nekje 8. ure, ker se takrat začne deliti zajtrk. To je meni čisto OK, ker se otroci navadijo na nek ritem, pa še skupaj jedo, kar je lahko prednost. Najbrž pa ne bo nič narobe, če se zmenite z vzgojiteljico, da bi prišel tu pa tam kasneje. Vendar pa ne pozabi, da imajo otroci neko "notranjo" uro in da se ne bo s tem zmedel, ko bo prišel npr. enkrat ob 8. drugič ob 10. Ne vem, nimam takšnih izkušenj.
O plačilu pa so ti že napisali ostali, odbije se samo hrana, ki je minimalni strošek, ostali denar gre za vzgojteljice in infrastrukturo nasploh. Naš primer: Moj ta večji je bil daljnega dec 2002 v vrtcu samo 3 dni, ostalo je bil bloan ali pa so bili prazniki, pa smo plačali ca. 2-3 jurje manj, kot drugače(točne vsote se ne spomnim več). V glavnem sem bila tako šokirana, ker sem mislila, da so se zmotili pri obračunavanju, potem pa so me "razsvetlili", kako in kaj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.5.2006 11:47:43   
Grascakinja
Preden boste šli v vrtec, boš izpolnila tudi obrazec Vloga za znižano plačilo vrtca, kamor boste vpisali svoje premoženje in priložili dohodninsko odločbo. Če kot študentka nimaš dohodkov "toliko bolje" - za plačilo vrtca namreč, ker ga bo potrebno manj plačat. Ko pa bo prišlo do spremembe v družinskih prihodkih, boš pa to morala javiti in potem ti bodo menda na novo izračunali plačilni razred. Pozanimaj se še v računovodstvu vrtca. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.5.2006 17:36:41   
Anonimen
Jaz mislim, da je takšno spremembo, kot je zaposlitev, boljše javiti, da na novo izračunajo. Sicer ti bodo zakasirali vse za nazaj, prej kot slej se zaposlitev "vidi" pri dohodnini.

Trenutno se oddajajo podatki za 2004 in sem dolžna dostavit tudi potrdilo o dejanski plači, ker v 2004 nisem bila celo leto zaposlena. Dohodnina je bila zato manjša, plačilni razred pa bodo vseeno računali na dejansko stanje.
Nakupa novega avta pa recimo ne bom posebej prijavljala, ker ne bo vplival na naše premoženje (avta za 10 mio si ne bomo nikoli mogli privoščit).

Še glede skrajšanega programa (4-6 ur): v našem vrtcu piše, da se bo skrajšan program izvajal, če bo dovolj interesentov. Morda to pomeni, da formirajo posebno skupino in ne gre samo za to, da je otrok pač manj časa v vrtcu user posted image  Valjda, da take skupine ne bo... user posted image

< Sporočilo je popravil someone -- 14.5.2006 17:39:05 >

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?