|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ena skupna ali dve ločeni sobici
28.4.2006 8:01:16   
viv_
Zdaj imamo spet doma "obračanje" stanovanja in bomo pričarali še nekaj prostora za ta drugega user posted image . Zdaj me pa zanimajo vaše izkušnje - ali naj naredimo dve mini otroški sobici, v katerih bo prostora res samo za posteljo, omaro in  mogoče kakšno igračo, ali naj pustimo eno veliko skupno otroško sobo?

Skrbi me predvsem zaradi nočnega spanja, da bi imela Mirna svoj mir. Sicer imam namen imet dojenčka kake 3 mesece pri nama v spalnici, potem pa...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ena skupna ali dve ločeni sobici
28.4.2006 8:06:56   
Teni_
Če bi imela prostor, bi na začetku dala vsaega v svojo sobo, pa kasneje - mogoče čez kakšno leto skupaj. Če bi šlo s prostori na tesno. pri nas bosta kar skupaj, ker ni druge možosti. Ampak bosta šli skupaj v sobo, ko bo Nika stara kakšno leto in pol, do takrat bo še pa v najini sobi, ker bi Teja verjetno Niko budila, pa tudi zbudi se še zradi dude, Nika pa  se celo noč ne premakne.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2006 8:11:29   
muha1
Mi smo novorojenko dali v skupno sobo že po enem mesecu. Res pa imamo srečo, da prespi celo noč že od treh tednov dalje user posted image . Mislim, da je odvisno od dojenčka, koliko te ponoči potrebuje in, da ne moti bratca ali sestrice.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2006 9:01:37   
Anonimen
Če potem še dolgo ne mislite rofkrat po stanovanju, potem absolutno dve ločeni sobi. Sicer sem pa jaz zagovornik ideje, da so otroci tja do enega 10. leta skupaj, potem pa absolutno vsak v svoji sobi!

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2006 9:04:22   
viv_
Ja plan je nekak, da se do Mirnine šole tko al tko preselimo v drug, večji stanvane... Tko da tm bosta itak mele vsaka svojo sobo. Sam kle pa res ne vem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.4.2006 10:09:14   
nejcko
Viv, a že veste, da boste imeli Zarjo?

Drugače pa sta naša mulca skupaj v sobi, ker nimamo druge možnosti. Je bila Zarja skoraj do enega leta pri nama v spalnici, zdaj se imata pa prav super, ko sta skupaj. Zvečer imata včasih pravo tiskovno konferenco pred spanjem - sploh nočeta več biti narazen in se prav pogrešata, če kdaj koga ni.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2006 10:19:20   
viv_
nejcko - baje... na NS mi je rekla, da je spolovilo vzporedno s hrbtenico, kar naj bi kazalo na to, da je Zarja user posted image

Sicer so bili pa izvidi OK, tako, da mi je vseeno tudi, če bo Gabrijel... ampak mislim, da bo user posted image , pa tudi Mirna je prepričana v to...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2006 11:03:05   
Anonimen
Uf, tale je pa težka. Kaj pa vem, fino je tudi, da imata prostor in se lahko v sobi igrata skupaj. Smotano pa je, da se motita pri spanju, zdaj, na začetku. Pojma nimam.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2006 18:22:18   
lol
Jaz pa pravim,da kokr jih navadiš.Naša dva spita od rojstva drugega skupaj in nismo imeli težav.Oba sta se ponoči zbujala in nista drug drugega zbudila.odločiti se boš morala pa sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2006 18:53:01   
Barbs
Jaz bi ju dala skupajuser posted image ,  sploh če se nameravate potem seliti, ko gre ta velika v šolo in sploh če bo tamala najprej spala pri vama ( pri nas sta bili najprej skupaj, potem pa  ne, pa sta še vedno, čeprav je tavelika že najstnica, pustili vrata odprta zvečer pred spanjem, da sta se slišali, pa ničkolikokrat sem tamalo "zalotila"  v sosednji sobiuser posted image  )
Tako, kot pravi nejcko - pred spanjem tiskovne konference, pa smehec, pa skupni prostor za igro - če boš velikega razbila na dva mala, boš v bistvu obema "omejila" prostor. In potem je ponavadi še tako, da se itak ne bosta igrali vsaka v svoji sobi, ampak skupaj ;
tja, kjer se bosta navadili biti bosta selili igrače, pa kasneje bo vedno  " le ena soba nepospravljena" zaradi tega...itd. Sobo lahko zelo lepo uredite v enem prostoru in če je res treba, lahko spalni prostor malce ločiš s kakim predalnikom ali omarico, pa daš tamalo spat bolj direkt do vrat, da boš do enega leta imela "lažji dostop", brez da bi preveč motila večjo... Da ne govorim, kako takšne "poteze" nenazadnje tudi povežejo otročke med sabo - nezavedno začneta ena na drugo paziti, predvsem večja na mlajšo....

Pa ko boš jezna kot user posted image  in boš zavpila "takoj v svojo sobo!!!!!!" bosta bogici odpeketali v skupno sobo in jima bo lažje pri srčku, da ne bosta samiuser posted image user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lol)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.4.2006 19:16:16   
VITA74
Povsem se strinjam z Barbs in z istimi razlogi bomo tudi mi, če nam bo sreča naklonjena (in dobimo še eno pikico) imeli eno večjo sobo za oba škrata skupaj user posted image

Sama sem imela sestro in skupno sobo...imeli sva se lepo....

Lp user posted image

srečna

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2006 19:46:53   
Marogica
Jaz bi naredila dve ločeni sobici. Res je, da se lahko kot otročka skupaj igrata, če sta v skupni sobi, se pa tudi lahko tako igrata, da sta na "obisku", eden pri drugem. Naš 16 mesečnik kar avtomatsko zavije v sobo starejšega brata, ker je pač več igrač, pa še veliki brat je tu pa tam v svoji sobi.
Po drugi strani pa razmišljaj dolgoročno. Vsak človek, tudi otrok rabi svojo intimo. Ko ga ima Bor zadosti, ga pošlje ven iz sobe, pa pika. In to je tudi njegova pravica. Kaj šele bo, ko bosta večja. Ali pa bo tavečji že v šoli in bi se rad učil ali pripravljal za šolo, ta mali pa bi navijal sirene ali metal igrače po sobi?
DA ne govorim o nočnem spanju. Vsak otrok ima svoj ritem nočnega spanja, eni se na splošno prebujajo, drugi kaj sanjajo, jih tišči lulat ponoči in..... Vsak tak faktor zmoti drugega otroka, ki spi. Seveda ni vsaka taka stvar toliko moteča, da se otrok vedno zbudi, možnost je pa sigurno večja.
Bolje "luknja" od sobe, je pa njegov prostor, ki je samo njegov.

p.s. Seveda je mnogo otrok svoje otroštvo preživelo v skupaj v sobi-normalno, vendar če imate možnost, da imata vsak svoj raj, jima to možnost tudi omogočita

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.4.2006 20:58:38   
Anonimen
če misliš met tamauga od začetka pr seb bi js pustila eno sobo. k boš vidla kako bo tamau spau se še zmeri lahko odločiš, da pregradiš mirnino sobo če bo ne vem kakšen razgrajač tamau. tisto gips stemo maš v dveh dneh postavleno če bo kriza. če bo pa lepo spau jih maš pa kamot lahko skupi pa vsaj na sredini ostane mal več placa za igranje pa kako mizico in stolček, drgač boš mela pa spet vso otroško šaro v dnevni navlečeno.
pa k bojo vse tamale kranjske mafijke spat pršle k vam čez kak let da boste mel plac za dve spalki vržt na tla user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2006 23:22:18   
KODA
Mi imamo zaenkrat oba v isti sobi.Ko se bo pokazala potreba,da imata ločeni sobi,bosta šla pa vsak v svojo.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2006 7:40:34   
katis
Če razlika v letih med otrokoma ni prevelika (ni več kot kake 3-4 leta) potem vsekakor lahko imata skupno sobo, le da boš čimprej morala ločiti 'delovne kotičke' - torej v sobo vsekakor 2 postelji in 2 mizi, sicer bo jok in kreganje in oba bosta hotela ob istem času za isto mizo na istem stolu sedet! Če ima vsak 'svoj rajon' četudi v isti sobi, potem to odpade. Če pa razlika v starosti ni prevelika pa se otroka na ta način tudi bolj povežeta.

Pri večji razliki pa vsekakor priporočam lastni sobici za vsakega malčka. V tem primeru sta namreč že na tako različnih razvojnih stopnjah, da se bosta ves čas nekaj prepirala, sploh večji bo hotel dokazati svoj primat, svojo prevlado...

Jaz sem 7 let starejša od moje sestre in sem dobila svojo sobo že takoj ob selitvi. Prehodna soba (do moje) pa je bila neke vrste  igralnica-likalnica. Po rojstvu sestre, so starši tja postavili njeno posteljo in glej ga zlomka, ves čas je lezla k meni. Ker pa sem bila jaz že 'velika punca' in sem hodila v šolo mi je šlo grozno na živce, kadarkoli mi je kaj ušpičila. Pa še vedno sem poslušala tisto znano: daj no, ti si že velika, ti razumeš, bodi pametna, ti popusti, ona je še mala... in je mala še sedaj, ko ima že 22 let! Še vedno moram biti jaz tista, ki je odgovorna, ona pa... no ja, to ni na tej temi.

No še nekaj - čeprav nama je bilo velikokrat všeč, če sva bili skupaj, je bilo izjemno pomebno, da sva imeli vsaka svojo sobo, svoj teritorij, ki sva ga branili z zobmi, če je bilo treba user posted image  . In čeprav je bilo večkrat prav OK, da sva imeli vrata direktno med najinima sobama in sva se morda tako včasih počutili še bolj povezani, je nastal problem, kadar sva se skregali. Sva šli npr. vsaka v svojo sobo ampak, da sem potem jaz lahko šla npr. v dnevno ali kam drugam, sem morala preko njene sobe. In zato se je ona velikokrat počutila, da sploh nima svoje sobe!

Torej, če bosta dve sobi, imata sicer lahko neko povezavo (npr drsna vrata), toda vsaka naj ima svoj izhod iz sobe, ne pa preko druge sobice (če je le možno seveda)

Veliko sreče!

< Sporočilo je popravil katis -- 29.4.2006 7:42:27 >

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.4.2006 7:57:30   
viv_
No, po premišljavenju in branju vaših mnenj, sva nekak prišla do zaključka, da za začetek probamo skupej, če pa ne bo šlo, bomo pa potem pregradili. Tako kot je rekla LARA, knauf steno imamo postavljeno v enem dnevu.

Razlike bo malo manj kot 3 leta. Pa računam, da bo user posted image  tak kot Mirna, ki od 1 meseca naprej sama zaspi v postelji in od 4. meseca spi celo noč... Ha ha ha... se bojim, da so tole računi brez krčmarja user posted image

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.4.2006 12:44:04   
Anonimen
Viv, mi smo tudi ravno sredi preurejanja stanovanja in smo bili v isti dilemi, kot ti....narediti dve res majhni sobi (predvsem ozki), kjer se tzud obrnit ne bi mogel otrok ali pa eno skupno....in smo se odločili za skupno user posted image  

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.4.2006 12:56:40   
Anonimen
viv ti sam mene praš :) mam že mal izkušenj s knaufarji pa majhnimi placi :))

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
30.4.2006 0:30:53   
Pajaca
ha ha viv, že ko sem ti skicirala sobice sem ti rekla, da pusti velko sobo... tko da do šole sta lahko skupaj če jima bo všeč, drgač pa pač postaviš steno pa maš ločeno. Drgač bi mela dve mini sobici in bi se itak punci igrali v dnevni, ker je tam več prostora, če pa postaviš pohištvo okoli imaš na sredi sobe veliko prostora za igranje......

Pri nas se sploh ne motita ponoči, pa čeprav se Pajacek ponoči še zbuja in Pajacka zvečer vpije pred spanjem..... tadrugi spi ko top. Očitno se navadijo na to da niso sami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.4.2006 21:56:14   
Pupica
viv, mi smo bili na iste. Pa sva se odločila za 2 manjši sobici, da ima otrok svoj mir. Sama sem namreč edinka, in sem imela svojo sobo odkar pomnim, tako da niti ne vem kako zgleda deliti sobo, vendar kogarkoli sem vprašala, je dejal, da je bolje da sobe ne bi delil z bratom/sestro.
Jaz mislim, da mora biti otrok v svoji sobi sam in da se le tako navadi ene samostojnosti. Saj če mu je dolgčas še vedno lahko pride v dnevno sobo in se igra s sorojencem. Če pa je v sobi še z nekom, pa naj bo to starš ali sorojenec, pa se mora vedno na nekoga ozirat,...sej zdej k še niso v šol nekak gre, potlej ko gre pa v OŠ, drugi pa še v vrtec se pa pomoje začno razlike.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.4.2006 22:48:12   
Anja**
Viv, ne delat 2 lukenj, ker to pol sploh ne zgleda. Tisti plac, ki bi bil za steno raje ponucajte za igralni prostor.

sosedi so naredili iz sobe 5x 5,5 dve meniški celici. Res samo postelja, miza in omarica.
Ni lepo.

sem pa tudi sama razmišljala o tem, kako pregradit 3,8 x 5 pa sem si premislila.

Glasujem za eno veliko. za začetek.

user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.5.2006 7:36:00   
tanaja*
Jaz bi dala vsakega v svojo sobouser posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.5.2006 15:14:36   
Pilar
Mi smo ravno danes prespali oziroma naprespali prvo noč skupaj....Leja je celo noč budila Jureta, Jure pa je bil tako vznemirjen zaradi prihoda leje, da je zganjal cel noč hudiča. Komaj čakam, da se preselimo, samo upam, da do takrat ne bo tako hudo in se bo stanje počasi umirilo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.5.2006 16:25:03   
viv_
Ma ja, vse to so tehtni razlogi za in proti... Ampak takole, tamala bo na začetku par mesecev pri nama (da ujamemo nek ritem), potem bosta šli pa skupaj.

Jaz bi rada tudi kakšen kubik user posted image  igrač iz dnevne preselila v otroško sobo... Saj, če se hočeta igrat v dnevni naj prineseta, sicer naj imata pa pri sebi v sobi.

Potem bomo pa videli kako bo šlo - če ne bo šlo, imamo hitro pregrajeno...

Aja, Pilar, čestitke za Lejo user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?