|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ostala bi doma
25.4.2006 20:09:21   
Anonimen
Trenutno se mi izteka porodniška. Ko se konča, bi rada porabila dopust pol pa dala odpoved. Rada bi bila doma z otrokom. Mož je redno zaposlen. Kaj moram po odpovedi urediti, kam se prijaviti. Kakšen imam pol status - gospodinja, mati,...? Zavarovanje si moram najbrž sama plačevat.Na kaj moram še biti pozorna?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ostala bi doma
25.4.2006 20:43:30   
ona
Če boš sama dal odpoved,ti ne pripada nič na Zavodu za zaposlovanje.
Tja se moraš it edino prijavit,če boš rabila kakšno potrdilo,da si brezposelna(Npr.za plačilo vrtca zahtevajo)
Drugače se pa zavaruješ po možu.On nese na firmo kopijo poročnega lista,ki ne sme bit starejši od 30 dni,napišeš eno izjavo,da nimaš lastnih sredstev za preživljanje in na firmi izpolnijo obrazec MD-Č in ga možev delodajalec nese na ZZZS,kjer te zavarujejo po njemu.Je čisto enostavno,glavno,da si zavarovana,to pa si lahko.če res nimaš nobenega dohodka!
Upam,da set ti kaj pomagala!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.4.2006 20:44:14   
ona
Če še kaj rabiš glede papirjev,mi pa piši na ZS!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.4.2006 22:34:18   
Anonimen
Potem, ko boš že brezposelna, pa čeprav prostovoljno, pa o tem obvesti najprej CSD, da preračunajo, ali ti pripada kaj višji otroški dodatek, ker bo pri hiši samo ena plača, oglasi pa se tudi v vrtcu, da preračunajo, ali ga bosta z možem kaj manj plačevala.
Obvezno si lahko zavarovana po možu, ki je zaposlen, dodatno zavarovanje si lahko plačuješ sama tudi, če si brezposelna, lahko pa si sama plačuješ tudi delovno dobo. Nisem prepričana, ampak mislim, da stane cca. 13.000 SIT mesečno. Vsaj nazadnje je bilo toliko, ko sem jaz spraševala, ampak je pa res, da je od tega že dve leti.
Če se boš prijavila na RZZ, boš morala iskati zaposlitev. Vodili te bodo v evidenci aktivnih iskalcev zaposlitve, saj v drugem primeru sploh ne moreš biti prijavljena tam, če nimaš namena delati.
Na denar s CSD-ja verjetno lahko pozabiš, ker predvidevam, da ima tvoj mož plačo, ki za vse tri vas presega cenzus. In ker ima verjetno kar spodobno plačo, da boste od nje lahko živeli vsi trije, imaš tudi zelo malo možnosti, da dobiš kako enkratno pomoč, če bi kdaj zaškripalo.
To je v grobem vse.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2006 8:06:33   
mala maja
a se lahk še jaz mal vmešamuser posted image user posted image

verjetno ji pripada nakaj socialne podpore al kaj?? Men se zdi da jo lahko mož prijavi kot gospodinjsko pomočnico in pol dobi 36.000 na mesec(vsaj tolk dobi moja soseda). Je pa res da je vse odvisno koliko zasluži tvojuser posted image

Mene pa tud nekej zanima. Jaz tud študiram da bi ostala doma pri svojih treh nagajivčkih(malo tudi zaradi nevzdržnih razmer v službi). Pa me vseeno zanima v kakšnem zosu se znajdem ker sem lastnik firme d.o.o nisem pa v njej zaposlena. A pol spoh dobim kaj od socialne al nič ker mam firmo? Verjetno jaz bi dobila nekaj če ma mož minimalno plačo pa 5 nas je v gospodinjstvu.

Pa oprosti anonimna ker sem se vmešalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2006 15:50:02   
Anonimen
Če ima tvoj mož plačo več kakor 121.000 SIT netto oz. če vaši družinski dohodki (brez otroških dodatkov) presegajo ta znesek, potem od CSD ne boš dobila nič. Cenzus naj pa seveda razume, kdor more... user posted image
Poznam žensko, ki je lastnica d.o.o.-ja, ampag ga ima prijavljenega kakor popoldansko dejavnost, v njem pa ni redno zaposlena, saj ima službo drugje in ji prispevke plačujejo tam. Splača se ji (davčni vidik). Mislim pa, da gre dobiček d.o.o.-ja v tvoj žep (če se motim, naj me kdo popravi) in ta dohodek na CSD upoštevajo.
Če torej moževa netto plača in dobiček d.o.o-ja presegata cenzus, ne dobiš nič.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2006 9:16:17   
Anonimen
Kaj pa je z dohodnino? Moram tudi izpolnit obrazec?
kaj pa če kaj postrani zaslužim in dobim denar na roko,(malo, 10.000 - 30.000 na mesec) je to treba kam prijavit...
Mož pa nima bajne plače, ampak preživeli pa bomo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2006 10:25:02   
Anonimen
Če je plača 30 t več, ampak imaš dva otroka, pa nekaj dobiš, a ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.