Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 9:46:58
|
|
|
|
mayflower
|
Imam vprašanje glede vozička. Mene zanima, koliko časa mora biti dojenček v vozičku v vodoravnem položaju. Mi imamo košaro od Pegperega, pa jo bo naš 3m kmalu prerastel, pa še noče se vozit v njej. Imamo sicer še en voziček-trikolesnik, samo se sedež ne spusti čisto vodoravno. Problem je, ker se v košari noče vozit, v trikolesniku pa mu je zelo všeč, ker lahko gremo po makadamu (voziček od Pegperega je samo za po asfaltu). Sicer sem ga zdej že nekajkrat peljala ven v trikolesniku, pa me skrbi, da delam močno narobe, da ne bo kej narobe s hrbtenico. Zakaj točno je pomembna vodoravna lega?
|
|
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 9:53:14
|
|
|
|
MarijaPo
|
Ohoj, ce imate v druzini zdrave hrbtenice, potem po moje po treh mesecih ni vec sile in ga komot peljes v ne cist vodoravnem polozaju.
|
|
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 10:52:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Če naklon ni pretiran, potem je OK. Če pa je to že polsedeč položaj, potem pa mislim, da ni dobro. Še posebej, če na stran zvija. Naš 5-mesečnik se še vedno vozi v vodoravnem položaju.
|
|
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 11:30:49
|
|
|
|
KODA
|
Jaz sem našemu med 3 in 4 mesecem,malo privzdignila naklon(za eno stopnjo),drugače se ni hotel več voziti.
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 15:40:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Zaradi pravilnega razvoja hrbtenice bi se po veljavni doktrini moral dojenček voziti v vodoravnem položaju do dopolnjenega 6. meseca starosti, po šestih mesecih pa se mu lahko naklon dvigne do 30 stopinj. Tako ga lahko prevažaš do devetega meseca, potem pa ga lahko že posedeš v voziček. Mojo deklico smo vozili popolnoma leže do 9. meseca.
|
|
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 16:51:59
|
|
|
|
doroteja23
|
Po navodilih ki sem jih dobila na fizioterapiji glede vožnje v sedečem položaju je tako: pod kolenice dat zvito brisačo ali plenico. Tak da ima malo nogice pokrčene.
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 17:18:05
|
|
|
|
2ursae
|
jaz imam tudi košaro od PP in ko se mali pri 4ih mesecih ni hotel več vozit v vodoravnem položaju, sem mu vzglavje dvignila, ko pa je zaspal, sem mu ga spustila, pa ko se je zbudil spet dvignila in tako naprej. Je pa res, kar ti je rekla Doroteja - pod kolenca mu daj zvito brisačo, da jih bo imel pokrčena.
|
|
RE: vodoravna lega v vozičku 21.4.2006 20:19:55
|
|
|
|
zoya24
|
Anonimna brez zamere, ampak kako zavraga vam je uspelo vozit vašo deklico do devetega meseca leže. Moj Žiga, ki je star 8 mesecev, se sam dvigne iz ležečega ali poležečega položaja v sedečega in ni variante, da bi ga vozila leže, razen če zaspi, potem ga seveda spustim. Drugače sem pa jaz dvignila naslon za eno stopnjo nekje pri 4,5 ali 5 mesecih.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.4.2006 16:24:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.4.2006 16:27:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?