|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nizka placenta
20.4.2006 11:46:45   
asso
V lanskem letu je bilo nekaj debat o tem, ampak nič konkretnega nisem dobila oz. bi rada še kakšno bolj "svežo" informacijo.

Namreč sem v 17 tednu in mi je včeraj na pregledu g. rekla, da imam nizko placento. Pa sem jo vprašala kaj to pomeni in mi je rekla, da naj se izogibam dvigovanju in spolnih odnosov dokler se ne bo dvignila.

A je to katera imela tako zgodi, oz. jo je g. na to opozoril tako zgodaj? Nekaj sem brala po 28. tednu, da je potem res treba paziti, počivati... Ne vem kaj pa to pomeni tako zgodaj, namreč se lahko še dvigne.

Lp asso

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nizka placenta
20.4.2006 12:05:23   
Reja
Meni je G točno pri 21 tednih rekel, da imam placento zelo nizko. Ko sem ga vprašala, kaj to pomeni in kakšni so ukrepi, mi je rekel, naj se za zdaj ne obremenjujem s tem, ker se do 28. tedna lahko dvigne in v večini primerov se to zgodi. user posted image

Novica me je malo pretresla, zato sem potem še sestro vprašala, kaj zdaj. In mi je rekla isto. "Zdaj se ne obremenjujte." Super, kako naj se ne obremenjujem, če mi nihče nič ne poveuser posted image .

Potem pa mi je razložila, da do 28. tedna ni posebnih ukrepov, tudi G mi ni nič rekel, da česa ne bi smela početi. Sestra mi je rekla, naj ne pretiravam pri športu in pri dvigovanju kakšnih bremen. Pozorna moram biti tudi na morebitno krvavitev - če se pojavi, moram takoj do G.

Kakega počitka mi nihče ni predpisal, niti mi ni prepovedal spolnih odnosov. Menda so to potem ukrepi po 28. tednu.

Kaj več mi ni uspelo izvedeti.user posted image

Držim pesti, da se nama obema to pravočasno popraviuser posted image

LP, jeRnEJA

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.4.2006 12:07:44   
lelaval
Meni je ugotovil po 2 mesecih nosečnosti. Ker sem imela pred tem še konizacijo, me je takoj dal na bolniško s strogim ležanjem. Delala sem v pisarni, a je rekel, da sedenje ni počitek, moram ležat. In sem preostanek nosečnosti prelenarila. user posted image
Čim več počivaj in čim več leži, pa bo vse O.K.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.4.2006 12:09:09   
lelaval
Aja - spolnih odnosov tudi meni ni prepovedal. Sicer pa sem nekje brala, da orgazmi dobro vplivajo na plod.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2006 12:41:42   
Katjusa
Jst sem zaradi tega v 14 tednu rahlo krvavela ... reku mi je da nej pocivam nej nicesar tezkega ne dvigujem, tud hoja po stopnicah ni prevec zazeljena pa cim manj spolnih odnosov pa se ti morejo bit nezni..... meni se je kasneje dvgnla je pa mislim da cas do 28 tedna da se dvigne.... Tko da pazi se in pocivaj!

LP Katja

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.4.2006 13:28:04   
Busybee
jaz sem v 19. tednu imela rjavkast izcedek in mi G rekla, da je placenta delno prekrila MV. Dala me je v bolniško in predpisla  strog počitek. po enem tednu se je placenta že odmaknila od MV, potem na morfologiji v 21. tednu pa mi je G samo rekla,da imam placento pač spredaj, vendar sem še vedno v bolniški.

Kar se tiče krvavitve, je mojo sprožil spolni odnos ali pa telovadba, tako da dokler se ni odmaknila od MV - smo imeli strogo prepoved spolnih odnosov, telovadbo sem pa skenslala. Sedaj (sem v 25. tednu) imam lahko spolne odnose, ampak zelo previdno in nežno (navodila G).

LP vsem!

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2006 9:45:40   
asso
Dodajam odgovor dr. Pušenjaka:

vse skupaj je ena velika zmešnjava, h kateri žal pripomorejo tudi ginekologi s pretiranim pokroviteljstvom do svojih pacientov.
Nizek sedež posteljice je treba obravnavati na omenjen način le, če že povzroča krvavitev, ne pa preventivno, ker tak preventivni učinek ni dokazan, zlasti ne pred 28. tednom nosečnosti. Do takrat torej smete početi vse, kar si vaše srce poželi, vključno z dvigovanjem. Če bo slučajno prišlo do krvavitve pa ta prvič nikoli ni usodna in bo dovolj, če pričnete mirovati takrat, sploh pa ni nobenega dokaza, da bi fizične aktivnosti res povzročale krvavitve. Enako velja za spolne odnose.

Pa še odgovor dr. Merlota:

Pozdravljeni! Nizko ležeča posteljica je pojav, ki ga je potrebno jemati resno. Običajno pride med nosečnostjo zaradi rasti ploda in s tem maternice do spontanega dviga posteljice. V kolikor pa do tega ne pride, so možne določene komplikacije. Svetoval bi vam, da se dvigovanju, naprezanju in spolnim odnosom izogibate v čim večji meri. To bo pomagalo oz. zaustavilo poslabšanje otrdevanja trebuha. Za izključitev posledic pa vam priporočam redne in v primeru poslabšanja pogostejše kontrole pri izbranem ginekologu. Počitek vsekakor pozitivno vpliva na navedene težave. Povečan telesni napor in naprezanje pa sta pogosta vzroka predčasnega poroda. Svetoval bi vam, da tudi v službi večkrat vstanete oz. če je možno, delo opravljate v polsedečem položaju. Sprehodi naj bodo raje krajši in številnejši, vsekakor pa ne preutrujajoči. Srečno, A.M.

Zdaj pa ga vediuser posted image user posted image user posted image user posted image

No, vsekakor počitek, pa čim manj dvigovanja...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

nosečnost
Lelly28 RR

Kdaj ste družinskim članom (otroku, staršem, bratom- tukaj ne velja partner) povedali, da pričakujete še enega dojenčka?

takoj, ko sem izvedela (26%)

pri 3 mesecih (56%)

po 4 mesecu (19%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!