|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč- NUJNO
19.4.2006 20:07:46   
Anonimen
Pozdravljene!

Imam veliko težavo in bi vas prosila za pomoč- vse tiste, ki ste se že znašli v taki situaciji oz. kaj bi naredili, če bi se vam to zgodilo.

Pri zdravniku sem dobila kapljice za sina, ki ima gljivice- kandidazo. Vse lepo in prav. Ker je bila sobota popoldne, sva šla z možem dvignit kapljice v dežurno lekarno, saj sva mu želela čimprej pomagat. Tam sva počakala 5 min, ker so jih morali še zmešat, plačala 8500 SIT, ker sva imela beli recept in to je to.

Danes pa slučajno pogledam rok uporabnosti in ta je potekel septembra 2004. Ja prav ste prebrale- leta 2004. Jaz pa mu kapljice nič hudega sluteč dajem od sobote na 6 ur- tako kot je bilo naročeno.

Zdaj se počutim tako, da bi najraje umrla. Da nisem prej pogledala roka uporabnosti. Pa saj nisem vedela, saj menda zaupaš lekarnam- državni ustanovi. Poklicala sem zdravnico in ta je rekla, da naj ne bi bilo nič narobe, saj so to slovenska zdravila in jih dobro delajo, tako da so še " uporabne" po roku uporabe. Samo 2 leti?! Ni to dolga doba?

Kaj naj storim? Na koga naj se obrnem? Na lekarno v kateri sem kapljice kupila? Inšpektorat? Kaj naj zahtevam, saj se vendar tako ne morejo it. Kaj pa če bi se bognedaj kaj zgodilo. Ups, smo se pač zmotili, se ne bo več ponovilo.

Zato vas vse lepo prosim za pomoč! Kaj naj storim? Se mu še lahko kaj zgodi, kljub temu da sem prenehala s kapljicami takoj, ko sem to videla? Jaz sem čisto adijo od strahu. Kaj pa naj naredim glede kapljic iz lekarne? Na koga naj se obrnem?

Za vso pomoč se vam iskreno zahvaljujem!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč- NUJNO
19.4.2006 20:12:38   
Marogica
Kot prvo se umiri, saj se otroku zaradi tega ni nič zgodilo, ker je jemal staro zdravila. Vse stvari imajo sicer zakonsko predpisan rok uporabe, vendar se jih lahko jemlje še dolgo po roku. To ti je zatrdila tudi pediatrinja. Torej se ne boj, kar se tega tiče.
Drugače bi pa jaz vseeno šla v lekarno in jim stvar predočila, da tako ne gre. LAhko, da so datum spregledali, lahko, da so ga tudi namerno prodajali. Kaj vem? Zahtevala bi, da mi menjajo kapljice, za to ceno, sigurno.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč- NUJNO
19.4.2006 20:14:31   
TVN
Katastrofalno! Ja, jaz bi najprej šla TAKOJ nazaj v lekarno in najmanj, kar je, zahtevala nove ter seveda odgovorno osebo! Hkrati je to primer tudi za kakšno inšpekcijo, malo pobrskaj po internetu....

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč- NUJNO
19.4.2006 20:23:54   
Bonnie_RR
Jaz bi na tvojem mestu šla jutri nazaj v lekarno in jim pokazala te kapljice. Potem pa bi glede na odziv naprej ukrepala. Če bi se opravičili in mi dali nove, bi tu stvar zaključila, če pa bi se kaj izmotavali in mi ne bi dali novih, bi pa to prijavila inšpekciji.

To je samo še en dokaz, da moramo danes vse vedno 2x preveriti. Me kar glava zaboli...

LP

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč- NUJNO
19.4.2006 21:58:59   
lelaval
Jaz bi zahtevala nove.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč- NUJNO
19.4.2006 22:23:01   
Anonimen
Kot je povedala že Marogica. Dodala bi  to, da če bi bilo zdravilo čisto zanič, bi bilo tvoje dete že v nedeljo hudo bolano! Nimaš se kaj sekirat glede njegovega zdravja.

Definitivno pa takoj v lekarno, zahtevat lekarnarja, ki ti je zdravilo izdal, zraven zahtevaj tudi pogovor z njegovim nadrejenim, pa tudi inšpekcijo bi jz na tvojem mestu obvestila. Zgolj opravičila in zamenjave zdravila jz že ne bi sprejela. Pa sej nisi kupila jogurt no! Halo?!
Pa da plačaš 8500 za zdravilo s pretečenim rokom?! Jz bi popizuser posted image !

Pa še Urad za varstvo potrošnikov bi o tem obvestila!


< Sporočilo je popravil caffee -- 19.4.2006 22:24:20 >

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč- NUJNO
19.4.2006 22:44:30   
mml
Po pretečenem roku uporabe se večinoma zmanjša samo učinkovitost zdravila, ne postane pa zdravilo bolj nevarno ali strupeno, tako da kar se tega tiče ni treba, da si v skrbeh.
Ni mi pa jasno user posted image , kaj je s tem rokom uporabe, saj si napisala, da si morala počakat 5 minut, da so kapljice zmešali, to pomeni, da so jih takrat pripravili, od kod potem rok uporabe do leta 2004.
Se pa strinjam, da pojdi nazaj v lekarno in s tem seznani farmacevta, ki ti je zdravilo izdal in po potrebi še vodjo lekarne.
Pa še to...če ni skrivnost za katere kapljice si pa morala odšteti 8500 SIT in zakaj bel recept user posted image ???

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 7:59:59   
A_A
Tvoja pravica kot kupca je, da ti zdravila zamenjajo oz. vrnejo denar! To je po Zakonu o varstvu potrošnikov! Če to ne naredijo, imaš pravico, da se pritožiš na Tržni inšpektorat RS, ki nato naprej ukrepa.




_____________________________

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 9:45:29   
Polonca H.
Ojla!

Nekaj  mi ni jasno, če sta morala čakati, da jih zmešajo, kako je potem lahko rok uporabnosti potekel pred dvemi leti? Mogoče je pa tiskarska napaka. Kakorkoli, upam da se tvoj sonček čimprej pozdravi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 10:38:56   
KODA
Če so  pretečene,bi zahtevala nove.

< Sporočilo je popravil KODA -- 20.4.2006 10:39:11 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Polonca H.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.4.2006 11:23:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 11:51:14   
Geja
Uf, mi je kar pritisk narasel. Takoj pojdi v lekarno in jim tudi povej kako si sploh drznejo PRODAJAT takšne kaplice... Zakaj pa potem imamo rok uporabe? Očitno kar tako... In zahtevaj denar nazaj...
Jaz pa bi se še vseeno oglasila pri svojem zdravniku...

zihr je zihr...

gejauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 12:04:25   
Anonimen
Pozdravljene!

Se opravičujem, ker sem napisala tako dvoumno.
Kapljice so bile v obliki praha, ki je potekel leta 2004. Lekarnarka je dodala le prečiščeno vodo. Drugače te kapljice oz. prašek dela Pliva LJ.

In kaj sem uredila danes. Od vodje lekarne sva morala izvleči besedico oprostite. Nato sva sama morala zahtevati denar, ki sva ga plačala za kaplice. Nakar nama odgovori, da to ni v njeni pristojnosti. Pa sva rekla, da bova pač morala naprej je rekla, potem vam bom pač vrnila denar oz. vam bom dala nove kapljice, katerih sploh več ne potrebujeva, saj smo jih morali uporabljati samo 5 dni. Denarja seveda nisva vzela, šla na tržni inšpektorat, od tam na zdravstvenega, tam so naju napotili na zdr. inšpektorat LJ, oni so naju usmerli na farmacevtsko zbornico od tam pa na predcednico farmacije, ki danes ni dosegljiva. Pravzaprav te samo pošiljajo in nihče nima nič s tem. Tako da pravzaprav sploh ne vem na koga naj se še obrnem.

Zato vse mamice: Vedno preglejte rok uporabe, da ne boste v takem strahu, kot sem zdaj jaz. Spet me je izučilo, da dandanes res več ne zaupam nikomur. In še zdaj mi ni jasno, kako so lahko spregledali datum glede na to, da nama je zatrjevala, da se zdravila nevem kolikokrat kontrolirajo. Pa še to je rekla: Morda je zdravilo prinesel kdo od zunaj?! Torej kateri izmed zaposlenih?! Halo?!

Imela je še par takih izjav, pa vas ne bom več obremenjevala! Hvala vsem za pomoč in tolažbo, da bo z najinim pikecom bilo vse vredu!

LP


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 12:08:17   
Anonimen
Zakaj že nista denarja vzela? Ne razumem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 12:52:59   
Anonimen
O moj bog user posted image

Kje je pa staknil kandidazo?
Ker to pa ni tak nedolžna stvar.

Jaz bi pa pravi halo zagnala v lekarni, če bi se to zgodilo meni.

Upam, da bo vse OK!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 13:42:14   
bobek05
ne razumem čisto - kako so lahko kapljice stare, če sta čakala 5 min, da so vama jih zmešali user posted image  

vsekakor pa pojdi v lekarno in zahtevaj nove (upam, da še imata račun).. če ne boš ukrepala, boš stran vrgla 8.500 sit user posted image  uh, kako so nekatera zdravila danes draga (pa za otročke - KATASTROFA!)

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 13:45:21   
bobek05
ups, nisem prebrala do konca, pa nisem videla, da si stvar že "razrešila" oz. probala rešit... res, sranje no..

mene tudi zanima, zakaj nista vzela denarja user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
20.4.2006 15:10:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pomoč- NUJNO
20.4.2006 15:52:34   
barakuda
Se podpišem pod post ije-1, če nebi šlo drugače,  bi pa tudi v medije dala in razkrila njihovo "neodgovorost". Poimensko, neglede na to, kdo je odgovoren.
Saj morajo v trgovini tudi prodajalke spremljati roke na artiklih.

Mater, me je tole pogrelo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?