|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A je važno kje obiskuješ šolo za starše?
17.4.2006 12:03:02   
Sandra*
Ojla!

Odločila sem se da bom šla rodit v Ljubljano. Živim pa v okolici kranja. K ginekologinji hodim v ljubljano. Zanima me če je katera hodila v šolo za starše s partnerjem v Kranj in šla potem rodit v Ljubljano?

A je to možno, ali morava v šolo za starše hodit v Ljubljano, če želim rodit v Ljubljani?

Hvala, Lp, Sandra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A je važno kje obiskuješ šolo za starše?
17.4.2006 12:19:23   
mojsoncek
Nic ni vazno, kje obiskujes solo za starse. Vazno je, da si oziroma bos dobila stampiljko v materinsko knjizico, tvoj partner pa potrdilo.

lp

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.4.2006 14:00:21   
SaaS
Jaz sem rodila v Lj, tečaj pa sva z možem obiskovala v Škofji Loki.
Vseeno kje greš v šolo. Samo v Kranju jih spomni, za potrdilo za partnerja, če vama ga sami ne bodo dali, ker v kranjski porodnišnici ga ne rabi v Lj pa.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.4.2006 15:03:50   
Sandra*
A mi lahko ena mal razloži o tej šoli za starše? Kam ti v materinski dajo štempiljko? Kaj pa ene nalepke al kaj, k jih moreš it iskat pred začetkom tečaja?

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.4.2006 16:30:56   
mojsoncek
Po opravljeni soli za starse bos na stran 18 v materinsko knjizico dobila stampiljko. Z nalepkami v LJ porodnisnici pa je zadeva sledeca. Naceloma se enkrat pred zacetkom sole s potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja oglasis v sprejemni pisarni porodnisnice, kjer bos dobila nalepke (s podatki o tvojem zdravstvenem zavarovanju). Na drugem srecanju bos oddala nalepke skupaj s "prijavnico".

lp

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2006 7:00:15   
SaaS
Jaz ne vem o nobenih nalepkah, pa tudi štampiljke se ne spomnim. Tudi noben ni pri porodu spraševal o tem, le moževo potrdilo so hoteli videti in potrdilo, da je plačal za prisotnost.
Čez dober mesec grem spet rodit in imava spet samo potrdilo zanj. Ne vem, mislim da ni treba še česa drugega. 

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2006 8:09:37   
Barbs
Štampiljk v materinskih definitvno ne gledajo, včasih, če se mudi, še pri možu ne komplicirajo - itak ne dobiš odpustnice iz porodnišnice, dokler partner ne plača prisotnosti pri porodu. Imajo v računalniku seznam; tako so razložili mojemu dragemu, ki je tokrat obiskoval skrajšano verzijo ( ta dolgo je pred leti) šole. Ko je končal predavanje jim je sestra rekla, da ne rabijo čez par dni posebej po potrdilo hodit, ker so vnešeni v računalnik in da lahko plača, ko bom jaz rodila. Sicer se pa ne sekiraj preveč - če je opravljal materinsko šolo, potem plača 4.000 sit,  drugače pa 6.000 sit - kar ni neka velika razlika.
Po moje pa je fajn, če ima tvoj, glede na to, da sta iz Kranja, s sabo kakšen ceglc. Pa štiri jurje seveda.user posted image  

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2006 12:03:21   
Anonimen
JA KAJ PA JE FORA TUKI, ČE RODIŠ V LJUBLJANI MORA PARTNER DOPLAČATI 4 JURJE, ČE PA V KRANJU PA JE TO ZASTONJ ? MISLIM, POTEM PA PRAVIJO, DA ŠE NIMAMO PRIVATNEGA ZDRAVSTVA ?

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2006 9:32:27   
KBM
Jaz sem šolo za starše obiskovala v Hrastniku ,rodila sem pa na Jesenicah,ker sem se medtem preselila k fantu na Bled!!!

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2006 18:11:46   
monja79
Mislim, da je čisto vseeno, kje jo boš obiskovala. Sej pravzaprav sploh ni obvezna, ampak samo zelo priporočljiva.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.6.2006 11:43:18   
tanja981
Tudi za partnerja po novem obisk šole za starše ni obvezen. Sicer nekatere šole še vedno izdajajo potrdila, da slučajno ne bi imeli bodoči očki kje v kaki porodnišnici problemov zaradi tega, ampak načeloma jih po zakonodaji ne potrebujejo več. Vsaj tako so nam razložili v Slovenj Gradcu, kjer sva obiskovala šolo. Ne vem sicer zakaj še vedno nekatere slovenske porodnišnice zahtevajo ta potrdila ampak tudi brez njega ne smejo komplicirat, ker je baje v zakonodaji zapisano, da se potrdilo ne potrebuje več?!? Vsaj tako so nam razložili...

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2006 17:46:46   
Alisa
Za Ljubljansko porodnišnico še vedno zahtevajo da imajo očetje kateri bodo pri porodu opravljen tečaj in tudi dobijo potrdilo. Vendar plačaš prisotnost za očeta v tisti pododnišnici v kateri boš rodila. se pravi če bi hodila na tečaj v Lj. in bi se odločila za porod v Postojni plačaš v Postonjski porodnišnici. Tako so nam rekli v Šoli za starše, še vedno pa bo najboljše in 100% če pokličeš na tel;01/522-60-48 (šola za starše), in jim razloži pa ti bodo zlo rade razložile babice, so zlo prijazne. Nalepke pa v Lj. porabimo za Dekompresijo. Pripada ti 10 obiskov, če želiš, nalepke pa smo oddali že med predavanjem.

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2007 20:06:11   
kawasakica
A mi lahko katera pomaga kdaj je priporočljivo it v materinsko šolo. V katerem tednu ste ve šle? Moja zdravnica mi je rekla, da naj grem že zdaj ( 16 teden ), pa se mi vseeno zdi malo hitro.

Hvala,
lp
user posted image

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.3.2007 9:54:07   
Kaštrun
Ojla!

Jaz sem 21.2. obiskovala MŠ v KR (konec 7. meseca), rodila bom v LJ, ker imam tam tudi svojega G. Vsi očetje so ob koncu 5. predavanja dobili potrdilo, da so obiskovali MŠ, mamice nismo dobile nobenih štampilk v MK! Pa še nekaj: Tudi v KR moraš za prisotnost očeta po novem plačati okoli 4.000,00 SIT (to nam je povedala babca).

Je pa v KR MŠ meni bila čisto super. Pet obiskov:
1.) mati in otrok po porodu (2 uri)
2.) pogovori (1,5 ure) 
3.) predavanje ginekologinje (2 uri)
4.) predavanje anesteziologinje (v KR sta zdaj na voljo EA in pa Ultiva! - kadarkoli - dopoldne in popoldne) (3-4 ure, odvisno od vprašanj pa od )
5.) dojenje in kopanje otročka (2 uri)

Mi je bilo super, ker so bile skupine majhne (do 10 parov) in ni bilo gužve, pa boljše ozračje je bilo. Je pa res, da v KR ne kažejo več porodnih sob, ampak se za ogled le-teh lahko naročiš individualno. Pa tudi babica na dom pride enkrat lahko že pred porodom, da lahko kaj vprašaš pa tko... Midva sva bila zadovoljna!

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?