|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neprimeren način življenja
15.4.2006 8:35:27   
Anonimen
Zanima me, kaj vse spada k neprimernemu načinu življenja (po vašem mnenju, seveda) za mamo in za očeta.

Kaj naj bi bilo prepovedano, nespodobno, neprimerno itd.?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neprimeren način življenja
15.4.2006 8:44:59   
April
Si pa eno široko temo odprla, vsekakor malo za razmislit.
Najbrž si vsak starš postavlja to vprašanje, če hoče vzgojit srečnega otroka.
Bi pa težko izpostavila nekaj univerzalno prepovedanega, nedovoljenega (razen seveda splošno znanih škodljivih, odklonskih ter hkrati kaznivih ravnanj).
Bom premislila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2006 8:45:24   
lenika
Popivanje, zanemarjanje, zapostavljanje otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2006 9:17:22   
tulip
široka tema, a vseeno:
zanemarjanje, grdo ravnanje, fizično in psihično nasilje ter zlorabe otrok in podobno so vsekakor nedopustne stvari in jaz  pod "neprimerno" to niti ne uvrščam, ker gre za prehude zadeve.

Zato bi rekla da je zame neprimerno ravnanje to,
da se z otrokom ne ukvarjaš,
da ga npr.posadiš pred tv in čao,
da ga ne navadiš, da se giblje,
ga ne pelješ ven v naravo in mu pokažeš sveta, ki ga obdaja,
da je uspeh v šoli merilo njegove vrednosti,
da mu daješ občutek, kako nikoli ni dovolj dober,
da ga iz lastega strahu preveč omejuješ
in še kaj... to je moj trenutni navdih.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2006 9:26:30   
lenika
Tulip, saj vse to kar si napisala, lahko z eno besedo rečemo zanemarjanje otrok.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2006 9:53:47   
tulip
Mogoče imaš prav, lenika, čeprav jaz smatram pod zanemarjanje otrok hujše stvari in sicer da ne poskrbiš za njihove osnovne potrebe. da ne poskrbiš da so siti, suhi in čisti, jim ne nudiš varnosti, jih puščaš same v sobi, čeprav jih je strah ali jih za kazen zapiraš v klet in podobno... Tudi taki so. Žal.
Kar sem opa jaz napisala pa se mi zdijo le nianse načina življenja različnih ljudi, nekomu se bo zdel recimo moj seznam banalen! 

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2006 11:41:52   
dory
Popivanje, ponocevanje, da drog ne omenjam, pa zapostavljanje otroka...to se mi vse skup zdi nedopustno, neodgovorno in neodraslo...

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2006 15:07:45   
mamči
Za mene je neprimerno vse, kaj zdaj ali pa kasneje v življenju otroku naredi škodo ali bistveno zniža kvaliteto življenja - neposredno ali pa zaradi škodljivih vzorcev (navad)  , ki jih on sam ponavlja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2006 19:30:55   
KODA
Pijančevanje in pretepanje otrok.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2006 19:40:29   
india
Zapostavljanje,izkoriščanje, slabi vzgledi,...oh,to je pa tako širok pojem...........

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2006 20:59:24   
Annny
Poleg vsega zgoraj naštetega tudi npr...

rušenje otrokove samozavesti (nič, kar otrok naredi, za starše ni dobro)
nekvalitetno prehranjevanje, ki izvira predvsem iz lenobe in/ali neozaveščenosti staršev
popuščanje otrokovim muham/ razvajanje
nenavajanje na zdrav način življenja (nič športa, preveč TV in računalnika..), kar spet izvira iz lenobe staršev
neukvarjanje z otrokom (nobenih igric, branja pravljic, ustvarjanja..)
negativna naravnanost staršev
neposlušanje otroka

itd.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.4.2006 21:42:29   
sjug
Hmm, ko tukajle tole berem imam občutek, da ste skoraj same SUPER mame, ki nikoli niso utrujene, nikoli slabe volje, vedno 100% na razpolago svojim otrokom (povdarek je na skoraj, vedno so izjeme).
Osebno vem, da moja pupa (4 leta) tudi sedi pred TV in računalnikom, zato da lahko preberem kak članek, skuham, zlikam ali grem vsaj lahko na cesarjevo mesto. Tudi posadim mojega malčka palčka (8 m) na tla s kopico vrečk naokoli (čeprav vem, da je zaspan), da se zamoti in hitro pospravim špecarijo, potem ga pa uštimam. Skratka vsak dan je kup situacij, kjer bi se lahko odločila drugače.
Vem, da sem včasih slabe volje. Se pa trudim držati zlatega načela, ki sem ga osvojila v osnovni šoli: Ne stori nikomur ničesar, česar ne želiš, da drug stori tebi. Isto je z otroki. Ker včasih ti res potegnejo živce od tam, kjer sploh nisi vedel, da jih imaš.
In kaj je to razvajanje? Da kupiš otroku čokolado? Jasno da ne. Da iam vse, kar si želi? Saj otrok itak niti ne želi kaj dosti. Želi le tebe ob sebi in ljubezen. V resnici. Kaj je potem razvajanje in popuščanje otrokovim muham? user posted image
Starši smo v prvi vrsti zgled našim malim - naša dejanja so zgled. Potem so zgled tudi ostali bližnji in malo manj bližnji. Šele nato sledijo nauki ipd. Torej je neprimeren način življenja udejanjati stvari, za katera želiš, da jih tvoj otrok nikoi ne bi počel.
Pa še bi lahko modrovala ...

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
16.4.2006 2:02:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sjug)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2006 8:56:54   
daddy
No sex, no drugs, no rocknroll  user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?