|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko x dojiti?
14.4.2006 18:48:54   
flecker1
Pred 1 tedni sem rodila deklico, in trudim se z dojenjem. V porodnišnici sem imela premalo mleka, pa smo tudi zraven dojenja še ponudili stekleničko. Zdaj ko smo doma, je pa težko vedet če je dovolj popila. Namreč user posted image takoj ko dojim, zaspi, potem pa leno sesa, včasih na eni dojki 20 min, nato podreva kupčka, pa spet na drugi komaj dajem ker že trdno spi. Tudi kadar pri eni dojki dojim 10 min, na drugi pa je ne morem, ker jo težko zbudim, user posted image .
Zato raje črpam mleko, ker potem lažje vidim koliko mleka izbrizgam, da potem še dodam aptamil. Trenutno sem zbrizgala 50 ml...user posted image . user posted image pa mora popit 80 ml...
Danes pa je patronažna obiskala, in povedala sem ji potek dojenja, namrč ponoči sem ji dojila ob 1h, nato šele naslednjič ob 6h. Okregala me je, da moram dojiti vsake 3 ure, da user posted image rabi 8 obrokov na dan..Da jo moram zbuditi... Kolikor spomnim, je moja prva hčerka kar ponoči spala od 23h do 5h zjutraj, nato vsake 3 ure dojila do 23h...A sem pa dojila slabe 1 mesec.. Zato ne vem kaj je bolje, naj poslušam patronažno...Je res, če črpam mleko, tem vedno manj bom imela?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko x dojiti?
14.4.2006 19:11:00   
Anonimen
jaz vedno pravim če otrok dobiva na teži in ni nič bolan ga pusti spat.otrok se že zbudi kdaj je lačen.Jaz osebno sem se patronažni lagala in sem rekla da ga budim na 3 ure in je rekla da super napreduje.Če bi pa rekla da ga pustim spat bi bil pa vik in krik.
S takšnim zbujenjem otroku zamršiš njegov bioritem.Če boš otroka zbujala se pripravi na to,da ti kar lep čas ne bo spal celo noč.naš spi že od 2 meseca celo noč in to 12 ur.prijateljice in sosede,ki so otroke budile na 2-3 ure ,pa imajo svojega vraga sedaj.pri eni še celo sin,pa je sedaj star že 2,5 leta ne prespi celo noč,se ji zbuja večkrat na noč.
otrok se naje prvih 15 minut.
moj je bil še bolj len,zaspal je v roku 5 minutah
.ampak nič zato,zato pa večkrat pristavljaš otroka k prsem.

(odgovor članu flecker1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko x dojiti?
14.4.2006 19:35:51   
ines2001
Živio. Jaz nisem nikoli budila, dojila takrat ko je hotela, prvo in drugo punco. Pa je bilo vse v redu.

                                                                          Lep pozdrav
                                                                          Mojca

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko x dojiti?
14.4.2006 19:49:53   
SašaR
Čez dan na 3h, ponoč pa nisem budila.
Sem pa tudi jaz imela probleme z mlekom, ker ga nisem imela oziroma ko je prišel ga je bilo zelo malo. Sedaj po 7 tednih ga imam skoraj dovolj (zjutraj preveč, zvečer ga zmanjka).
Meni je patronažna rekla, da min 6 obrokov na dan mora biti. Pri nas je na ta način pridobivala na teži.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu ines2001)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko x dojiti?
14.4.2006 19:57:06   
wawa
Ohoj!

Samo par stvari:

Če bi bila tvoja sončica lačna in nebi dobila dovolj bi se konkretno drla, ali pa bi bila opazno pasivna.
Moj je spal tudi po 8 ur na noč, pa ga nisem budila, pa je danes pri 5m tak dec da je kaj
Mleka si vedno izčrpaš manj kot ga lahko iz dojke spravi tvoja sončica, zato se za začetek NEHAJ OBREMENJEVATI s tem če poje dovolj, in se ne obremenjuj s črpanjem, ker moraš priznati da je zelo utrujajoče.Opazuj jo in če je mala zadovoljna, pridobiva na teži, ima tako lepo napeto kožo,dobi dovolj.

Jaz sem bila natanko taka kot ti, nekaj mesecev nazaj,  videla nekaj otrok ki niso dovol dobili za jest, in verjemi mi če mala ne bo dovolj dobila boš sigurno vedela, zato take it izi!!!!

Lep večer!

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko x dojiti?
14.4.2006 20:06:05   
TONČI.
Čestitke! user posted image  Otročka nikoli ne zbujaj zaradi hranjenja. Ko bo lačena bo že jedela. Pri meni je bilo enako. V porodnišnici ni nič pil mleka, bil je samo na glukozi. Potem je doma pil na približno 3 ure. Kdaj 2, kdaj 4 ure. Zgodilo se je tudi da po 6 ur ni nič jedel. pa kaj, ko je bil lačen je jedel. Če si boš črpala mleko boš naredila samo slabše. Punčka ti veliko več mleka iztisne iz dojke kot črpalka (ne bo se ti dovolj delal). Če boš črpala se bo navadila na cucelj in ti bo potem zavračala dojko (po cuclju gre lažje). Ti jo pusti na eni dojki, če zaspi podrita kupčka in konec, naj spi. Ko se bo zbudila ga daj na drugo, če zaspi podrita kupčka in konec. Tako se hranita. Moj je jedel 5-8 minut in konec. Na teži je pa zelo pridobival. Otrok se dovolj naje, če bi bil lačen bi dlje jedel. Tudi odraslem človeku ne paše po urniku jesti, kaj šele otroku. Če pa pridobiva na teži pa sploh brez skrbi. Meni je rekla patronažna, da je otročka nespametno buditi. Da ga ne smeo.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko x dojiti?
14.4.2006 23:08:34   
Bubamaraa
Jaz nisem nikoli zbujala Danaje ponoči zaradi dojenja! Ko je bila lačna se jo podojila...Nikoli nisem gledala koliko obrokov moram imeti in kolikšen mora biti obrok!!! Ko je bila lačna je jedla in koliko je hotela!!!


_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko x dojiti?
15.4.2006 0:07:40   
lelaval
Če otrok spi več kot 3 ure skupaj, potem je zagotovo sit in ga ni potrebno budit.
Jaz pri nobenem nisem gledala na uro, koliko časa dojim. Pa tudi, če sem 1 uro dojila. Sem še sam zadremala malo zraven user posted image  in ta počitek mi je še kako koristil user posted image   (in pripadal user posted image ).
Prva hčera se meni tudi ni redila in sva še v porodnišnico hodile na tehtanje. Bi jo tudi naj zbujala, a je nisem (niti čez dan). Pustila sem jo spat, patronažni pa rekla, da jo zbujam. In se je začela redit. user posted image
Čim manj se obremenjuj s tem. Če imaš namen dojit, ji ponudi dojko, ko želi. Jaz sem vedno tako delala. Več bo vlekla, več mleka boš imela.
Pa čimveč uspeha z dojenjem, in čimveč cartanja z vašo pupiko.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko x dojiti?
15.4.2006 8:50:28   
Nej
'Ne diraj lava dok spava!' user posted image user posted image user posted image To so besede moje patronažne. 
Na tem forumo sem že dostikrat opazila, kako se razlikujejo mnenja od pediatra do pediatra, od patronaže do patronaže, tako da delaj tako kot se zdi tebi prav.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko x dojiti?
15.4.2006 10:06:11   
tulip
Naš fantek se je na začetku dojil na 2 uri, s tem da se je dojil tudi po 45 min...dojil...visel je na dojki in se tudi cartal. Jaz sem ga pustila, čeprav je bilo naporno. Ponoči pa ga nisem zbujala, se je sam, a ne tako pogosto. Je pridobival na teži, tako da ni bilo problema..
Sama otročička najbolj poznaš..če lepo napreduje, se ne sekirat, nekateri dojenčki pač imajo drugačen ritem, mogoče pa rabi malo spodbude. Ko ti zadrema, jo požgačkaj po bradi, da se predrami in pije naprej, pa večkrat, mogoče bo pomagalo!
user posted image user posted image user posted image
Čestitke pa lp!

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko x dojiti?
15.4.2006 12:51:12   
flecker1
Hvala vsem za odgovore, tako naredila bom po svoje in jo pustila ponoči spati. Sedaj dojiva, kar pridna je, samo prava zaspančka, ker ko dojim takoj zaspi, user posted image . Hvala vam user posted image

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko x dojiti?
15.4.2006 17:07:59   
Anonimen
ti jo kr lepo pust spat. spanc je bolš k žganc pravjo. sej če veliko prespi tut manj porabi pojest :) pa res jo probej smo dojit nič stiskat. med podojem jo čimbolj motivirej, mal sem pa ke uščipni v lička, vzem ji bradavico iz ust pa spet nazaj da se predrami, ne se zibat z njo v naročju ko dojiš, doji raje sede kot leže, pa zravn mej kako musko al pa tv prižgan, js sem tut ji kej govorila, pela kake poskočne, tleskala z jezikom se odkašljevala, presedala jo rokala..ma svašta samo da je bla 10 minut pr seb ko je jedla in da je intenzivno vlekla drgač sva tut po eno uro visele na zizi. da ti ne omenjam kake ratajo po takem večurnem dojenju bradavice!
tko da če bo lepo napredovala bi js samo dojila, č eboš pa vidla da ne gre pa pač začni dodajat pa je. prvo kot prvo se pa ne sekirej! če maš mlek ga maš če ne pa pač ne in ga k sreč lahko kupiš a ne? zarad tega še nisi slaba mama če ne morš dojit!

(odgovor članu flecker1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko x dojiti?
15.4.2006 17:51:33   
petra.horzi
kok je men to znano
ker je moj nedonošenček, so mi v porodnišnici rekl da mora jest vsake tri ure in da ga moram tehtat da vidim kok poje
ker pa pol nism dobila tehtnice, sem si mleko črpala da sem vedla kok poje.na začetku sm si lahko načrpala tud 200ml, po treh dneh me je pa skor panika zagrabla, k sm črpala 15min pa je blo sam 40ml-se pravi ga je blo dosti manj
pol mi je pa mami rekla naj ne delam tega, ker bom sam vedno bolj živčna in mi bo mleka čist zmankal in naj bom samozavestna in naj ga samo dojim. ko se je naslednič zbudu in je bil lačen sm ga dojila in zvečer je blo mleka spet ogromno, mali pa je v desetih dneh pridobil 350g. prej sm ga na tri ure zbujala, pol pa ne veš in se je v enem mesecu zredil 1300g:)
tko da kr pogumno, ti bo že mala povedala kdaj je lačna:)
lp

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko x dojiti?
16.4.2006 19:38:35   
eya
Jaz se strinjam s predhodnicami glede nezbujanja. Samo še eno stvar bi dodala: nekje v 10-14 dneh po porodu naj bi malčki dosegli svojo porodno težo-tako, da bosta kmalu videli, če punčka kljub zaspanosti dovolj poje.
Pa lp!

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?