|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice pomoc- porod brez EA
10.4.2006 15:52:42   
Anonimen
rada bi vedlea kaj ste vzele oz dobile proti bolecinam tiste, ki ste rodile brez EA in kako je ucinkovalo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice pomoc- porod brez EA
10.4.2006 15:55:04   
viv_
Nič nisem dobila, ker ni bilo tako hudo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2006 15:56:48   
Anonimen
Nekaj sem dobila med umetnimi popadki, samo ne vem kaj user posted image  Sem pozabila. user posted image  Učinkovalo pa ne vem, če je kaj, ker je bilo itak vse v eni uri fertik. Naslednjič grem tudi rodit brez EA.
Le pogumno user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2006 15:59:54   
zdenka32
Dobila sem masko, nek plin, pa mi ni blo všeč! Pol sem pa fasala inekcijo med najhujšimi popadki in je blo OK!
Nč bat, dvakrat sem rodila, sej boli ampak to je samo par ur tvojega življenja, ki hitro minejo in bolečina se s srečouser posted image , ki ti jo prinese sploh ne more primerjat!
Pa veliko srečeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2006 16:00:03   
tinkamiška
Hoj!

V žilo sem dobila sredstvo proti bolečinam, pa se mi zdi, da me ni nič manj bolelo, samo tiste pavzice med popadki so se mi zazdele pavze in se mi zdi, da sem se malo bolj spočila. Porod je trajal kar nekaj časa, pa bi šla v drugo prav tako brez EA. Kako se pa reče tistemu sredstvu proti bolečinam, pa nevem.

lp,
tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2006 16:04:05   
Barbs
V lj porodnišnici :

a) Uporaba dušikovega oksidula
DA

b) Epiduralna analgezija
DA

c) Paracervikalni blok
DA - vendar redko

d) Druga sredstva proti bolečinam:
DA
KATERA? analgetiki

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2006 16:18:59   
mamči
Prvič sem dobila analgetik Tadol (injekcija) in Apaurin (za sproščanje = učinkovitejše odpiranje materničnega vratu).
Drugič samo Tadol, Apaurin so žal pozabili.
Prvič se mi zdi, da je malenkost omililo bolečino, poznalo se je malo tud pri odpiranju.
Drugič se mi ni zdelo, da kaj pomaga user posted image . Babica je tud rekla, da je to tako-tako, boljši občutek pač. Škoda, da mi drugič niso dali apaurina, ker so moji porodi dolgi - "se ne odpiram".

Sama bolečina je pri meni obakrat res v hipu ponehala - oz. sem pozabila nanjo, ko sem dobila otročka v naročje.
Tretjič bi pa mogoče res poskusila z epiduralno - se mi zdi, da bi si jo že "zaslužila" user posted image
Meni je v resnici pomagalo, da sem predelala popadek na popadek, predstavljala sem si valove, ki so vedno močnejši in vedno večji in ko so največji ni več daleč srečanje z user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2006 16:47:49   
skuštrana
Jaz nisem dobila nič, pa je bilo vse ok. Gotova sem bila v dobrih dveh urah. V sami porodni sobi me niti ni tako bolelo, hujše je bilo na oddelku, dokler sem čakala da se dovolj odprem. Tam sem pa res skoraj umrla user posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2006 17:00:52   
hubi
Svečko, analno.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2006 17:34:40   
CIPRESA
Jaz nisem prvih 7 ur dobila nič, po 7 urah so mi dali injekcijo z nevem katero sestavino direkt v žilo da sem za 15 min. zaspala, učinkovalo je takoj mrknila sem po minutiuser posted image user posted image po 15 min. pa so se popadki nadaljevali še malo manj kot 7 ur in do konca nisem dobila spet ničesar.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2006 19:32:26   
Ro-La
apaurinček za živčke....pa nič ni hasnlo...user posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2006 21:18:22   
bskrle
Svečko, plin odsvetujem -sem bila čisto blesava.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2006 21:21:58   
mia-2
Nič ker CTG z otrokove strani ni bil ok.Bi pa še enkrat šla brez vsega ker sploh ni blo tako hudo.Je pa kolegica dobila nekaj v žilo in je rekla da je bla samo zadeta bolelo je pa vseen-tko da je rekla da naslednjič ne bo nič rekla.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2006 23:37:22   
Margareta
ja živjo,

jaz sem tudi dobila neko protibolečinsko injekcijo (celo 2). Pa je bilo takoj boljše, pa še kako naj ti povem, vse skupaj se mi je zdelo lažje in znosnejše.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2006 9:47:44   
kaja11
Najprej sem dobila masko s plinom, ki je ceeeel žur. Meni je zadeva delala kakšno uro... Vmes sem možeku govorila "ta porod je cel žur". Ko so se pa ta orng popadki začeli,  ni  čisto nič pomagalo. Mislim, da mi je dvakrat dala nekaj v žilo.... pomagalo je bolj psihično kot zares.
Je pa res, da te v sekundi ko iztisneš otroka neha boleti. No, mene še iztis ni pretirano bolel.... uni popadki so zoprni.  Meni so svetovali naj se skoncentriram na bebico.... moram priznati, da sem se med popadki koncentrirala samo naseuser posted image  

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2006 10:06:11   
SaaS
Jaz sem imela umetne popadke, ker nisem imela svojih. Pravijo, da so ti bolj boleči. Proti bolečini so mi dali tako kot pravi tinkamiška nekaj v žilo, kako se pa zdravilo imenuje pa pojma nimam. Ker se mi še po nekaj časa ni zdelo nič bolje, so dozo povečali. Pa še vedno se mi je zdelo, da zelo boli. No bolečine so sicer bile, (kakšni dve uri so trajali tisti močni popadki, preden sem rodila). Sem pa bila kar malo "zadeta" (ne vem kako bi se drugače izrazila?) in sem med čisto vsakim popadkom za minuto do dve trdno zaspala. Posledično sploh nisem bila pretirano utrujena po porodu.
Imela sem tudi kisikovo masko, pa tudi ne vem če je kaj posebej pomagala.  

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2006 10:45:00   
Anonimen
Jaz nisem dobila nič, čeprav je bila Ana kar konkretna (3700/55), pa se mi zdi, da niti nisem potrebovala.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
11.4.2006 11:29:26   
puncica
Dobila sem nekaj v žilo, kaj nimam pojma, pa masko s smejalnim plinom, ki mi je zelo pomagala, a sem bila potem čist zadeta user posted image ja rodila sem pa v LJ porodnišnici.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2006 16:14:55   
šnucika
user posted image meni niso dali nič...še vprašali me niso ali kaj ponudili...
mogoče zato,ker je šlo hitro...dve uri konkretnih popadkov in konec.....iztis pa itak ni boleč,vsaj mene ni bolelo in ko je bila mala zunaj je bilo v trenutku konec bolečin.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2006 16:39:30   
natalia
meni nič ni pomagalo  user posted image   - dobila dve injekciji, ki sta bile za en user posted image user posted image . porod je trajal 10 ur, ker sem šla prehitro v porodnišnico. drugič vzamem epiduralno.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.4.2006 17:41:22   
soncek&luna
jaz sem sla rodit z EA, pa ni prijela... 'dodatkov' proti bolecinam nisem dobila... bolelo je ko user posted image , samo res pozabis, pa sem mislila, da ne bom user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.4.2006 22:14:02   
kofetek2010
pri prvem porodu ob 9h nekaj, a ne vem kaj, pa itak ni nič pomagalo user posted image  potem pa nič več do 16h, ker sem že dobila user posted image  ja, takrat pred 9 leti še ni bilo EA

drugič je bil pa spinalni CR user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.4.2006 14:19:59   
BONHEUR
Nič. Me je babica vprašala, če hočem kaj proti bolečinam, pa sem rekla: Odvisno od tega, koliko časa bo še trajalo. Pa je rekla, da bomo kmalu začeli potiskat, zato sem rekla, da potem pa nočem nič. Če ti ne bo prehudo, poskusi zdržat, ker je res veliko lepše, če si čisto pri sebi. Potem po porodu si pa tudi ful poln energije, pa bebi tudi ni tako zaspan. Veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.4.2006 17:56:06   
Anonimen
Oxitocyn sem dobila v žilo. Masko sem pa itak imela ves čas pri sebi (pa pomoje ni nič pomagala). Ta Oxitocyn je bil pa superuser posted image .

Sicer je porod trajal 4 ure.

(odgovor članu BONHEUR)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?