|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PREBAVA - KATASTROFA
29.3.2006 11:21:29   
matahari
Vem, da se o tem veliko piše ampak res ne vem kaj naj še storim..sem 15 tednov noseča in imam grozne probleme z prebavo...v 4 dneh nisem šla niti enkrat na wc čeprav redno pijem donat, na tešče jem suhe slive, pijem črno kavo in ne vem še katera kombinacija ni bila v igri...kaj delate ostale, da se rešite teh problemov..imam občutek, da me bo razneslo pa si več ne znam pomagati...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PREBAVA - KATASTROFA
29.3.2006 11:29:32   
miši
pri meni je zaprtje kar naenkrat minilo, tam okrog 17 tedna, ni pa tako kot je bilo, žal.
meni je pomagalo samo to, da sem ogromno popila, tudi med obroki; zaradi slabosti in čudnega občutka v želodcu sem pila tudi janežev čaj (lumpijev), k mi je poleg vode edino pasal, pa tudi blagodejno deluje na želodec. user posted image
upam, da se najde še kakšna z boljšim nasvetom.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2006 11:39:39   
Ro-La
zluftan donat z gostim breskovim sokom- na tešče

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2006 11:58:42   
pupika
Matahari meni tudi nič ne pomaga, na tešče pijem topel Donat, vsaki dan pojem navadni jogurt, ogromno pijem, na dan tudi po več kot 3 litre, pojem ogromno sadja. Pa se moram še vedno matrat, me je kdaj prav strah da ne bi kako škodila mali pikici ker tako tišim.

Je probala katera suhe slive namočit v vodo in potem to spit, baje da naj bi to tudi pomagalo, bom probala jaz to jutri prakticirat.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2006 12:01:34   
mojca75
men pa je prebavo zrihtalo sadje.... velike količine vsega, predvsem pa kivi, tak malo mehak, ne ptrav trd... jaz sem pojedla ogrooooomno sadja, res je da mi je tud blazno pasal, pa sem imela dobro prebavo, tud dvakrat na dan (zjutraj in okol 16h). sem pa res zvečer eno pomarančo, en jabolko, ene 2-3 kivije,...
in zjutraj je vse mehko padlo iz mene (sory punce, tema ni glih za jest zraven, ampak je pa človeška in vem da je problem). ne vem lej probaj s sadjem!
Aja, so me pa sveže stisnjeni sadni sokovi FULLL napenjali, tega se pa izogibam!

pa srečno

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2006 12:12:35   
Anonimen
Bom napisala samo kaj mene ful zapacka: bel kruh oz. zadeve iz bele moke. Če jih zamenjate za polnozrnate, ste že na po poti do WC.

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2006 12:46:09   
tt79
Imela sem prav take težave kot ti...Zdej pa sem vse skupaj zelo uspešno uredila. Sicer je res da od 20 tedna dalje(zdaj sem v 33) nisem dala v usta niti koščka kruha, potice, keksov, makaronovuser posted image - ampak sem se navadla in tega sploh ne pogrešam, pa še zredila sem se do sedaj le 9 kg.

Za zajtrk ob 6-ih, ko greuser posted image v službo dobim 5 sliv namočenih v deci vode(od prejšnjega večera), ob 8-ih ko se zbudim spijem actimel in potem sem čez 15 minut že veselo na wc-juuser posted image
Ptem pa pride na vrsto navaden jogurt sladkan z medom, zmletimi lanenimi semeni in kakšnim sadjem al pa corn flakes, žitarice, mleko....

Za kosilo imam navadno enolončnice-ričet, zelje na 1001 način, zelenjavne enolončnice (vse brez kruha), rižote narejene z divjim rižem, ker tut ful "požene".user posted image

Zvečer pa spet sadje, kakšen jogurt, kompot in to je to. Meni pomaga...uspešno prebavo ti želim!user posted image

PS. Baje da tudi z jogurtom in mlekom ni ravno fajn pretiravat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2006 12:56:08   
pupika
Zakaj ni fajn pretiravat z jogurtom in mlekom. Jaz vsaki danza zajtrk pojem en jogurt z polnozrnatim kruhom, nato pa pol litra kakava popijem. Kaj je to preveč mlečnih izdelkov. Kako se lahko pozna to na otroku.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2006 13:12:58   
Anonimen
Noseča sem 12 tednov in do prekratkim sem imela user posted image  hude hude težave z zaprtostjo. Potem sem si pomagala z iskalnikom tu na RR in našla recept, ki me je odprluser posted image  - kupila sem si laneno seme, ki ga sedaj redno vsak dan dajem v jogurt in to jem. Zjutraj tudi popijem tekočino iz namočenih sliv, pa kivi jem. Drugače ima pa Al bina čisto prav - mene totalno zabaše bel kruh. Tako da sedaj jem zgolj in samo polnozrnatega (čeprav je drag kot user posted image ) ali pa črnega, in kot pravim, sedaj grem vsak dan na veliko potrebo. Sicer sem bila že pred nosečnostjo precej zaprta, potem se pa še v nosečnosti prebava poleni.user posted image  No, ampak zaenkrat sem to uredila. Vem pa, kako hudo je to. Srečno!

(odgovor članu pupika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2006 13:22:45   
tt79
Mlečni izdelki ne škodijo otroku, ampak v prevelikih količinah lahko tudi povzročijo zaprtost-to so nam povedal v materinski šoli!
Anonimna a tebi pomaga navadno laneno seme_ Meni namreč ni, zdaj ko ga zmeljem je pa dosti boljeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2006 13:27:17   
*alja*
laneno seme je user posted image user posted image , jas ga jem že dolgo, najbolj pomaga mleti ( z kavnim mlinčkom ) in potem dam v šalico in zlijem gor aktamil, zmešam in popijem! Res pomaga!
Pa tudi sok iz zelja ( onega v vreči ), zlijem v kozarec in popijem ( malo je kislo, vendar gre )user posted image user posted image !

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.3.2006 13:45:51   
matahari
Jem samo polno zrnat kruh, s suhimi slivami na 1000 in en način nisem dosegla nič..ostane mi še laneno seme in jogurt - bom probala..hvala za nasvete upam, da bo kaj bolje..me pa po vsaki hrani napenja ko user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.3.2006 14:05:34   
_katka_
Meni najbolj pomaga, da za zajtrk jem ovsene/ržene kosmiče in laneno seme, namočeno v jogurt ter veliko tekočine čez dan. Mi pa ti polnozrnati izdelki zadnje čase povzročajo želodčne težave. Tako, da se priporočam za kakšen "recept" za zniževanje kisline.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.3.2006 14:14:57   
mojčika
Jaz sem imela od vedno težave s prebavo, že od rojstva, ko je res hudo, naredim to, kar ti naredijo v porodni sobi, klistir. Nič takega ni, ko se navadiš, sicer pa s hudo zaprtostjo in pritiskanjem stakneš še hemeroide. Drugače pa res pomaga segret donat na tešče, črna kava na tešče, actimel, laneno seme.... Sedi na WC dlje časa in počakaj, mogoče bo začelo delovati. V nekaj tednih se bo pa samo vse uredilo.

(odgovor članu _katka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.3.2006 14:19:33   
Reja
Meni prve tedne nosečnosti ni pomagalo ČISTO nič.  Šla sem na wc največ dvakrat na teden, počutila sem se kot balon. Počela sem pa praktično vse, kar ste napisale.user posted image

Tam nekje po 14. tednu se je pa kar naenkrat vse zrihtalo. Kot bi odrezal. In zdaj imam čisto običajno prebavo.user posted image

Tako da vam vsem želim, da bi se vam čim prej zgodilo touser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.3.2006 15:22:43   
soncek&luna
moja nosecnost je tudi bila povezana z zaprtostjo... in ker mi je tudi zelo malo razlicne hrane pasal jest, sploh mi je pa zelo malo sadja pasal, sem si pomagala s sirupom Portalak

Mami, pika moja!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2006 16:12:48   
lenika
Jaz pa sploh nisem občutila, da bi se v prebavi med nosečnostjo kaj spremenilo, mogoče imam še celo bolj urejeno kot prej.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.3.2006 16:23:55   
mojsoncek
Jaz sem zaradi zaprtja in predvsem napihnjenosti ze skoraj obupala. Potem pa so mi predlagali naj poiskusim se BIOKOR. To je neka mesanica lanenih semen, otrobov, janeza in medu. Mesanico vzames vsako jutro na tesce z veliko kolicino tekocine. Zadeva je za nosecnice primerna, ker ne povzroca krcev (mesanica namrec spada med odvajala). Pri meni se zadeva kar dobro obnesla - res da nima ravno najboljsega okusa in jo je tezko spraviti po grlu, splaca se pa vseeno.

Dobi pa se jo v BIO trgovini v pokriti trznici v BTC-ju. 

lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.3.2006 18:44:21   
Anonimen
uf kaj nekatere vse jeste in pijete user posted image
jaz pa sploh nimam apetita, danes so bili za kosilo špageti, moja najljubša hrana - včasihuser posted image user posted image .

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
29.3.2006 18:56:11   
KODA
V prvi nosečnosti so bili prvi trije meseci,kar se tega tiče grozni.Ne pa ne na wc.Nato se je pa samo uredilo.Meni je pomagal jabolčni sok(100%).Me je ful zašraufal in pognal(na wc)user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2006 11:43:57   
Alisa
Meni najbolj pomaga če zutraj spijem 3dcl donata in potem jogurt, ter jabko. Pri vsakem obroku popijem 3dcl donata vendar me kakšen dan kar malo matra ker moram 3x jit na wc, ker dobim drisko in zato naslednji dan malo zmanšam količino popitega donata.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2006 11:36:14   
bebi
Poskusi s kefirjem, če ti ni preveč ogaben. Jaz sem se nekaj časa silila z njim user posted image , ampak prebavo mi je pa takoj uredil. Potem sem nekaj časa zaprtje odparvljala s spasiranim sadjem - s paličnim mešalnikom sem zmešala vse mogoče sveže sadje; jabloko, banana, pomaranča, hruška, kivi,..Trenutno pa svoje zaprtje rešujem, da zvečer pojem nekaj ringlojev. Pa pij veliko tekočine, najbolje vode.

LP

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......