Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Seznam potrebščin pred porodom 21.3.2006 20:42:42
|
|
|
|
ona
|
Si dala tako kratko vprašanje,na katerega pa lahko napišem cel roman! V glavnem si nakupi najnujnejše stvari,ki jih boš imela tudi napisane na kakšnem seznamu,npr. iz materinske šole!Pa malo si prelistaj po kakšni knjigi kaj vse rabiš!V glavnem ti ni treba kupovati goro stekleničk,vzameš samo eno za začetek,če ne bi imela svojega mleka.Za čaj lahko flašo dokupoš pozneje! Nabavi si pa mandljevo olje,hladilno mazilo,blazinice za dojenje,modrček za dojenje,70%alkohol za čiščenje popka,vato za umivanje otroka na začetku,plenice za enkratno uporabo in tetra plenice,.. Več se pa ne spomnim,zato res prebrskaj po kakšni pametni knjigi npr. Nega matere in otroka! upam,da sem ti vsaj malo pomagala;če bi me to vprašala pred enim letom,bi se še spomnila
|
|
|
|
RE: Seznam potrebščin pred porodom 22.3.2006 23:04:42
|
|
|
|
pravljica
|
za nego dojenčka: alkohol, krema za ritko, trdo milo, mandeljevo olje - iz lekarne paketek pampersk (2-5kg), mokri robčki največ 20 tetra pleničk in 5 povijalnih (če dolgo široko povijaš, jih še dokupiš...jaz sem imela to dovolj) velika brisača...za dojenčke je praktična, drugače gre pa tudi z večjo navadno stekleničk in cucljev tudi ne nabavljaj preveč...1 malo aventovo za čaj npr. in 1 cucelj...moj ni hotel ne enega ne drugega, imam doma celo zbirko vsega...po steklenički še zdaj pri 8. mesecih ne pije, duda je pa dobra samo 1 stara 8 let, nukova (najmanjša, iz kavčuka) pri oblačilih ne poslušaj drugih (ene kupijo majčke na preklop, druge bodije s preklopom, jaz sem imela najraje navadne bodije s preklopi na ramenih)...kupi po par stvari vsakega modela in boš potem videla, kaj vama bo najbolj odgovarjalo...enako s številkami...komad ali dva v št. 56 za prvih 14 dni, potem pa vidiš in nabaviš po potrebi ZATE za vložke boš tudi slišala vse mogoče...pa tudi ne pretiravaj...v porodnišnici jih itak dobiš, za doma je pa dovolj 1 paket vir80 za vsak slučaj (jaz sem ga potem komaj porabila, ker nisem bila šivana in so bili dovolj tanki allways) kak paketek blazinic za dojenje pri moderčku je tudi odvisno, kaj ti bo bolj všeč...jaz že od začetka nosim bombažnega s kostjo, se čisto lepo dol zaviha pri dojenju...se mi zdi lažje, kot odpiranje in zapiranje kakšnega gumbka ipd. pri tistih za dojenje pa še lepši mi je to je to, več se pa ne spomnim...jaz nisem, in še vedno ne, veliko komplicirala
|
|
RE: Seznam potrebščin pred porodom 23.3.2006 10:48:12
|
|
|
|
asso
|
Mislim, da ti je praviljica najboljše napisala. Veliko boš videla sproti, kaj sploh potrebuješ in kaj je tebi najbolj uporabno. Sej konc koncev lahko koga pošlješ, da ti nabavi kar potrebuješ. Jaz sem že prve dni sestro poslala po nakup še desetih tetra plenic (prej sem imela 20) in kasneje jih še sama dokupila 10, poleg že enih dvajsetih tetra krpic. Ker te sem uporabljala res vse povsod (predvsem za bruhice) in jih je bilo vedno premalo. Meni npr. so mi bile prve tri mesece najbolj udobne majčke na preklop, bodyjev sploh nisem uporabljala... Veliko sem uporabljala prva dva meseca bombažne pižamice in tudi teh sem jih imela cel kup, ker je veliko bruhcala in sem non stop preoblačla...
|
|
RE: Seznam potrebščin pred porodom 23.3.2006 11:23:59
|
|
|
|
Tricia
|
Pravljica ti je kar lepo naštela kaj potrebuješ pred porodom....Kupi pa še vsaj kapico iz bombaža (odvisno kdaj boš rodila, če poleti, je ta dovolj, če ne pa boš mogla še eno bolj toplo kupit), ker jo boš dala ko boste šli domov iz bolnice. Seveda pa si prej nabavi/sposodi tudi lupinico, previjalno mizo ali previjalno podlogo, banjico. Ostalo lahko dokupiš kasneje (škarjice za nohte, pumpico za nosek, fiziološko, glavniček,...ostalo boš videla sproti) LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?