Ovnica78
|
Tudi jaz imam dva meseca in pol starega fantka s katerim se pridno dojiva. Pri tem sva imela podobne težave kot ti in sem že skoraj znorela zraven od skrbi in bolečin. Mastitis se mi je ponovil kar štirikrat. Prvič mi je dežurna zdravnica predpisala antibiotik, ki sem ga pojedla in je bilo bolje, potem se mi je še dvakrat ponovilo pa sem ukrepala sama z masažo pod vročim tušem, hladnimi obkladki, toplimi obkladki, tudi zelje sem preizkusila, pa je šlo nazaj. Ta četrtič pa mi je vročina izginila zatrdlina v dojki mi je pa ostala, kar me je ful skrbelo in sem šla k zdravniku, ki mi je zopet predpisal antibiotik, ki mi je zopet pomagal. Trenutno nimam težav, je pa res, da mi je zadnji mastitis in vse skrbi ob tem povzročil, da sem začela zgubljati mleko. Malemu sem morala parkrat dodati mleko, potem sem si pa kuhala sezam, pila čaje za dojenje, tako, da sem zopet prešla na polno dojenje. Je pa res, da mleka nimam več toliko kot sem ga imela prej. Kar pa je verjetno dobro, saj prej ko sem ga imela toliko, se mi je vedno zamašilo, še posebej ponoči, ko je manj pil, kot si napisala ti. Sedaj mi pri podoju skoraj vedno spije obe dojki in upam, da se je z mastitisi za vedno končalo. Vse mogoče sem prebrala o mastititu in vsemogoče nasvete, ter kako ukrepati, ko vidiš, da se bo pojavil ampak meni ga nikoli ni uspelo ustavit, vedno sem dobila visoko vročino, ki pa me je vedno zelo zdelala. Upam, da boš prebrodila te težave, ker vem da ni lušno. Ampak saj bo minilo. Le pogumno naprej z dojenjem!
|