beti 1
|
Bini, te čisto razumem, moj strejši je sicer pol leta starejši kot tvoja, je pa približno taki starosti, ko še ni vedel, da bomo dobili dojenčka imel podono fazo. Za vse je bila dobra edino mami. Če je samo zagledal očija se je začel dret in niti ni hotel npr. oblečt ali pojest tistega, kar je oči prinesel. Pred kakšnim mesecem, ko je bil še približno mesec do mojega PDP-ja pa se je stvar začela ponavljat, poleg tega je postal še neverjetno trmast in samo iskal, kako bo lahko kje kaj narobe ušpičil. Sem imela prav občutek, da se je že naveličal mojega trebuha in da nestrpno pričakuje, kdaj bo že končno ta dojenček prišel na svet. Obenem pa je bil tudi zmeden, ker ni vedel, kaj se bo zgodilo, kaj ga čaka. Potem se je pa še tako zgodilo, da sem šla rodit v noči, ko je prespal pri tašči in je naslednjič videl mene in moža, šele ko sem prišla iz porodnišnice, tj. po 4 dneh (kar je vzel kot kazen). Prva dva dneva po mojem prihodu iz porodnišnice sta bila živa nočna mora, že prej je samo živce kravžljal, ampak ta dva dneva se mi pa zdi, da je več jokal, kot ne, ker je nonstop počel nekaj takega, da je bil kregan. Malega bratca ima sicer srčno rad, je občasno kar težko z njim, ker mali veliko spi, starejši bi ga pa pestoval, pa želi, da ga gleda, ko se igra, da je zraven pri kosilu,... Drugače se je zadeva v zadnjih dneh umirila, starejšemu sva načrtno posvečala nekoliko več pozornosti, ga vključevala v delo z dojenčkom, kjer se je dalo, če pa je naredil kaj narobe ali ni bil ubogljiv sva ga kaznovala kot ponavadi, nisva mu nič več popuščala, kot bi mu sicer. Najtežje je, ko pridejo obiski, če se vsi posvečajo predvsem malemu dojenčku postane starejši ljubosumen in začne zganjat neumnosti, tudi udari malega, ali ga poskusi ugrizniti,... česar sicer ne počne. Mene je bilo zelo strah, kako bo starejši odreagiral na to da mali pije pri meni, ker je še vedno navezan na moje "pope", kot jim pravi, pa s tem ni čisto nobenih težav. V splošnem bi danes rekla, da so šle zadeve lepše skozi, kot sem pričakovala. Sicer nas čaka še dolga pot, saj je mali star komaj 1 teden. Bomo videli, kako bo danes popoldne, saj je šel starejši prvič po prihodu novega člana v vrtec. Želim ti zvrhano mero mirnih živcev, veliko potrpljenja z Ano, pa enega pridnega dojenčka po lepem porodu. Glede na to, kako se je pri nas odvijalo bi ti svetovala, da ne upoštevata preveč tega njenega visenja na mami, poskušajta voditi vaše življenje čimbolj podobno kot prej. Veliko uspeha!!! lp beti1 P.s.: pa pridruži se nam kaj na Marčice-odštevanje.
|