Badeja
|
Pozdravljene! Moj je star 6 mesecev in ima atopični dermatitis. Zanima me kako ste se ve, ki imate bebije z enako diagnozo spoprijele s tem? Jaz sem namreč že obupala. To traja že skoraj mesec dni in ni nič boljše. Cele noči ne spimo, ker neutolažljivo joka in se praska. Najhuje je po obrazu in glavici. Po telesu ima le suho kožo, po rokicah pa nekaj suhih izpuščajev. Ko sva bila prvič pri dermatologu nama je dala kremico, ki sva jo lahko uporabljala le 2 dni, ker je vsebovala steroide. Ta nama je pomagala. Pri drugem pregledu pa sva dobila kremico, ki mu sploh ne odgovarja, saj postane vroč v glavico- kot da bi imel full visoko temparaturo z živordečimi fleki. Zraven sva dobila še kremo za nego kože in Fenistil kapljice 3x na dan. Vso terapijo redno dajem, ( razen tiste kreme) prav tako ga velikokrat na dan namažem z negovalno kremo. Naj povem še, da sem odstranila vse plišaste igrače, koce, da je zelo malo oblečen, prav tako nimamo zelo toplo, pokrit je z bombažno odejico, redno zračim, ne uvajam nič novega. Naj povem, da je drugače čez dan zelo dobre volje. Koliko časa je pri vas trajalo, da so se pokazali prvi znaki uspeha? Ste se mora obrnile še na koga drugega? ( alternativna medicina, homeopati...?) In kako je bilo? Vam je pomagalo? Kaj mi je še za storiti? Naj povem, da smo že čisto na koncu. Ponoči mi je največkrat tako hudo, da jočem z malim. Za vsak na svet vam bom zelo hvaležna! Vem, da me boste razumele! Saj si dandanes pri zdravnikih le še številka. Ne razumejo tvoje bolečine, kako je hudo ko gledaš svojega otroka kako trpi, oni ti pa rečejo, da to ni nič hudega, da ima to veliko otrok in da se je s tem pač potrebno sprijaznit. Saj se sčasoma že sprijazniš, samo naj ti dajo stvar, ki mu bo ublažila to srbenje. Vem, da je zdravljenje dogotrajno, samo neki znaki napredka bi se pa po 1 mesecu že skorajda morali pokazati, kajne? Še enkrat hvala, da sem se nekomu lahko potožila! Pa hvala za vse nasvete že vnaprej! LP Barbara
|