|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AMNIOCINTEZA v Dravljah pri dr. Pušenjaku!
6.3.2006 15:01:24   
sončnica
Pozdravljene!

Za 24.3. sem zmenjena za amniocintezo v Dravljah pri dr. Brezigarjevi, naredil pa mi jo bo dr. Pušenjak. Je že bila katera izmed vas tam in kako je bilo? Gre mož lahko z mano na poseg in bo lahko ob meni, ko bom morala še nekaj uric odležati?

Hvala za vse informacije, tudi s potekom same AC.

LP!

mavrica, ati, Žiga in user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AMNIOCINTEZA v Dravljah pri dr. Pušenjaku!
6.3.2006 16:59:55   
šmarnica
Pozdravljena! Jaz sicer nisem bila na AC v Dravljah, pač pa v LJ porodnišnici. Mož med posegom ne sme biti zraven. Drugače pa sam postopek ni nič posebnega - boli res minimalno. Veliko bolj je prisoten strah. Pa naslednji dnevi ko čakas - najprej tiste tri dni, ko je rizično, nato pa ostale dva ali tri tedne na izvid.
Vsekakor ti želim, da opraviš dobro in na lep rezultat AC.

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2006 7:13:14   
puncica
Tukaj so na veliko debatirale punce o AC, mogoče ti bo kaj v pomoč in v tolažbo:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=723350

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2006 9:16:37   
Polly
Živjo!
Jaz sem bila v Dravljah pri dr. Pušenjaku prejšnji torek. Mož je bil z mano tako pri genetskem posvetu (dr. Brezigarjeva), samem posegu AC, kot kasneje, ko sem morala dve urici počivati. Govorim lahko le v superlativih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Vsi so zelo profesionalni, prijazni,... Pa še rezultate izveš v roku 14 dni (če ni nič komplikacij). Tako da sem jaz že na polovici - drug teden izvem user posted image . Poseg kot tak traja nekaj minutk; dr. Pušenjak najprej naredi UZ, da v grobem preveri, če je z otročkom vse bp (izmeri premer glavice in femur). Nato pa ti razkuži trebuh, s pomočjo UZ-ja zabode iglo skozi trebuh do plodovnice in jo vzame toliko, kot je potrebno. To je to. Aja, pa vse sproti komentira :)
Te pa Brezigarjeva pokliče po telefonu takoj, ko dobi izvide - naj je dobro ali slabo. Če so izvidi slabi, se dogovorite za genetski posvet naslednji dan, kjer natančno razloži, za kakšno napako gre.

Držim pesti za super izvide user posted image , AC-ja se pa ne boj, ker si izbrala najboljši kraj in profesionalne ljudi!!!!

Lp, Polly

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2006 10:58:18   
sončnica
Najlepša hvala punce!

Sem kar pomirjena in 100% odločena da pljunem tisti denar in pozabim, ter se veselim dobrih izvidov in zdravega otročička. No najbolj me je sicer strah, da bi mi kasneje odtekla voda, ker imam doma leto in 5 mesecev starega fantka, ki ga je vseeno treba še kdaj dvigniti vsaj v banjo in stolček. Ampak bo ati doma na dopustu in naju bo razvajal. Drugače pa bom že potpela, saj veste za zdrave pikice vse.

Lp mavrica in user posted image

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2006 14:33:41   
dkovac20
Pozdravljene!
Tudi sama čakam na rezultate amniocinteze. To čakanje kar ubija živce. Moj trohormonski test je bil slab, zato je skrb toliko večja. Zanima me, ali ima že katera izkušnjo, ko je bil presajalni test slab, AC pa v redu.

Hvala

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2006 16:17:14   
Nej
dkovac20 jaz sem bila pred približno 9 meseci v isti situaciji kot ti. Trojno hormonski test (THT) mi je pokazal tveganje 1:110. Groza ko sem dobila tisti klic iz Ljubljane. Ja nič, sem šla na amniocintezo v LJ. Poseg me ni nič bolel, ampak ČAKANJE. Čakala sem tri tedne, točno 22 dan je prišla pošta- 46 **** (normalen izvid). Joj kako sem skakala po kuhinji. Danes sem mamica zdravemu, 4 mesece pa pol, staremu fanteku.
Če je kaj narobe te obvestijo v 14 dneh (telefonsko), drugače dobiš izvid po pošti. Tako da le pogumno, jaz verjamem, da bo vse OK. Pri večini je AC vredu, tak da brez panike.
Potem te čaka še lepša nosečnost. Veš da tvoj otrok sigurno nima nobene kromosomske napake, le psihično se začneš pripravljat na porod in prihod najlepšega bitjeca pod soncem.
Vso srečo

(odgovor članu dkovac20)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2006 20:42:38   
dkovac20
Pozdravljena Nej!

Hvala za pomirjujoče besede. Torej si dala to že skozi. V četrtek bo ravno 14 dni od AC. Torej bijem bolj kot ne, živčno vojno. No, nekoliko me je pomirila tudi danes moja ginekologinja, ki predvideva, da so prehitro naredili trihormonski test in so rezultati zato tako slabi. Upajmo na najbolje.
Ne vem, ali je to tvoj prvi otrok ali ne, pa vendar, želim ti, da ti nikoli več ne bi bilo treba prestajati take negotovosti, kot si jo že.

Še enkrat hvala za posredovano izkušnjo.

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2006 17:35:05   
aja
Tudi mi smo imeli slab hormosnki test... ne vem, ce si kar brala o tem kaj kaze THT in kako se meri...v glavnem gre za neko normalno porazdelitev hormonov, ki pa se v nekem delu prekriva za normalnega in prizadetega otroka. (ce si imela kdaj statistiko se bos spomnila kako problizno izgleda, ker ti zal tukaj ne morem narisati). In ce ti THT pokaze slab rezultat samo pomeni, da si v tistem predelu, kjer se obe krivulji "prekrivata", kar pa seveda se ne pomeni, da je res kaj narobe. Lahko je rezultat tudi posledica napacno dolocenega PDP, ko imas ti vec oz. manj hormona kot bi za tisto dolzino nosecnosti bilo normalno. Zanesljivost samega THT je relativno nizka (mislim, da okoli 60%), poleg tega je to se presejalni test in ne diagnosticni test. Skratka brez panike. Mi smo docakali dober rezultat AC in sedaj imamo samo se dva meseca do rojstva.
Drzim pesti za vse vas.
Aja

(odgovor članu dkovac20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.4.2006 19:14:28   
SanjaS
No, mene bo tudi kar pobralo od tega nemogočega čakanja. Ne vem ali na ginekološki v LJ. sploh vedo kako
nas mučijo s temi tremi tedni?

Pred nekaj dnevi sem klicala tja in poizvedovala ali je možno izvedeti vsaj kaj v zvezi z rezultati HB testa, ki naj bi (vsaj po navajanjih v strokovni literaturi) bi znan prej kot AC test,pa  mi je gospa na oni strani telefona rekla, da naj se kar pripravim na  dodatno čakanje, ker imajo gužvo!?! in da je povsem možno da bom dobila rezultate še pozneje kot v 3 tednih...ker pač pošta na ginekološki kliniki lahko  potuje celo en teden in se zato prejem izvidov utegne podaljšati za dodaten teden...

Ne vem kako je kaj takega sploh mogoče... Na samem posegu so nam lepo, jasno in glasno večkrat rekli, da se čaka točno 3 tedne, ne glede na to ali gre za HB ali AC test. In da izvidi, ki jih dobimo prej, pomenijo slab znak..Torej, bi moral biti "neprejem" izvidov znak nečesa dobrega...a to očitno ni RES! Ker obstaja tudi možnost, da imajo gnečo in da pač ne zmorejo...

Je pa res da vse bolj težko razumem genetike v Ljubljanski ginekološki kliniki, glede na to, da berem, da pri dr.Brezigarjevi v Dravljah poznajo rezulate v 14 dneh in se očitno trudijo skrajšati agonijo nosečnic na minimum!

A si predstavljate, da vam namesto v 15 šele v 18 tednu sporočijo, da v bistvu pričakujete otroka s DS,a vam zaradi gneče tega niso mogli prej sporočiti...? In to takrat, ko se je zaradi "neprejema" izvidov v vas upanje na ugoden izvid zgledno okrepilo??
Skratka zadnjih 5 dni ne spim. Enostavno ne spim. Zadremljem za 15-20 minut proti jutru in potem v službo..Čez dan sem kot zombi.

(odgovor članu dkovac20)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2006 20:37:15   
dkovac20
A tako?!
Jaz pa sem že imela upanje, da je vse v redu. Sicer sem AC delala v Mariboru, toda vse pošljejo v LJ (tako se mi vsaj zdi). Nam so rekli, da v primeru slabih rezultatov pokličejo, če ne pošljejo izvide po pošti. Torej imajo gužvo. Lepo, spet nekaj za živce. Meni se je danes izteklo 14 dni. Torej še teden dni negotovosti in takrat bom že v 21 tednu. Ko zaslišim zvonjenje mobija, me je kar groza. Če je št. znana je O.K., če ne, se oglasim in zraven vsa trepetam. Res se igrajo z našimi živci. Še dobro, da sem v službi, ker bi se mi doma zmešalo. Dobesedno. Ker sem učiteljica, me otroci v službi kar malo zamotijo in tudi razveselijo. Vedo, da sem pod pritiskom, zato so zelo uvidevni.
Ko pa prispem domov, samo še listam po literaturi in preučujem kako in kaj. Pri meni je THT pokazal sum na trisomijo 18. Groza.
No, upanje umre zadnje. Upam, da vso to živčno vojno prestajamo po nepotrebnem in bodo rezultati vzpodbudni. Držim pesti za vse nas.
Lep pozdrav.

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2006 20:44:02   
dkovac20
Saj sem brala o vseh teh preiskavah, a negotovost je še zmeraj prisotna. Živci delajo svoje. Sicer je pri meni možno, da so mi delali hormonski test nekoliko prezgodaj (glede na moj izračun zanositve), toda po izračunih zadnjega perila, je bil test opravljen ravno na sredi 16 in 18 tedna (v 17. tednu).
Veliko lažje bi bilo, če bi bili ti izvidi hitrejši. Saj razumem, da je potreben čas, toda negotovost?? Ta povzroča neprespane noči, sekiranje, melanholičnost... Same negativizme.
Upam, da bo vse v redu in bom lahko naslednje 4 mesece uživala v nosečnosti.
Hvala za posredovane informacije.

(odgovor članu dkovac20)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.4.2006 22:01:54   
aja
Punce, tocno vem kako se pocutite. Jaz sem dobila izvide sele po 4t (v Lj porodnisnici). Jaz sem se uspela precej dobro "skulirat" med cakanjem (ne vem kako mi je sicer to uspelo)...recite si, da ne glede na to kaksen je izvid, je za otrocka pomembno, da ste mirne in pozitivne. Če pa slucajno (bog ne daj) pride do kaksnih tezav, jih pa itak lahko resujemo sele takrat ko nastanejo, ker preden se ti kaj zgodi itak nikoli ne ves kako bi zares reagiral.

Pa prosite vse okoli vas, naj vas ne sprasujejo ali so ze izvidi ali ne...mene so namrec ta vprasanja ful motila in me ves cas samo opominjala na cakanje.

No, seveda je pa lahko govorit, ko je enkrat za tabo. Res drzim pesti za vse mladicke.

(odgovor članu dkovac20)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2006 19:18:57   
dkovac20
Pozdravljene!

Končno sem dobila rezultate AC. Vse je O.K. Upam, da bodo rezultati tudi vsem ostalim polepšali te praznike.

Lepo praznujte!

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2006 20:22:53   
Nej
Odlično, kako prekrasen občutek, ne. Spola nam ne boš zaupala user posted image user posted image

Lepo nosečnost naprej!!

(odgovor članu dkovac20)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.4.2006 8:29:41   
sončnica
Vidim da vas je kar precej, ki nestrpno čakate. Jaz sem pri dr. Brezigarjevi dobila izdive 12. dan. Sem bila kar malo presenečena. V Lj porodnišnici pa sem dala bris za bakterije in so mi najprej rekli da je vse ok. Potem sem že čisto pozabila, da sem sploh kdaj bila tam, pa pride pošta čez en mesec, da imam neke patogene bakterije in da bo to potrebno zdraviti. Datum izvida je bil 2. marec, pošto domov sem pa dobila 31. marca.  Torej so rabili cel mesec,  da so oprostite izrazu #en kurčev# izvid dali v kuverto in ga poslali. Organizacija da te kap. Če pa bi si pregled plačala, bi izvide najbrž dobila že naslednji dan. Toliko o javnem zdravstvu.

Lp mavrica

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.4.2006 15:43:52   
dkovac20
Ja zakaj pa ne bi povedala. Izvid je bil: "kromosom 46 ****". Torej? Dobili bomo  se enega nagajivčka. :))

Lep pozdrav

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.4.2006 15:00:21   
majac
Mi lahko napišeš tel.št. na kateri se lahko naročiš pri dr. Pušenjaku?

Hvala!

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.4.2006 16:40:13   
Barbs
Mag. Pušenjak, naročanje (za Dravlje) : 051/321 224
Lepo opravi, majac. user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu majac)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?