|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave že 2 meseca
6.3.2006 13:03:21   
Ovnica78
Že dvakrat sem pisala o mojih težavah z dojenjem, ki pa se še vedno niso umirile. Moj fantič je danes star že dva meseca, dojenje se pa še vedno ni uredilo oz. mleko zreguliralo tako kot naj bi se.
Do sedaj sem imela že 4 mastitise. Prvič sem se zdravila z antibiotikom, potem pa ne več, ker mislim, da to ni dobro za malega. Vedno sem dobila vročino, otrdlino in rdeč madež na dojki. Po dveh ali treh dneh sem se zopet pozdravila in je bilo vse COOL. Ko sem že mislila, da se bo vse uredilo, imela sem že manj mleka, pravzaprav me je bilo strah, da ga imam premalo, je zopet prišlo do navala mleka in zopet se mi je vse zamašilo. To je bilo ta vikend. Zelo me je zdelala vročina, tako kot vedno. Včeraj in danes nimam več vročine, vendar v dojki še vedno čutim zatrdlino za katero upam, da bo izginila.
Mleka imam občutno manj, tako, da me skrbi, da bi ga imela premalo. Malček se sicer ne pritožuje. Spije mi obe dojki (prej mu je bila dovolj ena). Prej sta bili dojki vedno tako polni in je mleko kar špricalo, zdaj pa se mi zdita tako prazni. Kako naj vem, da poje dovolj? Ali bi me moralo skrbet? Zvečer je bil sicer še malo nemiren, ko se je najedel, vendar je zaspal, ko sem mu dala dudo.

Ali ima mogoče še katera podobne izkušnje in mi lahko napiše kakšen nasvet. Sem že čisto obupana. Vedno sem si predstavljala dojenje kot nekaj najlepšega kar se dogaja med materjo in otrokom in si nisem predstavljala, da so lahko z dojenjem tudi takšne težave.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave že 2 meseca
6.3.2006 17:04:55   
šmarnica
Mastitis običajno nastane zaradi melka, ki ostane po dojenju v dojki. Zato mogočne ne bi bilo napačno, če bi si kupila pumpo za črpanje mleka in bi si sama, ko odstavič otroka, izpraznila dojko do konca. Da se mlečne žleze sprostijo pa zelo lepo pomaga tudi čimbolj vroče tuširanje pred dojenjem. 

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave že 2 meseca
6.3.2006 18:29:37   
Ovnica78
Hvala za odgovor!
Pumpo imam in sem si črpala samo po potrebi, saj je tako nastajalo še več mleka. Masiram si dvakrat na dan pod toplim tušem, pa se mi zdi, da nič ne pomaga. Skrbi me, ker imam še vedno zatrdlino, čeprav me ne boli več oz. me čisto malo in tudi vročine nimam več.
In pa skrbi me, ker ne vem, če ima malček dovolj mleka.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave že 2 meseca
6.3.2006 18:53:59   
Kety
Kako pa dojiš? A vedno pustiš malega, da do konca sprazni dojko? To, da imaš občutek, da v dojkah ni mleka, ne pomeni, da ga ni dovolj. Prej si imela preveč mleka zato so bile prsi trde in že na otip polne. Ko niso trde pomeni, da je v njih ravno prav mleka in da se je stanje zreguliralo...Če si boš črpala, bo mleka še več.

Pusti malega, da do konca sprazni dojko, ko se sam odstavi pomeni, da je pojedela dovolj, ali pa da je dojko spraznil, zato mu ponudi še drugo. Vmes podrita kupčka, da se naredi prostor, če bi slučajno še hotel jest. Pa veliko moraš piti, ker tako tudi mleko lažje teče.

Če te skrbi, da mali premalo poje, si sposodi ali kupi tehtnico in ga pred podojem in po njem stehtaj, pa boš vedela koliko je pojedel. Ne vem več koliko morajo pojesti 2-mesečniki, mislim da okrog 90-110ml (oz. gramov)

Srečno,...pa sprosti se in čim manj se matraj z masažami,...tudi zaradi tega je vse skupaj boleče...

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?