|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kengurujček?
6.3.2006 9:41:09   
Neli1
Zanima me ali uporabljate kengurujčka?
Meni ga nasplošno odsvetujejo, češ da ni "dober" za hrbtenico.
Živimo namreč v bloku brez dvigala in kengurujček mi olajša prenašanje user posted image
do kleti, kjer imava spravljen voziček.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kengurujček?
6.3.2006 9:53:11   
2ursae
koliko je pa star tvoj otroček? No, mi ga ne uporabljamo, so nam ga v razvojni odsvetovali.
Sicer pa imam jaz tudi voziček v kleti in pač malega nesem dol v naročju.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.3.2006 9:56:24   
sazi
Glede uporabe kengurujčka se dobi nasvete od popolne neuporabe, do rabe od rojstva... (no, tole od rojstva je res malo zgodaj).
Doma imam knjigo Dojenček, kaj lahko pričakujemo prvo leto in v njej piše, da se ga lahko uporablja od 2. meseca dalje.
Po mojem, če ga uporabljaš samo za nošnjo do kleti, pa res ne more škodovati - kolikokrat pa sami prenašamo otroka v pokončni drži?

Sicer pa poznam nekaj zdaj že odraslih, ki so gor zrasli v kengurujčkih, pa ni z njihovimi hrbtenicami nič narobe.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2006 10:08:43   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Sicer pa poznam nekaj zdaj že odraslih, ki so gor zrasli v kengurujčkih, pa ni z njihovimi hrbtenicami nič narobe.

Nočem bit brihtna, ampak velikokrat te težave s hrbtenico udarijo ven na stara leta. Je pa res, da so lahko tudi posledica nepravilnega sedenja, študija, pisarniškega dela, težkega fizičnega dela ...

Moj nasvet je, da na kengurujčka pozabiš. Mi smo našega, ko je bil še čisto mali, veliko nasili pokonci in zdaj hodimo v razvojno ambulanto, začeli bomo pa tudi s fizioterapijo. Najbrž ni vzrok za to le pokončna nošnja, ampak je bila ta le ena od dejavnikov, zaradi katerih so nastale posledice.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2006 10:35:09   
muha1
Jaz sem ga imela izposojenega (Chico) in se ni obneslo. Prvič je bil not tako sključeni, drugič pa se mi je zdelo, da ga pri vratu tišči... V glavnem ga nismo uporabljali. Mislim pa da, če bo otrok zadovoljen, zakaj pa ne? Sedaj v tem snežnem metežu ti sigurno pride prav. Pri nas namreč ne moraš z vozičkom venuser posted image

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2006 14:06:37   
muki1
Joj, pa ne razumem, kaj je s temi kengurujčki. Midva sva našo pupo začela nosit v kengurujčku pri dveh mesecih in mala je uživala v njem do 6 meseca starosti, ko ga je prerasla. Glede na to, da imava rada sprehode v naravi in po gozdu, smo bili s kengurujčkom zelo mobilni. Drugače si omejen na ceste in potke user posted image . Brezveze. Jaz ti svetujem, da ga uporabljaš. Mi nismo imeli nobenih razvojnih problemov.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2006 15:19:45   
petraz
Jaz sem uporabljala kengurujčka vse dokler naš tamali ni imel 9 kg. Ti povem, da ti lahko še kako prav pride. user posted image

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2006 15:59:24   
Aleksandrin
Mi ga uporabljamo od 3. meseca dalje.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.3.2006 20:19:23   
petarda
Mi pa od drugega. Samo nismo nikoli pretiravali. Do zdaj še ni bil notri več kot 1 uro na dan in ne več kot 3 ure na teden.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.3.2006 22:04:12   
sun123
A se vam ne zdi, da mal pretiravate? Mi imamo babybjorn kengeruja in ga uporabljamo od približno 3 tednov dalje. Na navodilih piše, da se ga uporablja od višine 50 cm dalje. Malo v razmislek: kako se nosijo dojenčki npr. v afriki ali Aziji...? Non stop so pri svoji materi. Ali v culi na trebuhu ali na hrbtu. Tudi znanstveno je dokazano, da dojenčki pri manj razvitih ljudstvih nimajo sploh kolik in to zato, ker so dojenčki skoz pri materi. Če se kupi kvaliteten kengeru jaz ne vidim nobenega problema.  Ta je sicer eden izmed dražjih, cca 20, 23 ooo, vendar ima povsod zelo močne opore. Naš dojenček samo da ga noter daš že spi. Tudi , ko ga imaš pri sebi je najraje v pokončnem položaju ali pa , da visi s trebuščkom preko roke.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.3.2006 22:17:27   
b.nika
Naš se je nosil v kengorujčku od 3.meseca dalje pa tam do 5.meseca. Je full užival, ker je imel dober razgled- obrnjen je bil v smeri hoje. Mislim, da če res ne pretiravaš ne more biti nič narobe.

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.3.2006 23:28:35   
KODA
Pri tastarejšem ga nismo uporabljali,tamalega smo pa samo nekajkrat imeli v njem.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu b.nika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2006 9:00:39   
kati*
naše izkušnje s kengurujčkom niso ravno pozitivne ... sem ga imela na posojo in morda ni bil pač pravi kengurujčkek ... a Luko sem vanj zelo težko spravila (sploh pa sama) in si ne predstavljam, da bi to počela nekje na hodniku nekega bloka

preveri že v trgovini, kako se kengurujček zapenja in kako daš otroka notri, in upoštevaj, da boš imela v rokah par kg težko štruco

lp, K

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
7.3.2006 9:06:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.3.2006 11:15:52   
sun123
Baby bjorn je od 3,5 kilogramov do 10. Na začetku je otrok obrnjen proti tebi, ko pa enkrat glavico drži ga pa daš da gleda naprej. Je pa tako preprost za uporabo, da se ga navadijo še tako štoraste osebe. Ima tudi tak patent, da ko dete zaspi ga lahko dol daš, da ga sploh ne zbudiš. Zelo priporočam! Ostale kengeruje sem si pa tudi sama ogledovala in so vsi bolj štorasti in veliko slabše kvalitete.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.3.2006 12:52:28   
pravljica
mi smo imeli zanzibarja...v njem sem ga nosila nekje od 3. meseca pa do snega, ker potem si nisem več upala tako hodit okoli...ne vidiš nič naprej in me je bilo strah, da padem kje na kakšnem ledu...zdaj študiram, da bi kupila tistega quinnyjevega za na bok, ker mi bi lahko to še večkrat prav prišlo (najbolj takrat, ko dežuje)

yeah, thats me ;)

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?