|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dohodnina in preživnina
5.3.2006 17:57:08   
Pinga
Se opravičujem da ponovno odpiram to temo, toda nikjer ne najdem odgovora na moje vprašanje in sicer.

Z očetom otroka bova otroka uveljavljala kot družinskega člana vsak pol leta. Ko delava informativne izračune pa mi ni nekaj jasno. Če jo on vpiše od 01 do 06 in ne vpiše preživnine, ki jo je za njo plačeval, mu izračuna da dobi vrnjeno 108.000 SIT. Če pa zraven vpiše da je v tem obdobju 6 mesecev za njo plačal preživnino 70.000 SIT, pa dobi vrnjeno samo 50.000 SIT.
Ali je možno, da zaradi tega ker je za otroka plačal 70.000 SIT preživnine dobi 50 % manj vrnjeno.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala in da mi bo katera znala pomagat.

Lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dohodnina in preživnina
5.3.2006 18:18:19   
Gina
Kateri program pa imaš za izračunavanje dohodnine, meni se zdi to nelogično, da bi ti tako izračunal? Probaj kakšen drug program, to ne more biti prav. 

Druga stvar je, da mora tvoj vpisati celotni znesek vzdrževalnine, ki jo je plačeval celo leto, ne le za 6 mesecev. Saj ni mogoče, da bi vama kakšen sodnik odobril samo 6000.- na mesec za otroka za plačevat.

Tretja stvar pa je, zakaj živita skupaj, pa sta en drugega zatajila? Meni je to mimo.

(odgovor članu Pinga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2006 18:23:47   
Gina
Evo, sem šla probat na mojem primeru, če napišem zraven kot da bi plačevala preživnino za enega otroka, mi precej več opkaže, da bi dobila vrnjeno. Imam pa program od DZS-ja dol snet. Ga dobiš na netu zastonj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2006 19:15:24   
CIPRESA
Pinga to pa res nevem kateri program imaš.
Višina preživnine ne vpliva na dohodnino, ker se upošteva le splošno veljavna olajšava za otroke. Se pravi da nivažno ali daš zraven preživnino ali ne bi ti moral program izračunati enako, ker se gleda le na vzdrževane družinske člane in če je to eden potem je letna olajšava ki se tu vzame 474.900 sit in nič manj in nič več ne glede na to ali ti vpišeš preživnino ali ne.

Je pa tu še nekaj če bosta z možem dala otroka oba v olajšavo mora napisati znesek olajšave le za tisto obdobje za katerega ga  napiše kot vzdrževanega družinskega člana, tako se bo olajšava delila pol na pol. Se pravi se bo teh 474.900 sit delilo na pol in vsak bo dobil en del olajšave.

Jaz tako zastopim to stvar, tako kot je rekla Gina probaj še kak drug program ker tisti ki ga maš gotovo ni pravšnji če ti tako računa.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2006 20:01:18   
CIPRESA
Zdej sem šla vstavit noter še v DURSOV program in vidim da zgleda tud jaz nimam tapravgauser posted image user posted image . Ker tam  pa če vpišeš noter preživnino dobiš več vrnjeno kot če jo neuser posted image Tako kot ti je napisala Gina.

Tko da nimam pojma vsak program drugače kaže, mnenja so vsak dan različna, nevem več.

Dam ti pa še nekaj kar si lahko prebereš eno mnenje glede tega:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zavezanec, ki plačuje preživnino. Če ste torej zavezanec, ki plačuje preživnino, in predvidevate, da bo otroke kot olajšavo uveljavljal tudi vaš bivši partner, lahko sklepamo, da se vam kot olajšava prizna:
  • če višina plačane preživnine presega polovico olajšave, polovica olajšave,
  • če plačana preživnina ne presega polovice olajšave, pa se vam kot olajšava prizna samo dejansko plačana preživnina.
Izračun bo pod temi pogoji (in ob predpostavki, da bo otroke v sorazmernem delu uveljavljal tudi vaš partner) pravilno izračunal vašo dohodnino, če boste v preglednico vpisali, da vzdrževane družinske člane uveljavljate v polovici leta (npr. od januarja do junija), če pa plačana preživnina ne presega višine polovice letne olajšave, ste dolžni v preglednico vpisati tudi višino plačane preživnine, ki jo bo program pri izračunu upošteval kot omejitev pri olajšavi, in če je ta podatek vpisan, upošteval olajšavo največ v višini plačane preživnine.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
V tem mnenju pa piše da naj bi preživnino ki  presega polovico letne olajšave (474.900/2=237.450 v primeru da uveljavljaš olajšavo za pol leta) sploh ne pisal v tisti predalček pod "preživnine" ampak naj bi napisal znesek plačane preživnine le takrat če je bila ta manjša kot ta znesek in sicer takrat napišeš koliko naj bi jo dejansko plačal, ker bo program tudi vzel te tisti znesek.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

In če je tako pol je pa logično da ti pokaže da moraš več plačat takrat ko vpišeš preživnino kot če jo ne. Ker če jo ne vpišeš ti program avtomatsko vzame znesek 237.450 za pol leta olajšave, če jo pa vpišeš pa program smatra da nisi plačal toliko preživnine(237.450) ker jo zraven vpišeš sam (po tvoje 70.000). In se ti olajšava zmanjša, takrat pa pomoje (ne vem pa ne točno) lahko partner pri katerem je otrok vpiše tisto razliko do celotne olajšave(ki je na obrazcu pod vzdr.druž.člani) ki jo ti nemoreš uveljavljati. 

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 5.3.2006 20:02:43 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2006 20:30:51   
Gina
Višina preživnine vpliva na osnovo za doh. za tistega starša, ki preživnino plačuje. Zato pride do te razlike. No, sem pa vesela, da vsaj vem, kolikšen je minimum, ki naj bi ga starš prispeval, in ki je smatran kot polovica stroškov za otroka. Se pravi da moraš otroka preživeti s cca 40.000.- na mesec. Nepravično do drugega starša, ki v resnici prispeva več kot 20.000.-. Samo kaj čmo, tak je pravilnik in sprejeli so ga tisti, ki smo jih volili.

POglej, pinga, če je tvoj plačal 70.000.- dobi nazaj zato od države, ker je s temi 70.000.- kao vzdrževal otroka celih 100.000.- Torej je na boljšem kot bi bila ti, če bi bila v resnici ločena. zaradi teh 70.000.- bi padla morda v en plačilni razred višje, pa še država ti ne bi plačala 20.000.- na mesec, pa še ti ne bi mogla dobiti nazaj dohodnine teh 100.000.- ali več, če imaš ti večjo plačo. Torej bi te tvoj hipotetično bivši ogoljufal čisto legalno, zaradi pravilnikov, zakonov, za celih 260.000.-(če imaš bolj švoh plačo) + razliko v plačilnem razredu pri otroških in vrtcu. Tako da upaj, da ne bosta šla nikoli narazen, ker lahko vztraja pri tej preživnini, in preden ga tožiš, mine dve leti, da boš na vrsti. Uf.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?