Anonimen
|
Zanima me pravzaprav vaše mnenje, kako bi se ve odločile. Anonimna pa ne bom. Če me katera zasleduje in "špeca", naj se raje oglasi tukaj, pa ji bom dala vse kontaktne številke oseb, kjer me lahko "zašpeca". Trenutno delam v podjetju A (recimo temu tako), kjer na lastno željo (in s strinjanjem direktorja) nisem prijavljena. Delam v nočni izmeni, po 8 ur (no, dejanskega dela je za cca. 2 uri, preostalih 6 je pa mojih ), po 20 dni na mesec, za 700 SIT/h. Plača je takorekoč redna (dan gor ali dol, recimo). Sem sama v pisarni, v varovani poslovni stavbi, na suhem in na toplem. Imam Internet, TV, radio in hladilnik. Imam možnost cenejše vožnje s taksijem v službo in domov. Če potrebujem akontacijo plače, jo dobim. Zdaj pa me je klical direktor konkurenčnega podjetja B. Ponudil mi je delo pri njih. Imam na izbiro, ali bi delala na črno ali pa me prijavi (oboje ima svoje pluse in svoje minuse). Prav tako bi delala v nočni izmeni, prav tako po 8 ur (oz. po 2 uri ), prav tako po 20 dni v mesecu. Višina plače oz. urne postavke naj bi bila stvar dogovora, kar zame pomeni, da bi bila višja kot tukaj, saj človek menda ve, da ljudje za isto plačo ne menjajo zaposlitve kar tako. Tudi v podjetju B bi imela svojo pisarni v varovani poslovni stavbi, delovno mesto samo pa je dosti bližje mojemu domu. V lepem vremenu bi šla lahko celo peš. V pisarni pa ni ne TV-ja ne Interneta, samo radio in hladilnik. Kako je z akontacijami, nimam pojma. Naj zdaj ne izpade, da sta mi TV in Internet tisti dve stvari, zaradi katerih kolebam in razmišljam. Povedala sem samo, kaj kje je in česa kje ni. Je pa res, da bi mi bilo brez tega dvojega ponoči dejansko dolgčas in ne bi vedela, kaj naj tistih 6 ur počnem. Je pa tako, da sem na sedanje delovno mesto navajena, s sodelavci in sodelavkami se dobro razumem (občasni konflikti seveda morajo biti ), , stranke me poznajo,... V novem kolektivu pa (slutim ) bi izpadla kot novinka, ki je "pobrala" večino urnika (lahko bi katera dobila občutek, da sem jo izpodrinila), slej ko prej pa bi se razvedelo tudi, da imam višjo plačo od ostalih, kar bi bila sploh štala, saj bi bila jaz zadnja, ki sem prišla, zaslužila pa bi največ. Kako bi se ve odločile?
|