|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj začeti s hrano?
24.2.2006 21:41:30   
Pikica76
Prosim za vaše mnenje od vseh nasvetov sem že čist zmedena in ne vem kdaj naj začnem uvajat gosto hrano in kako. Torej naš fantek bo naslednji teden star 4 mesece in je polno dojen, včasih mu zvečer dodamo tudi flaško aptamila - po potrebi. Je pa kar težak in sicer je imel pri 3 mesecih in enem tedni 7.700 g. Zvečer je hodil spat ob 20 uri, no sedaj imamo pa že 4 dni probleme in sicer zaspi po hranjenju ob 20. uri potem se pa čez pol ure zbudi in potem zaspi šele ob 22. uri. Zbudi se pa tam od 3-6 enkrat ko se podojiva in vstaneva potem ob 7.30.

Vprašanje ali naj mu začnem dodajat tiste riževe zadeve v večerni obrok? Kako zdrave so te kašice in predvsem me zanima, ali zelo redijo, ker ne bi rada da ga napihnili če ni potrebno.

Če se je katera prepoznala s podobnimi problemi in pozna rešitev, prosim za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj začeti s hrano?
24.2.2006 21:56:56   
tincci
Mi smo enako stari in spimo podobno in se mi zdi to čisto normalno za to starost user posted image

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2006 22:07:17   
Naja31
Cau,

sploh ni nujno, da se zbuja zato ker bi bil lačen.
Pri nas obrok goste hrane pred spanjem ni pomenil spanja celo noč. In tudi zdaj ko ima sinko čez dan same obroke goste hrane, še vedni ne spi celo noč, ampak se zbuja na 2 do 3 ure.
Mi smo z gosto hrano začeli po 6 mesecu. Do takrat je bil polno dojen. Do takrat sem čakala ker se je sinko zelo lepo redil samo z dojenjem in po nasvetu naše pediatrinje da naj kar počakam do 6. meseca.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2006 22:15:24   
Pikica76
Haha tincci se mi zdi da sva si midve med novembrkami najbolj podobni s svojimi težavami. Se mi zdi ta je tvoja tudi tako velika in težka kot naš fantek.user posted image

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2006 22:22:23   
Katrin
Jaz sem polno dojila do 6 meseca, nato pa smo začeli z uvajanjem goste prehrane (najprej en zelenjavni obrok).

Če tvoj user posted image  lepo napreduje in je zadovoljen, ne vidim smisla, da bi prehitevala; seveda pa je odločitev tvoja.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2006 2:58:06   
t_t_y
Mi smo prvič poskusili zelenjavo pri 5 mesecih, sedaj pri 9 je praktično vse ima pa 11,5 kg. Skratka, če bi mela še enga bi bil postopek enak (če bi bilo mogoče seveda). Dojil se je do 8,5 meseca.

lp

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2006 8:30:51   
CIPRESA
Jaz sem mu pri 4 mesecih že dala kako žličko sadne kašice predvsem za okus in vsak dan po kako žličko. V začetku je ni maral proti 5 mesecu pa je začel res lepo jesti vsak dan več. Tudi nisem pričela z uvajanjem goste hrane zvečer ampak najprej dopoldne če bi ga kaj zvijalo da jok nebi bil ponoči. Kasneje sem mu dala za probat tudi te riževe kašice, pa je bil postopek enak vsak dan je zahteval več. Danes ima na jedilniku že tudi zelenjavo. Za okus se mi ne zdi prekmalu da bi mu malo ponudila da bi pa dodajala k mleku zvečer še kašo pa bolje da ne ker otrok v spanju ne rabi toliko zaužite hrane kot podnevi in tudi ne verjamem da se zbuja ker je lačen.
Probaj postopoma po kako žličko pa bolje da v začetku probaš dopoldne in ne zvečer.
Je pa tako da je meni Žiga "sam povedal" kdaj bi začel z to hrano ko se je pri kosilu oblizoval kot zmešan in sem mu zraven ko sva midva jedla dala kako žličko spasiranega jabolka pa je hlastal kot zmešanuser posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2006 11:15:05   
thunder
Svetujem ti da delaš po občutku in ne se obremenjevat s tem kako drugi uvajajo, ker se res vsaka mamica tega loti na svoj način, pa tudi mnenja pediatrov so si zelo različna in potem si lahko od vseh nasvetov samo še bolj zmešana. Poslušaj sebe in pa predvsem otroka. Če imaš občutek da si želi poskusiti (npr. te ful opazuje ko ješ in se zraven oblizuje al pa komentira) potem mu ponudi. Seveda je to v začetku zgolj samo okušanje novih zadev. Mi smo stari dobre 4m in sem mu dala ravno danes za poskusit malo riževe kašice. Tako je bil navdušen da se je kar tresel ko se je žlica bližala ustom in ko mu nisem dala več se je prav kregat začel. Zdaj pa čakam seveda na reakcijo...upam da ga ne bo zvijalo (sicer pa je vsega skupaj pojedel le eno malo žličko).

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2006 16:54:07   
Pikica76
Thunder kaj si dala kupljeno kašico ali si sama naredila? Jaz sem mu dala danes malo banane za polizat, pa se ni mogel odločit a mu je dobra ali ne user posted image

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2006 17:21:40   
thunder
Dala sem mu rižek od Hippa: "Baby riž", ki se meša z vodo. Super zadeva. Bom ene 5 dni s tem poskušala, potem pa počasi jabolko, pa korenček, pa banana...in naenkrat bo star 6 muser posted image , ko bo že lahko imel lepo oblikovane obroke.
Lp

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2006 18:26:48   
kati*
ojla

se strinjam, da se verjetno sploh ne zbuja ker je lačen - pri nas je bilo enako in naredila sem napako, ker sem mislila da se zbuja zaradi lakote (tud dejansko je sesal) in končalo se je tako, da je nato jedel vsako uro - zdaj ga pa "odvajamo".

probaj ga potolažiti drugače, da ti zaspi nazaj. Glede na očitno pogost problem pogostega zbujanja pri 3 oz. 4 m sklepam, da to ni le poskok v rasti (sploh če je že tako velik) ampak so otroci v tem času bolj zavedajo svoje okolice in verjetno tudi bolj rabijo bližino, varnost in toplino svoje mame/atija.

lp, K

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2006 18:30:08   
kati*
se pa popolnoma strinajm tudi s thunder user posted image

končno eno zdravo razmišljanje user posted image

lp, K

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2006 12:51:16   
tincci
Pikica, tudi moja je dobila dva dni nazaj malo banane za polizat pa se tudi ni mogla odločit user posted image Očitno sta si res podobna s tvojimuser posted image Probaj jabolko, Hana ga obožuje, ravno včeraj sem ji dala malo soka pa kr tuli, ko ji žličko vzamem stran user posted image Samo ji ne mislim še dajat vsak dan, tako kot je napisala Thunder, vsake toliko kako žličko...

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

anoreksija
ziuka

Ali poznaš bolezen anoreksija?

Da (97%)

Ne (3%)

Število vseh glasov: 106

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!